Банківські колектори виселили сім'ю з малими дітьми та забрали флешку в журналіста

Банківські колектори виселили сім'ю з малими дітьми та забрали флешку в журналіста
На Свердлова сьогодні, 28 жовтня, зі скандалом виселели з квартири сім'ю з трьома неповнолітніми дітьми. 50 тисяч доларів в кредит на житло родина взяла у "Приватбанку" шість років назад. Поки ДВС виселяло родину без будь-яких пояснень, банківські колектори перешкоджали роботі журналіста 20minut.ua та видерли з рук фотоапарат, з якого витягли карту пам'яті з відео.

В редакцію 20minut.ua зателефонував друг родини Дмитро та повідомив, що сім'ю з трьома неповнолітніми дітьми виселяють із квартири за кредитну заборгованість перед "Приватбанком" - 10 тисяч доларів.

Біля вхідних дверей журналіст зустрів друга родини та сестру власника квартири. Сам він їхав в той час в поїзді з роботи. Державна виконавча служба виселяла його жінку Руслану з трьома дітьми: 17-річним та двома шестирічними.  

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

В той же час на поверх почали підніматись люди, біля 10 осіб. Один із чоловіків назвався Олександром. Представився працівником "виконавчої служби Приватбанку", хамив та видирав з рук журналіста фотоапарат і вимагав не знімати відео. Далі сталась штурханина, і фотоапарат відібрав один із цих незнайомих осіб. Через п'ять хвилин техніку повернули без карти пам'яті.

Як стало відомо згодом, "ПриватБанк" не має власної колекторської служби. Та має заключений договір з колекторською фірмою "Кредит Колекшн".

- Руслана, не смій виходити з квартири, дочекайся чоловіка, і нічого не підписуй, діти, скажіть їй, - кричали жінці друг сімї та сестра чоловіка. Така поведінка збурила "представників виконавчої служби Приватбанку" виштовхати людей зі сходів.

Коли Руслана все-таки вийшла з квартири, то розповіла, що таких "гостей" не чекала. Бо ще вчора усно домовилась з працівником банку, що сьогодні оплатить частину грошей.

- Прийшов ключник і почав ламати замок. Мені ніяких документів не показали, чоловік у відрядженні, адвокат приїхати не зміг, нас виселили незаконно, вже три рази з ними судились, перший суд виграли, два інші - програли, - каже жінка.

В банку прокоментували, що виселення відбувалось на законних обставинах, а з позичальником  і зараз готові до діалогу. 

-  У 2007 року вінничанин взяв у ПриватБанку іпотечний кредит у сумі 53000 доларів під заставу 3-кімнатної квартири по вул. Свердлова у Вінниці. З 2012 року позичальник перестав платити по кредиту, і банк був змушений звернутись до суду про захист своїх інтересів, - каже прес-секретар "ПриватБанку" Ірина Ярошинська. -  Суд виніс рішення про вилучення майна, а у 2014 році було окреме судове впровадження стосовно виселення. Впродовж року у родини була можливість піти на контакт з банком щодо оформлення рестурктуризації боргу. Однак родина цього не зробила. І через рік, у серпні 2015 року Державна виконавча служба отримала документи на проведення виселення. 21 вересня 2015 року позичальник вніс 3000 доларів, пообіцявши, що протягом місяця буде вносити ще кошти на погашення заборгованності, аби уникнути виселення. Однак до вказаного періоду більше проплат не було, тому Державна виконавча служба діяла в рамках примусового виселення.

За фактами перешкоджання журналістській роботі та грабежу, репортер написав заяву у міліцію.

- Керівництво ПриватБанку проводить внутрішнє розслідування індциденту аби відновити події і з’ясувати, хто саме був причетний до ситуації із втратою флешки . Якщо результати розслідування вкажуть на причетніть нашого співробітника до інциденту, він буде покараний,  - прокоментували в банку.

Редакція 20minut.ua слідкуватиме за розвитком подій навколо інциденту.

Читайте також:
Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістки «20 хвилин»

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Александр Лозохвост

    Щоб з вами такого не сталось, прочитайте цю статтю https://shepetivka.com.ua/statti/rekla/statti/2477-shcho-soboiu-iavliaiut-mikrokredyty.html в ній багато інформації про кредити

  • =** Ole4ka

    А ти гроші які вони уже виплатили кому???

    Анонім reply =** Ole4ka

    Как кому - банку. И точка.
  • Смирнов Сергей

    Украина- цэ эвропа. Это вам не злочынна влада.. Скакали же за это
  • Дід

    Люди брали кредит по доллар по 8 грн,а віддавати потрібно по .... Причому заробітна плата не зросла. ЛЮДИ НІКОЛИ НЕ МАЙТЕ ДІЛА З БАНКАМИ!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up