Затримали зека-втікача, який поранив конвоїрів з Вінниці

Затримали зека-втікача, який поранив конвоїрів з Вінниці
Роман Гадзина, який 25 липня втік з-під конвою, переховувався два з половиною місяці і грабував людей. Його затримали 8 жовтня у Хмельницькій області

25 липня з Кам’янця-Подільського до Хмельницького у спецвагоні поїзда етапували групу засуджених. Шестеро з них на одній із станцій  розбили у вагоні вікно і втекли. При цьому поранили двох конвоїрів з Вінниці, бійців Нацгвардії з в/ч 3008.  В одного відібрали пістолет. П’ятьох спіймали на третій день, а шостого взяли тільки тепер, 8 жовтня. Як розповіла журналісту "20 хвилин" керівник прес-служби Хмельницької обласної міліції Інна Пронник, затриманий Роман Гадзіна, 1978 року народження, весь цей час не тільки переховувався, а й грабував людей.

- Він переховувався на околиці одного з маленьких сіл Чемеровецького району Хмельницької області, - каже пані Інна. – У цьому районі втікач проживав до того часу, поки не опинився за ґратами. На Чемеровеччині його сім’я, родичі. Переховувався в місцевої жінки. Вона пояснює, що залякав її, тому боялася повідомити в міліцію.

Поруч з будинком, де сховався втікач, росте ліс. Звідти можна потрапити на подвір’я непоміченим.  За словами Інни Пронник, цією обставиною скористувалися правоохоронці. У будинку знайшли чотири велосипеди. За попередніми даними, зек-втікач грабував людей. Для цього залучив до компанії двох місцевих хлопців. У нього також вилучили пістолет конвоїра. 

Відео дня

Його могли взяти раніше. 30 липня Гадзина нарвався на тимчасовий міліцейський пост на польовій дорозі у Городоцькому районі Хмельницької області. Але зумів втекти. Тоді він застосував зброю. Відстрілюючись, сховався у лісі. Дивно, що його там не знайшли. Адже до пошуків було задіяно до 400 бійців Нацгвардії і міліції. Правоохоронці працювали із службовими собаками. У деякі дні використовували гелікоптер.

Гадзіна був заарештований за підозрою у зґвалтуванні, проникненні у чуже житло, замаху на злочин та деяких інших кримінальних порушеннях (ч.1 ст.296, ст.15 ч.1, ст.152, ч.3 ст.152, ч.2 ст.162 КК України). Тепер до кримінальних порушень  додасться ще дві статті - втеча з-під варти та посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця. За ними відкрито кримінальне провадження.

Поранені нацгвардійці з вінницької в/ч 3008 – 33-річний прапорщик і 23-річний солдат були прооперовані у лікарнях Хмельнпицького. Згодом їх перевели до Вінниці. Як повідомив журналісту RIA заступник командира частини Віталій Шум, прапорщик ще продовжує лікування, знаходиться у лікарні. Солдата уже поставили на ноги, виписали з лікарні. До служби він ще не повернувся. Проходить військово-лікарську комісію. На запитання, чи проводилося службове розслідування дій конвоїрів під час етапування засуджених, у військовій частині пояснили, що надзвичайний випадок розслідує військова прокуратура Хмельницького гарнізону та Західне територіальне управління Нацгвардії України.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Мало йому того, що йому дала прихисток жінка, так він ще й її дитину ув"язав у крадіжки.
  • Анонім

    трохи ліцо попсували...
  • Анонім

    Матёрый...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up