Довідку-рахунок при реєстрації авто ліквідують

Довідку-рахунок при реєстрації авто ліквідують
Автовласникам уже не потрібно укладати довідку-рахунок при реєстрації автотранспорту. Кабмін її ліквідував.

Відповідну постанову сьогодні, 18 листопада, на засіданні схвалив уряд.

Глава МВС Арсен Аваков розповів, що собівартість довідки-рахунку складає 29 гривень, а людям, які реєстрували транспорт, приватні компанії продавали їх від 500 до 2 тисяч гривень.

Так за підрахунками прем'єра Арсенія Яценюка скасування цих довідок зекономить для українців близько 118 мільйонів гривень. Також прем'єр пообіцяв підписати постанову уже до кінця дня, щоб на ранок 19 листопада її опублікувати і вона набрала чинності.

Відео дня

Тому уже від завтра для реєстрації авто досить буде продавцю і покупцю підписати угоду в сервісному центрі МВС, або надати нотаріально засвідчену угоду або біржову угоду.

 
Коментарі (4)
  • Anonymous

    17:42, 18 листопада 2015

    Кабмін також анулював довідки-рахунку при оформленні покупки-продажу автомобілів.

    Сьогодні, 18 листопада, в Україні були ліквідовані Державна автомобільна інспекція (ДАІ) і Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Державної інспекції безпеки дорожнього руху (МРЕВ). Про це під час засідання уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

    «Сьогодні ми ліквідували ДАІ, сьогодні ми ліквідували МРЕВ, сьогодні ми за рахунок процедур у новій структурі готові повністю змінити механізм і таким чином «засудити» сьогодні довідки і рахунки і побажати їм стати історією», — заявив Аваков

    За його словами, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні вже підписав відповідне доручення. Як уточнив Аваков, Кабмін за пропозицією МВС анулював необхідність оформлення довідок-рахунків при купівлі та продажу автомобілів.

    «Ми пропонуємо рішенням Кабінету міністрів повністю перекроїти процедуру, щоб будь-хто прийшов зі своєю машиною і покупцем оформив право передачі за столом за 10 хвилин, пред’явивши тільки документи, без довідки-рахунку», — сказав глава МВС.
  • Анонім

    Автор, дайте будь-ласка підтвердження цієї інформації, оскільки ні в порядку денному сьогоднішнього засідання КМУ, ні на жодному офіційному сайті, я не знайшов!!!
  • Анонім

    Хоть что-то хорошее эта власть сделала... Я правда молчу про отмену растаможки и безвизовый режим... Ну и курс доллара на сегодня 25.1.

    Дарья reply Анонім

    Підтримую. Я так і не зрозуміла про розтаможку авто, Порошенко мав відмінити, петиція була і набрала відповідну кількість і що далі. Її відмінили, чи тільки частково чи взагалі не відмінили? Хто знає з приводу цього щось.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up