Українські вчителі за урок отримують менше долара

Українські вчителі за урок отримують менше долара
Зарплати українського вчителя не вистачає навіть на нові чоботи. У Верховній Раді це питання піднімав ректор Київського університету імені Грінченка Віктор Огнев’юк.

В своєму зверненні до депутатів Огнев’юк згадав слова Бориса Грінченка,  що тільки, коли вчитель не думає про порвані чоботи, він може всі сили віддавати школі.

- Сьогодні сучасний український учитель, який закінчив інститут,  має оклад 1 751 гривню. Тобто, вдумайтесь, 24 гривні 30 копійок за урок, - каже Огнев'юк.

За словами ректора, за ці гроші вчитель не тільки не може придбати нові чоботи, а й дотягнути до прожиткового мінімуму та забезпечити елементарне проживання.

Відео дня

- Зараз вчителька з 15-річним стажем роботи отримує зарплату близько  3 432 гривні, це приблизно 137 доларів на місяць. В який ще європейський державі вчитель отримує 137 доларів? Тому не один закон не буде вартувати його прийняття, якщо не буде вирішена проблема вчителя, - зауважив ректор.

Повний виступ Віктора Огнев’юка дивіться нижче:

Читайте також Вчительку з Хмільника Верховна Рада нагородила 20 тисячами гривень

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    цікаво, де це прості вчителі отримують більше 3000 у місяць.... у мене стаж 6 років, я спеціаліст ІІ категорії і при навантаженні у 17 годин та класному керівництві отримую 1600, колега спеціаліст І категорії при стажеві 14 років та навантажені 18 годин - 2100.... про такі зарплати, як зазначено у повідомленні можна хіба помріяти.... зате роботи вистачає на всі 10 000, особливо нікому непотрібної документації та звітності.... а найсмішніше. що коли відбуваються перевірки, нікого не цікавить, що зроблено, а лише звертають увагу на недоліки.... кожного місяця частину зарплати доводиться тратити на те, щоб придбати папір, роздатковий матеріал, наочність, навчально-методичну літературу....., бо якщо сама не придбаєш, ніхто і не дасть, а кабінет має бути всім оснащений, все має бути в наявності..... після роботи приходиш і сідаєш за конспекти..... готуєш уроки.................... зовсім не має вільного часу для себе, все для Вітчизняної освіти!!! А ще, сьогодні бути вчителем - це вже навіть непристижно, так навіть урядовці думають, адже доплату ж за престиж зняли,.... але це і не дивно, як можна подумати про людину, що вона працює на престижній роботі, коли у людини одна пара туфель, заношений костюм і єдине плаття, яке охайно бережуть, щоб на педагогічну конференцію було у чому їхати, бо щоб купити щось нове (!!!!) із зарплати доводиться кілька місяців економити по 200 гривень, бо більше не виходить... Дякую, дорогій державі... я не дарма закінчила університет, тепер маю можливість отримувати зарплату як і техпрацівники моєї школи)))
  • Анонім

    Які нах долари і до чого вони тут???? У нас національна валюта ДОЛАР??? Всі такі бідні нещасні, особливо в університетах, та й в школах наразі навязують репетиторство .... Наразі вчитися безкоштовно можна лише у якомусь глухому селі, де один викладач на десяток дисциплін.

    zerro reply Анонім

    правильно говорит. Благополучие государства начинается с адекватного финансирования, в первую очередь, науки и образования
  • Анонім

    Проте, навантаження все збільшують. Електронні комплекси, електронні журнали, електронні блоги, електронні проекти, електронний журнал педспостережень. Скоро навчанням дітей не будуть займатись а будуть забивати в базу даних різну профанацію, зато контролюючих та рекомендуючих органів все більше та більше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up