«Цифру» ми не побачили

«Цифру» ми не побачили
Старт ери цифрового телебачення відбувся. Поте сама ера протривала всього… три години. Саме стільки часу вистачило нараді, щоб заборонити трансляцію.

Зараз трансляція не ведеться через протест Нацради і прокуратури. До тих пір, поки не буде ліцензії, трансляції цифрового ТБ проводитись не будуть.
Уряд серед дванадцяти областей для запуску пілотного цифрового тестування обрав і Вінниччину. Проте наші глядачі «цифру» так і не побачили. Через те, що тестова трансляція не анонсувалася.
Минулого тижня Кабінет міністрів України разом із концерном РРТ презентували проект переходу на цифрове телевізійне мовлення. Майже три години в ефірі йшла селекторна нарада-презентація. А потім Національна рада з питань телебачення заборонила трансляцію.
Представник Нацради у Вінницькій області Вадим Мазурик висловив позицію цього органу так:
- Концерн РРТ не має ліцензії на трансляцію телевізійних програм. Закон про телебачення говорить, що для того, щоб проводити навіть тестову трансляцію, треба мати ліцензію. Щоб її отримати, треба надати обґрунтування і взяти участь у конкурсі. Відповідно до Закону України «Про телебачення та радіомовлення», потрібно розділити функції провайдера та оператора мультиплексу. Із західної практики: оператор — технологічна компанія, яка має у своєму розпорядженні щогли з антенами, телепередавачі, інфраструктуру поширення сигналів. А провайдери можуть бути лише загальнонаціональними. Їх ще не визначено.
Тим часом у вінницькій філії РРТ вже працював цифровий передавач.
- На 32 каналі, де ми проводили тестове мовлення, можна було б дивитися вісім програм. Є додаткові можливості: багатомовний перегляд, електронний гід, телетекст, мультимедіа, інтерактивні сервіси, - говорить директор Вінницької філії концерну Олександр Козак. – Проте зараз трансляція не ведеться через протест Нацради і прокуратури. До тих пір, поки не буде ліцензії на мовлення на 32 каналі, трансляції цифрового ТБ проводитись не будуть.
У концерні РРТ говорять, що завдяки цифровій трансляції програми можна буде отримувати безкоштовно за допомогою лише кімнатної антени та тюнера.
Глядачі можуть дивитися цифрову трансляцію, коли її дозволять, на телевізорах з тюнером DVB-T (тобто цифрового наземного сигналу).
Хто має старий аналоговий телевізор, може купити конвертор сигналу. Він коштує від 350 до 800 гривень. Але поки що не ясно, коли буде запроваджуватися мовлення у цифровому форматі у Вінниці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    А у меня вообще телека нет. И вам советую - тележертвам.
  • Anonymous

    главное чтоб государство не лезло во внедрение технологий

    Anonymous reply Anonymous

    А мне даже понравилось, что СМАРТ вставили. Просто почувствовали себя монополистами. А качество лучше не стало. Браво Эвересту, забрать всех клиентов у СМАРДА

    Anonymous reply Anonymous

    Пожоду здох ваш Эверест)))) тарифы отстой интернет самый медленый клиенты от него к другим переключаются))) ЕВРЕЙРЕСТ пожил не долго)))
  • Anonymous

    Не стреляйте в Мазурика. Он наш. Да и тарелка лучше.
  • Anonymous

    ЭВЕРЕСТ-г.вно!

    Anonymous reply Anonymous

    Насчет цыфры так у Эвереста её просто нет, а интернет лучше в тысячу раз. Хотя маркетинговая стратегия у Эвереста лучше тоже в тысячу раз. Еще пол года и абонентов у Смарта наверно не останенться....

    Anonymous reply Anonymous

    да что эверест!подождут сначала в засаде переманят людей,сагитируют и тоже и цены повысят,и качество вам покажут как на смарте-это все называется ЗАМАНУХА!

    Anonymous reply Anonymous

    В том и заключаеться маркетинг "ЗАМАНУХА". Просто удивляюсь с руководства Смарта куда они смотрят. Сделали б нормальные тарифные планы за тех же 35 гривен, правда в цыфре - отбоя, б небыло, а то и существующих абонетов разпугали...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up