Вітер може пригнати до Вінниці чорну хмару з палаючої нафтобази у Києві

Вітер може пригнати до Вінниці чорну хмару з палаючої нафтобази у Києві
Синоптики говорять про можливість досягнення Вінниці димової хмари з палаючої нафтобази у Києві. Причиною тому може стати вітер.

Наразі вітер жене небезпечну димову хмару в сторону Вінницькій та Хмельницької областей. За прогнозами синоптиків, північно-східний вітер, що буде близько 5-10 м/сек, дутиме до завтра. У п'ятницю, 12 червня, його напрямок повинен змінитися, чим зменшить шкідливі наслідки для жителів обох регіонів. Але все ж якщо підуть опади, то є можливість випадання чорного дощу.

Нагадаємо, масштабна пожежа на нафтобазі під Васильковим стався у понеділок, 8 червня. Пожежні досі борються з вогнем. Є загиблі. Сажова хмара з вмістом токсичних речовин поширюється вітром, але поки про критичні наслідки для здоров'я людей не повідомляли.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья

    Наразі вітер жене небезпечну димову хмару в сторону Вінницькій та Хмельницької областей, така відстань і ця димова хмара небезпечна, а що вже говорити про  Васильків де це сталось, як там взагалі люди живуть.
  • Місцевий

    Димова хмара з палаючої нафтобази у Києві не матиме згубних наслідків для жителів Вінниччини

    11.06.2015
    Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

    Версія для друку



    Про це повідомляє начальник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов.



    «Загроза для вінничан мінімальна,- стверджує посадовець,- адже найближчими днями на території області очікується суха погода, а хмара, що рухається в бік Вінниччини та Хмельниччини знаходиться на досить значній висоті – 1,5 – 2 км,до того ж, найближчими днями прогнозується зміна напряму вітру на південно-східний ».



    У гідрометцентрі прогнозують, що північно-східний вітер, який і жене хмару із сажі у бік Вінниці протримається ще день. Сила вітру буде близько 5-10 м/с.



    Тож за словами Юрія Власова, загрози «чорного дощу» для мешканців області немає.
  • Black

    "...але поки про критичні наслідки для здоров'я людей не повідомляли."

    Когда ЧАЭС бахнула про "критичні наслідки" тоже не сразу известно стало...

    Дарья reply Black

    За ЧАЭС прямо в точку, дуже схожа ситуація, сподіваюсь таких наслідків як при тій аварії не буде. Але люди де горіли ці цистерни не хочуть виїжджати із своїх домівок, навіть при такій кількості осадів як показували в новинах, не розумію як вони там знаходяться, і живуть, а діти..... Жах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up