Чому стріляли в головного лікаря онкодиспансеру Володимира Шамрая?

Чому стріляли в головного лікаря онкодиспансеру Володимира Шамрая?
Що стало причиною замаху на головного лікаря Вінницького обласного онкологічного диспансеру та депутата Вінницької міської ради Володимира Шамрая?

15 червня, близько 7.30 на перехресті вулиць Лермонтова та Лесі України на Володимира Шамрая напали двоє невідомих.

– Двоє зловмисників чекали на мене. Один був з бейсбольною битою. Хотіли одразу збити мене з ніг, - розповідає про подію лікар. - Але я чинив їм супротив. Тоді один витягнув зброю і зробив кілька пострілів. Одна куля попала мені у стегно.

 - За даним фактом відкрито кримінальне провадження передбачене  ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).  За такий злочин передбачено покарання - до семи років ув’язнення. На чоловіка напали неподалік його будинку. Нападників було двоє. Стріляли з пристрою для відстрілу гумових куль. На даний час проводиться розслідування. Перевіряється коло спілкування потерпілого: як особисті стосунки, так і відносини у професійній діяльності – розповіла начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Ганна Олійник. 

Відео дня

 Як повідомили в адміністрації міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на сьогоднішній день Володимир Шамрай на амбулаторному лікуванні уже не перебуває та знаходиться вдома. Загальний стан здоров'я пацієнта не викликає побоювань. Проте, більш детальну інформацію щодо стану потерпілого надати відмовилися.

 - Володимир друг нашої сім'ї. Ми дуже переживаємо за нього, і сподіваємося що в недалекому майбутньому він відновиться і фізично і морально. Я впевнена, що даний інцидент пов'язаний з активною позицією Володимира Анатолійовича щодо розкриття корупційних схем в ВОКОД (онкодиспансері). У мене в голові не вкладається, як можна так цинічно заробляти гроші на вмираючих від раку людях ..., невже ті, хто це робив, збираються жити вічно ... Володимир Анатолійович порядна, чесна і справедлива людина, доктор з "великої літери" , і я кажу це не від того, що він ще й є прекрасним і вірним другом, а тому що чую сотні позитивних слів подяки від прооперованих і врятованих ним жінок! Я впевнена що "попередники" доктора Шамрая не зможуть зупинити його на шляху боротьби за справедливість і чесність, скільки б біт і куль вони не використовували .... А Володимиру Анатолійовичу ми, від усієї нашої родини, можемо дати гарантії підтримки і допомоги в цій боротьбі! – розповіла Людмила Станіславенко, голова громадської організації "Рада Вінниччини".

Журналісти «RIA» також намагалися зв’язатися з головою партійної організації «Батьківщина» - але, на жаль, там відмовилися хоч якось коментувати ситуацію, що трапилась з їхнім однопартійцем.

Слідчий Сергій Пелих, який розслідує обставини цього злочину, просить очевидців події звертатися до нього за телефоном 098-727-80-47. Винагорода гарантується.

Коротка довідка. Шамрай Володимир Анатолійович - працює у Вінницькому обласному клінічному диспансері з 1995 року. Лікар-онкогінеколог вищої категорії. Кандидат медичних наук. Вдруге обраний депутатом Вінницької міської ради, член комісії з проблем охорони здоров'я та соціального забезпечення. Маючи медичну освіту, закінчив Національну академію державного управління при Президентові України. Глава правління громадської організації Асоціація онкологів Поділля. З 2014 року призначений головним лікарем Вінницького онкодиспансеру.

Алла Лесько

(068)0068163

Читайте також:
Сергій Одарченко про інцидент із головним лікарем онкодиспансеру Шамраєм: "Він зводить наклепи за моєю спиною"

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Тополя Іван

    Мою маму Володимир Шамрай оперував. Він дуже порядна людина. ми приїхали із села він ні копійки не взяв мамау перевязував особисто, телефонував в село і запитував чи мама пє таблетки. Не хай Бог вас береже . Наша родина вами вдячна....

    Панама Владислав reply Тополя Іван

    Ваш комментарий потеряется во всем говне, которое на него выливают.
  • Anonymous

    что шамрай что шарий

    ну и имечко
  • Анонім

    "Собаки гавкають, а караван йде..."

    Прикро бачити як люди заробляють гроші та обливають брудом інших.

    Шавновне панство-троляче, з великим IT досвідом я знаю як Ви заробляєте на хліб і навіть те, що більшість з Вас не знає особисто людину про яку йдеться мову. Тролю просто дають легенду і він її відпрацьовує.

    Так от, анонімуси, якщо Ви такими не виявляєтесь і дійсно маєте суспільну думку, прошу, виходьте із підпілля та проведемо чесні дебати з паном Шамраєм. Боятися нічого він така ж людина як і всі. На мою думку значно краща ніж ви тут розпинаєтесь.

    Наполеглево рекомендую, перед тим як щось писати ознайомитись з Конституцієї України (ч. 1 ст. 28), Цивільним кодексом України (ст. 7) та на всякий випадок почитати Кримінальний кодекс України (ст. 125, ст. 126).

    Анонім reply Анонім

    Як юрист, стосовно даного випадку, хочу нагадати пану Шамраю про ст.383 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ст.384 ККУ (завідомо неправдиве показання).

    Стосовно його професійної діяльності дозволю собі нагадати йому про ст.136 ККУ (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані), ст.139 ККУ (ненадання допомоги хворому медичним працівником) та ст.140 ККУ (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником).

    Anonymous reply Анонім

    Цветные найдут каких-то двух лохов ,псевдозлодеи подпишут чистуху и будет всем хорошо, будет и палка и "справедливость" .Подобные подставы очень тяжело доказать ,это же не самострел какой .Разве что следователь не окунь или денег не взял

    Анонім reply Анонім

    Пане Шамрай, перед тим як здійснити спробу залякування коментаторів законами, ви спочатку самі з ними ознайомтеся.

    Соромно такому поважному депутату не знати, що перший розділ Конституції України нараховує лише 20 статей.

    Ст. 7 ЦКУ називається "звичай".

    Ст. 125 ККУ говорить про легкі тілесні ушкодження, а ст. 126 ККУ про мордування.



    Якщо ви будете ще щось янчати - я викладу ще один дуже неприємний факт вашої біографії. Для вас краще не поливати брудом оточуючих, а зрозуміти свою неправоту та спробувати хоч частково стати чесною людиною.
  • Анонім

    Як-ніяк у нас новий міністр, якого українська медкорупція не встигла затягнути в свої обійми. Може хоч йому вдасться зламати систему. Всі хто має докази корупційних дій спрямовуйте скарги одразу за наступною адресою.



    Міністерство охорони здоров'я України

    01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7

    тел. (044) 253-61-94, факс (044) 253-40-17

    [email protected]

    Приймальна громадян

    м.Київ, вул. Ярославська,41

    тел. (044) 425-05-26

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up