Військкомат звинуватив Дашківську сільську раду в перешкоджанні мобілізації, а журналістів в однобокості

Військкомат звинуватив Дашківську сільську раду в перешкоджанні мобілізації, а журналістів в однобокості
На початку травня на каналі «1+1» вийшов сюжет про те, що у Дашківцях отримали повістки в армію навіть мертві та хворі на туберкульоз чоловіки. За фактом виходу сюжету військова прокуратура провела розслідування. Журналістів «1+1» вони звинувачують в однобокій інформації, а сільську раду Дашківців в перешкоджанні мобілізації.
Біля 15 жінок,за словами прес-служби обласного військового комісаріату, які проживають в селі Дашківці Літинського району 6 травня влаштували акцію-протест стосовно незадовільної роботи медкомісії районного військового комісаріату та тим, що їхні односельці отримали 544 повістки на мобілізацію. Цю подію висвітлили в «ТСН» наступного дня. З сюжету видно, що протестуючих було близько сотні.

У військкоматі почалось розслідування.

- Сюжет, який був відзнятий та виданий в ефір журналістом телеканалу 1+1 Ганною Тітовською був показаний лише з одного боку, зі сторони селян, які в повній мірі не усвідомили мету виписки даних повідомлень, - розказують у прес-службі військової прокуратури. Працівники прокуратури далі пояснюють, що сільський голова Дашківців надав списки чоловіків віком від 20 до 60 років до військового комісаріату згідно з прийнятими змінами до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Зокрема зміни стосуються продовження терміну перебування в запасі.

Військовий комісар виписав 544 повідомлення на медогляд на підставі цих списків.

Як пояснює капітан Дихтяр, відомості про те, що громадянин Микола Чиженко, 1961 року народження помер та, що громадянин Андрій Шевчук, 1979 року народження хворіє на відкриту форму туберкульозу – у відомостях не зазначалось.
Варто зазначити також, що військово-лікарська комісія Літинського району визнала придатним Шечука до військової служби. Оскільки його в 2013 році вже зняли з обліку в протитуберкульозному диспансері та він не заявляв про скарги на здоров’я. хоча Шевчук дійсно хворів на туберкульоз з 2003 року.

- Своїми діями посадові особи Дашківецької сільської ради перешкоджають проведенню заходів часткової мобілізації, цим самим спонукають до таких дій жителів інших сільських громад, принижують гідність та імідж військового комісаріату та Збройних Сил України в цілому, - зазначають у прес-службі Вінницького обласного військового комісаріату.
 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дарья

    Оце-то шуміху наробили через повістки, а все через халатність сільського голови, якому було впадло розібратись, хто хворіє, а кого вже немає серед живих. Дав список, а ви там розбирайтесь самі.
  • Левадный Олегъ

    "Журналістів «1+1» вони звинувачують в однобокій інформації" ?!!! Да ладно!!!
  • Oleksandr Stoliarov

    Не винні, а винуваті

    Anonymous reply Oleksandr Stoliarov

    винуВАТI  это от слова ВАТА )))
  • Anonymous

    Во время Великой Отечественной войны Сталин тоже делал мобилизацию,и потолок по возрасту был для мужчин 45 лет. Сейчас Порошенко сделал потолок по возрасту 60 лет. Так сделайте вообще мобилизацию  до 80 лет! Идиотизм)

    Anonymous reply Anonymous

    И кстати тогда была война, а сейчас АТО.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up