Затримали вінничанку, яка робить гроші на лайні

Затримали вінничанку, яка робить гроші на лайні
Два школяра привели міліцію до квартири на Фрунзе, де продають суміш тютюну, посліду і вапна. Тут на початку квітня купив пакетик насваю за 35 гривень журналіст 20minut.ua, щоб перевірити інформацію про вільний продаж згубної для здоров’я речовини. Продавець – 43-річна жінка. В неї днями вилучили насвай правоохоронці, передали на експертизу і відкрили кримінальне провадження.

Передувало затриманню Світлани, до якої додому приходять й неповнолітні хлопці, затримання двох хлопців на вулиці із „товаром” у руках. Як розповів начальник кримінальної міліції у справах дітей Володимир Борищук, його підлеглі разом з працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків під час планового відпрацювання міста у двох перехожих дев’ятикласників помітили  пакетики з темно-зеленими гранулами.

Хлопцям по 15 років. Вони розповіли міліціонерам, де купили речовину. Мовляв, взнали де продають, і захотіли спробувати.

- Вони ж не зізнаються: „ми сидимо на цьому насваї постійно”, - говорить Володимир Борищук. – Після затримання школярів ми пішли за адресою, яку вони назвали. Жінка-продавець якраз була у дворі. В неї теж вилучили речовину і передали на експертизу, бо невідомо що там намішано.

Відкрили кримінальне провадження за статтею про наркотики, але якщо в складі вилученого насваю їх чи якоїсь іншої отрути не знайдуть, діла не буде. Втім, як запевнили в міліції, продавщиця не уникне відповідальності за збуте підліткам.

- Протокол складемо в будь-якому випадку, - говорить Володимир Борищук. – Є стаття в Кодексі про адміністративні правопорушення „Порушення порядку провадження господарської діяльності”, яка передбачає штраф за порушення правил зайняття господарською діяльністю з вилученням продукції та прибутку від його реалізації.

Що таке насвай, чим він небезпечний і чому на нього „підсідають” вінницькі підлітки, 20minut.ua писала в статті „Насвай – це лайно, а не наркотик”. Контактні дані продавців цієї бридкої речовини редакції підказали небайдужі до здоров’я підростаючого покоління читачі. І наш журналіст перевірив, що купити пакетики з сумішшю, яка викликає ряд захворювань, можна запросто – досить постукати в двері квартири будинку на Фрунзе.

Хазяйка Світлана, щойно бачить хлопців, одразу розуміє, чого прийшли. Тільки питає „Скільки?”. За один пакетик бере 35 гривень. Після контрольної закупки ходила на розмову до неї і автор статті. Жінка була небагатослівна, але впевнена у безкарності свого напівлегального бізнесу.

Нагадаємо, що в автентичному насваї нічого забороненого немає. Єдине, що викликає залежність - тютюн. Якщо цигарки заборонено продавати неповнолітнім, то чому тоді Світлана в хлопців паспорта не запитує? Що серед її клієнтів є неповнолітні, вже має дані міліція. Сама ж жінка дала зрозуміти, що це ще треба довести. Ще нюанс - вона навряд платить податки від прибутку за насвай. Дізнатися, чи Світлана приватна підприємиця, не вийшло – жінка говорити про свої заробітки не захотіла.


Читайте також:

Насвай – не наркотик, а лайно

Відео дня

У Вінниці наркотики вперше пробують... в 13 років

Фен, який сушить мозок

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Зінченко Ігор

    наскільки я знаю що на продаж тютюну треба ліцензія?

    Пупкин Вася reply Зінченко Ігор

    Так то табака , а это лайно )))) и нашлись потребители )))))

    Дарья reply Пупкин Вася

    І судя зі статті, покупців на це лайно вистачає, і в основному це хлопці, школярі по 16 років. Батьки дають гроші, щоб дитина в школі поїла, а вони витрачають на це лайно, щоб похизуватись перед іншими і показати які вони круті. Як взагалі можна вживати це лайно. Там же намішано всьо шо можна і не можна, може ці покупці не знають состав цього насваю.
  • Анонім

    Бізнес по-новому)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up