У село Троща автобус їздить лише двічі на тиждень. Селяни мусять їздити на таксі

У село Троща автобус їздить лише двічі на тиждень. Селяни мусять їздити на таксі
Відірвані від цивілізації. У село Троща на Вінниччині автобус приїздить лише двічі на тиждень. Іншого громадського транспорту тут немає. Як вчителі та учні щодня добираються до школи і чого сподіватися людям?

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Україна".

Автобус відвозить до райцентру, а як вернутись додому кожен має вирішувати сам.

Пенсіонерка Надія Попик до міста їздить не часто, бо на зворотній шлях доводиться витрачатися на таксі.

Відео дня

- Автобуси не ходять, до лікарні не потрапити, в совбез не потрапити, в пенсійне не попасти. Нікуди не попасти. В кам'яному віці живемо. 110 гривень таксі, якщо терміново потрібно в лікарню. Туди 110, назад 110, - каже мешканка села Троща Надія Попик.

Шкільного автобуса у селі теж немає. Тож на уроки діти ходять пішки, або їздять велосипедом за шість кілометрів. Вчителі також добираються до школи чим хто може.

Голова сільської ради каже, що благав районних чиновників знайти перевізника, щоб їздити до Трощі, але поки що марно.

- Вони мотивують тим, що погана дорога. Людей мало і їм економічно не вигідно шукати автобуса, - каже голова Трощанської  сільської ради Анатолій Кузьменко.

Грошей у бюджеті немає. Єдине що радять чиновники селянам об'єднатися громадами у рамках децентралізації і вже тоді власним коштом зробити дорогу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    неужели непонятно - мы строим капитализм,  НО:

    Где  школьные  автобусы?  Кто - торал  что  всех учеников будут подвозить  - это вопрос к  районному  начальству.

    То.  что никто ехать не хочет -  значит экономически не выгодно.  Кто захочет из-за   10 пасажиров  трястись по  разбитой  дороге  километров 20.  Создайте условия - будут желающие предоставлять трнспортны услуги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up