Без пільг та з урізаною пенсією залишиться більшість вінничан (ВІДЕО)

Більше тижня вінничани отримають «листи щастя» з повідомленням про те, що їх позбавляють пільг на «комуналку», а ще на паливо, встановлення стаціонарного телефону, медикаменти, проїзд…

Причому пільг позбавляють практично всіх, хто раніше їх отримував – від малозабезпечених сімей до сімей загиблих учасників АТО.

Такі нововведення набули чинності 1 липня разом зі змінами до Податкового кодексу України.

Уряд запевняє: ніхто особливо не постраждає, адже практично всі пільгові категорії громадян зможуть оформити собі «комунальну субсидію», - а це максимум 10%, замість звичних – 25%. Однак такі гучні заяви – ніщо інше як пустодзвін.

Уряд взявся рахувати середньомісячний сукупний дохід сімей, який немає перевищувати податкову соціальну пільгу – 1710 грн інакше не бачити вам пільг.

Що таке сукупний дохід сім’ї?

До прикладу, моя офіційна заробітна плата – 5000 грн. Я живу разом зі своїми старенькими батьками, які являються дітьми війни та ветеранами праці, а отже мають пільгу на оплату комунальних послуг у розмірі 25%. Кожен з батьків отримує по 1250 грн пенсії. В сумі наш місячний дохід складає 7500 грн, а сукупний дохід сім’ї – 2500 грн. Тобто весь дохід був доданий в купу і розділений на кількість приписаних у квартирі членів сім’ї.

Так як наш сукупний дохід – 2500 грн перевищує встановлену соціальну пільгу – 1710 грн, то батьки мої автоматично позбавляються наданої їм державою пільги – 25%.

Питання, чому це через мою зарплату позбавляють пільг батьків, які заробляли собі ці пільги протягом усього нелегкого життя? Це держава так їм дякує за те, що вони віддали своє здоров’я на її благо?

До того ж, що сьогодні, коли комунальні послуги зросли в 7 разів, ціни підскочили як на продукти харчування, так і на ліки, пенсіонерам ледь вистачає цих пенсій аби протягнути своє виживання.

Але і це ще не всі «радості», які несе за собою Закон №76-8  «Про внесення змін та визначення змін такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України».

Так, з 1 липня, пенсія, яка перевищує 1423 грн – оподатковується на 15%, навіть якщо ваша пенсія більша за зазначену лише на кілька гривень. Наприклад, якщо ваша пенсія складає 1450 грн, то вже в серпні ви отримаєте 1450-15%= 1232,5 грн

Весело чи не так?

Вінничани не даремно ьепер вважають будь-які дії нашого уряду - геноцидом українського народу, який розпочали з пенсіонерів.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Однажды Виктор Малиновский™ отвечал в чате на сайте 20 minut.ua. С трудом сдерживая распирающий его смех, Виктор Малиновский™ диктовал ответы своему пресс-секретарю Максиму:

    - Также меня очень, очень сильно беспокоит ситуация с распространением наркотических средств. Любой пацан, например, мой Максимка, может подьехать к ночному клубу и купить себе нормальной, не по-детски вставляющей дури. Вот, смотрите, чего он сегодня прикупил.

    Виктор Малиновский™ порылся в карманах пиджака и продемонстрировал угрюмым после вчерашнего 8 марта журналистам упаковку с белым порошком и нарисованной головкой чеснока.

    - Такие дела, пацаны, - резюмировал Виктор Малиновский™. – Знаете, что приходит мне в голову, глядя на всё это? Мне приходит в голову кликуха румынки, которая нас консультирует. А кликуха у нее, пацаны – Мух… Мус… Мун… Мунджиу Пиппиди… ГА-ГА-ГА-ГА-ГА-ГА-ГА! – заржал Виктор Малиновский™. – Пипец ваще, пацаны - Пиппиди! Пипиди-пипиди-пипиди-пу!!! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! Пипиди, блин!!! Блин, во торкнуло!!! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! Кто бы подумал! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!!

    Продолжая ржать, Виктор Малиновский™ отодвинул от компьютера пресс-секретаря вместе со стулом. Подтянув к себе клавиатуру, он стал,захлебываясь, читать вслух вопросы: «Виктор, поделись опытом, как ты честно банк кинул на деньги?».

    - Нувсебля, не могу, - засучил ногамис Виктор Малиновский™.

    - Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! Поделиться опытом, как я кинул банк?!! Га-га-га-га-га-га-га!!!

    Вместо ответа Виктор Малиновский™ набил кучу смайликов и, не удержавшись на стуле, рухнул под стол. Но и оттуда слышался его заразительный общественный смех.

    Справа от Виктора Малиновского™, уже совершенно не обращая внимания на почетного президента независимого профсоюза «Голос народу» и координатора в Виннице общественного движения «Чесно», с замкнутым видом сидел его пресс-секретарь Максим. В отличие от шефа, Максима пробило на умняк.
  • Павлова Анна

    пільга поширюється на дружину, чоловіка і неповнолітніх дітей. Так як і дохід, що береться до уваги, при визначенні суми на одного члена родини. Дохід такого дорослого дяді як Ви, пане Вікторе, до уваги не береться в даній ситуації
Суди стали на захист вінничан від свавілля «Енера-Вінниця»

Несподівано з 1 січня 2019 року продавцем електроенергії стала ЕНЕРА-ВІННИЦЯ.  Всі ми знаємо, що ТАРИФИ в України...

Щоб врятувати себе і націю від неминучого знищення українців

Пенсіонери, вам не набридло, що вас весь час дурять? Політичні партії під різними гаслами, прикриваючись ідеалогією націоналізму,...

Е-декларування: Україну ми любимо, але гроші любимо більше

Мережу сколихнула хвиля обурення після опублікування Е-декларування народними обранцями. Окрім предметів розкоші, крадених...

Базова політична корупція знаходиться в стінах Адміністрації президента та Верховної Ради

Хіба  в АП є бажання? а в ВР політичні партії? Та ні, там клуби, закриті акціонерні товариства. Відомий голова правління,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up