Гараж інваліда заварили разом із автомобілем

Гараж інваліда заварили разом із автомобілем
- Мій гараж тут стоїть більше ніж 12 років. Претензій до мене ніколи не було. А тут - раз! І заварили!

Цього разу приводом для невдоволення жителів стали гаражі, які стоять біля автокооперативу "Маяк" у 1-му Київському провулку.
На гаражах почали з'являтись написи зі словом "Демонтаж", а нещодавно власники побачили їх завареними разом зі всіма речами, що там знаходились.
- У понеділок, 29 числа, моїй дружині, яка є інвалідом, раптово стало погано: у неї аритмія серця. Треба було швидко її везти до лікарні. Я кинувся до свого гаража за автомобілем і побачив на воротах шви від зварки. Це було як грім серед ясного неба! - обурюється житель будинку №66 Іван Архипович.
Виявляється, працівники підприємства "Архітектурно-будівельний сервіс" уже почали переходити від слів до справи та заварили незаконно збудовані гаражі.
- Мало того, що заварили наш власний автомобіль, так і всі речі, все, що там було, навіть не попередивши нас перед цим. Я їм дзвонив, щоб пішли назустріч, врахували той факт, що дружина - інвалід. А я охоронцем працюю, постійно на вахтах - часу відповідно не вистачає. А вони кажуть - платіть 3600 гривень, тоді демонтувати не будемо! - каже Іван Архипович.
Треба сказати, що кілька незаконних гаражів, які вже готують до демонтажу, стоять поруч із автокооперативом "Маяк". За словами місцевих жителів, власники гаражів у кооперативі сплачують за них по 150 гривень за рік, там є освітлення й охорона. Незаконні ж гаражі, якщо на них належним чином оформити право власності, обійдуться власникам у 1300 гривень на рік.
Власники незаконних забудов уже готові якось вийти із ситуації, наприклад, щоб їхні гаражі приєднали до автокооперативу.
- Автокооператив - це одне, там гаражі стоять на законних умовах. А тут узагалі інше, - коментує начальник міського комунального підприємства "Архітектурно-будівельний сервіс" Анатолій Плахотнюк. - Територія самовільно забудована. Ще кілька років тому ми почали звертатися до місцевих жителів, щоб власники належним чином оформили документацію на гаражі. Вішали об'яви, писали звернення. Але віз і нині там. Куди вони дивились? Ми попереджали. Інформацію до людей було донесено, тому на даний момент ми вимушені вживати заходи й заварювати незаконно збудовані гаражі та готувати їх до демонтажу.
За словами Анатолія Васильовича, при появі такої конфліктної ситуації громадянам потрібно звертатися до "Архітектурно-будівельного сервісу" й вирішувати питання щодо оформлення права власності.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Уроды.вывезут гараж и знать небудеж.И как с нимы боротся ? 6000 запросили.
  • Anonymous

    АБСники совсем совесть потеряли. Свои гаражи наверняка не трогают и деньги за них не платят. Знаю я эти гаражи, там раньше мусорная свалка после постройки домов была, люди столько лет жаловались в инстанции с просьбой убрать мусор но у властей руки не доходили. А когда люди сами вывезли мусор и поставили свои гаражи, не на детских площадках, то вдруг наша власть увидела нарушителей и стала с людей стричь бабки, а АБС вообще распоясался и творит беспредел, кто дал им право заваривать гаражи, собственность граждан без решение на то суда? куда смотрит наши доблестные стражи порядка? сегодня гараж без решения суда заварили, завтра начнут с квартир выгонять, а что ведь Гройсману нужно где-то строить торговые центры.
  • Anonymous

    А мне интересно где у Плахотнюка гараж и сколько он за него платит? Откуда такие цифры за оформление и почему оформлять гараж нужно каждый год? Его что каждый год заново ставят? Или Плахотнюку с Гройсманом денег не хватает?

    Anonymous reply Anonymous

    Надо было гараж заварить вместе с инвалидом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up