Переговори в міськраді: від Кабміну вимагатимуть не скасовувати пільг для пенсіонерів

Переговори в міськраді: від Кабміну вимагатимуть не скасовувати пільг для пенсіонерів
У вінницькій міськраді обговорювали проблему відміни пільг на проїзд для пенсіонерів. Заступник міського голови Андрій Рева та активіст Віктор Маліновський доповіли громаді, про що домовились.

- Ми визначили для себе найгострішу проблему, яка стосується проїзду в пасажирському транспорті. Ми вважаємо, що скасовувати проїзд для 160 тисяч людей без відповідної компенсації та без підвищення життєвого стандарту просто неправильно, - говорить Андрій Рева. . Максимальна кількість людей, які входять в це число -  пенсіонери за віком, яких у вінниці більше 110 тисяч. Ми звернемось до Кабміну, щоб не скасовували 354-ту постанову, яка з 1994 року дає пенсіонерам за віком право на проїзд. Ми вважаємо за необхідне залишити її в силі до того часу, як не будуть підвищені соціальні стандарти.

Також на сесії міськради винесуть питання про перегляд прожиткового мінімуму.

Відео дня

- В  Законі України про дербюджет на цей рік передбачено лише в грудні підвищення прожиткового мінімуму. Ми з такою пропозицією звернемось на сесії міськради, щоб депутати звернулись до верховної ради і кабміну про перегляд соціальних стандартів з 1 липня, що потягне за собою підвищення пенсій і соціальних виплат, - говорить Андрій Рева.

Також домовились, що Ігор Корольчук очолюватиме робочу групу, яка буде вирішувати всі проблеми, пов’язані з житлово-комунальним господарством, звернення громадян, тарифи.

- Інший комплекс питань потребує доопрацювання, обговорення, подальшого діалогу. Будь яка влада повинна реагувати на те, що стосується людей, - сказав Андрій Рева.  

 

Читайте також:

Пенсіонери Соборну не перекривають, чекають результати переговорів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Для ознакомления:

    ООН определил мировую границу дохода на человека =

    510 $ / месяц…

    Если человек получает меньше - он живет за ГРАНЬЮ БЕДНОСТИ…

    В Украине - Прожит. Минимум = 45 $ / месяц (1176 гр.),

    Пенсия  =  37 $ / месяц ( 949 гр.), Миним. З / плата =  

    47 $ / месяц  (1218 гр.)
  • Анонім

    якщо платити не будуть , то будемо замість нормального транспорту далі в роздовбаних сараях забитими пенсіонерами їздити.

    треба міру знати , а не залізти і цілими днями кататись

    Артем reply Анонім

    Твои родители катаются целіми днями?или ты думаешь,что пенсионеры по рынкам от хорошей жизни катаются?

    Возьми калькулятор и посчитай,умник.минимальная пенсия-949 грн.За квартиру -600-700.много на жизнь остается7шикуют7а если еще и лекарства купить нужно?Люди по 40 лет отработали на страну.
  • Юнона Авлова.

    "В  Законі України про дербюджет...... " - ДЕРБЮДЖЕТ - дуже, деже мило! Гарно написали!
  • Анонім

    Логічно було б просто з розумом перейняти досвід близьких сусідів - зробити платний проїзд для пенсіонерів в часи піку. Наприклад з 07:30-09:30, 12:00-13:30 та 17:00-19:00. В інші часи - безкоштовно. В три години дня наприклад, що в траваї, що в тролейбусі - можна в футбол грати - нікого нема, хай хоть пенсіонери їздять. А ті що працюють і треба їздити в години піку, то нехай платять як всі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up