Була ковбаса, немає ковбаси: хто продавав копченості у Вінницькій районній лікарні?

Була ковбаса, немає ковбаси: хто продавав копченості у Вінницькій районній лікарні?
На першому поверсі поліклініки у “пироговці” підприємці орендують площу і торгують булочками та піцою. Виключно з дозволу облради
Запахло смаженим. Вінницю сколихнув “ковбасний скандал” - у відділенні швидкої допомоги районної лікарні, що на Хмельницькому шосе, продавали копченості. Хто дав дозвіл - невідомо. Активісти місцевої “Свободи” переконані, що за всім стоїть головний лікар закладу, який, до того ж, є чоловіком Директора обласного Департаменту охорони здоров'я Тетяни Бабій

- Це просто неподобство! Більше року на першому поверсі районної лікарні продавали ковбасу, сало, кров’янку, шинку. Жіночки з великими сумками з провізією приїжджали кожного четверга. Продукти невідомої якості купували пацієнти та лікарі. Якось і мене “лихий поплутав” - купив смакоти. Та так отруївся, що ледве відкачали. Після того вирішив - все, починаю війну! - розповідає 64-річний вінничанин Віталій Логвиненко.

Історія з ковбасою, яку продавали у Вінницькій районній лікарні, стала ледь не детективом. В ній є навіть троє невідомих - хто дав дозвіл на реалізацію продукції, хто понесе відповідальність за стихійну торгівлю продукцією сумнівної якості і кому належить відділення швидкої допомоги районної лікарні? Втім, після скандалу з’явився іще один фігурант історії - власне, сама ковбаса, яка разом із салом та копченостями загадково зникла з “точки” того ж дня, коли пан Віталій звернувся зі скаргою до працівників правоохоронних органів.

- Тільки-но ми з товаришами зі “Свободи” зафіксували процес торгівлі на камеру і я написав заяву у міліцію, як від ковбаси і слід зник. За годину у порожньому кабінеті залишився тільки запах, - каже пан Віталій.

Відео дня

Ковбаса потрапила у відео

Вінничанин, активіст від “Свободи” Дмитро Уманець першим звернув увагу на “ковбасну історію”. На своїй сторінці у фейсбуку Дмитро написав, що до обласного осередку “Свободи” звернувся вінничанин Віталій Логвиненко, викладач технічного університету, який і розповів про жваву торгівлю копченостями у відділенні швидкої допомоги Вінницької районної лікарні.

- Ми з побратимом пішли до лікарні подивитись, як все це відбувається. І зняли відео, - каже Дмитро. - Дивує те, що головний лікар цієї лікарні Олександр Кривов’яз - чоловік директора Обласного департаменту охорони здоров’я Тетяни Бабій. Скільки може тривати це “кумівство”?

На відео, знятому Дмитром, видно двері відділення із надписом “Швидка медична допомога”. Камера рухається далі коридором та звертає до одного з лікарняних кабінетів. Саме в цьому кабінеті і процвітав “ковбасний рай”. Продавець - жіночка у чепурному білому фартушкові - відрізає покупцеві шмат сала. Сама покупець  (судячи з лікарського халату, медичний працівник), запитує, скільки коштує сало. Почувши у відповідь “95 гривень”, погоджується купити трішечки, бо дуже кортить спробувати. Серед м’ясних виробів є і рулети, шинка, домашня кров’янка … Немає тільки морозильної вітрини чи бодай якого холодильника, аби все це добро зберігати. Продукція в “м’ясному кабінеті” представлена прямісінько на письмовому столі, накритому скатертиною.

“Вони торгують більше року”

Віталій Логвиненко, який підняв тему незаконної торгівлі ковбасами у відділенні швидкої допомоги, рішуче налаштований боротися з причетними до цієї справи.

- Вони там більше року торгують, - каже пан Віталій. - Я бачив на власні очі. Та не звертав уваги, поки не зробив дурість - купив у них шмат ковбаски… Так отруївся, що ледве до тями прийшов.

Це, за словами чоловіка, і підштовхнуло його до пошуку тих, хто відповідає за торгівлю м’ясними продуктами у лікарні.

- Переконаний, що винним у цій історії є головний лікар Олександр Кривов’яз. Хіба у лікарні може щось робитися без дозволу головного лікаря? Зараз він відмахується від нас - мовляв, ніхто там нічим не торгував. Певно, не знав, що за мить до того, як горе-продавці втекли зі своїми ковбасами, ми встигли зафіксувати все на відео. Тепер цим займатимуться правоохоронні органи та спеціально створена комісія при Вінницькій районній раді. Зайве казати, що ковбасу там більше не продають.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю міської міліції Яна Шкляр підтверджує, що скаргу пана Логвиненка їм передали з обласного відділення міліції. Наразі перевіркою фактів, викладених у заяві, займаються дільничні міліціонери.

“Нічийна” ковбаса

Вінницька районна лікарня є власністю Вінницької районної ради. За роз’ясненнями у “ковбасній історії” журналіст RIA звернулася до голови Вінницької районної ради Сергія Сітарського. За його словами, лікарня “і їхня, і не їхня”.

- Нещодавно депутати обласної ради прийняли рішення про перехід Вінницької районної лікарні у комунальну власність обласної ради. Людські ресурси - це тепер їхнє, але майно лікарні поки що залишили у нашій власності. Проте я поняття не маю, хто і чим там торгував. Чи знав це головний лікар Олександр Кривов’яз? Сумніваюсь. Завдання головного лікаря - дбати, щоб люди були здорові, а не бігати по кабінетах у пошуках незаконної торгівлі.

Сліди продавців ковбаси складно знайти ще й тому, що, за словами пана Сітарського, відділення швидкої допомоги вже не належить лікарні - його передали у підпорядкування міської станції швидкої допомоги. Але знову ж таки, тільки юридично. Господарем приміщення, в якому, власне, і відбувалася торгівля, досі належить … Вінницькій районній раді. Пан Сітарський, проте, обіцяє, що районна рада обов’язково відреагує на скаргу - спеціально створена комісія перевірить усі факти і притягне винних до відповідальності.

Журналісту RIA так і не вдалося поспілкуватися із головним лікарем районної лікарні Олександром Кривов’язом. У приймальній пояснили, що він на курсах підвищення кваліфікації. Люб'язно погодилися записати номер телефону журналіста і передати пану Кривов’язу. Проте дзвінка від нього журналіст так і не дочекалася. Заступник головного лікаря Тетяна Котілова обмежилася коротким коментарем:

- Не бачу, про що тут писати. Те відділення швидкої допомоги не є власністю лікарні - ще місяць тому його передали міській станції швидкої. Тому хто там і чим торгував - питання не до нас.

Чим і коли можна торгувати у лікарнях?

Торгівля здобою у лікарнях - не дивина. Майже у кожній вінницькій лікарні продають булочки, піцу, пиріжки, готують чай та каву. Дозвіл на це має дати орган, якому підпорядковується та чи інша лікарня.

Приміром, у Вінницькій лікарні імені Пирогова, на першому поверсі поліклініки продають пиріжки та булочки. Проте, як пояснив журналісту головний лікар Олександр Жупанов, власне лікарня до такої торгівлі ніякого стосунку не має.

- Підприємці, які захотіли орендувати у лікарні 24 квадратних метри площі, звернулися за дозволом до обласної ради. Комісія з комунальної власності облради дала такий дозвіл, от вони й торгують.

Утой же час, директор Вінницької обласної санстанції Олександр Сорочан каже, що на території лікарні не можна продавати лише цигарки та алкогольні напої. Все інше, якщо є дозвіл власника та документи про відповідність якості продукції, можна реалізовувати. Але за умови, що дотримано всіх санітарно-гігієнічних норм:

- Якщо, приміром, хтось хоче торгувати ковбасою, то обов’язково має бути справна вітрина-морозильник і витримано потрібний холодильний режим, - каже пан Сорочан.  

 

  

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Левадный Олегъ

    Во времена клятых комуняк колбасу в больницах не продавали - ужосы тотолеторизма. Во времена свидомых вышиватников - продают и люди труятся. Кто виноват? Праильна - комуняки. Железная логика бандарлогов.
  • Місцевий

    Позиватись і скаржитись  потрібно на пенсіонерку, Директора обласного Департаменту охорони здоров'я Тетяну Бабій, яка НЕ законно займає свою посаду дякуючи бувшому керівнику ОДА Олійнику. Її чоловік-  головний лікар Олександр Кривов’яз, теж пенсіонер, ось тому в лікарнях немає ні ліків, ні обслуговування і повний безпредєл. Бабій, швидко знайде винних.  А молоді лікарі - стоять на базарах, бо бувші комуняки ніяк не можуть наїстися і  залишитись без керівних крісел.
  • Anonymous

    нашли супер проблему))))))

    Дарья reply Anonymous

    А що це не є проблемою, як можна взагалі торгувати ковбасними виробами не дотримуючись санітарних умов, без морозильних камер, далі літо, якби вчасно не зупинили цей бізнес, люди могли потравитися. Але як швидко вирішили це питання, забрали все і проблеми немає, далі ніхто нічого не знає, і ніхто не винен, ну чого і слідувало очікувати. Все зійде з рук.

    Дарья reply Anonymous

    А що це не є проблемою, як можна взагалі торгувати ковбасними виробами не дотримуючись санітарних умов, без морозильних камер, далі літо, якби вчасно не зупинили цей бізнес, люди могли потравитися. Але як швидко вирішили це питання, забрали все і проблеми немає, далі ніхто нічого не знає, і ніхто не винен, ну чого і слідувало очікувати. Все зійде з рук.

    Анонім reply Anonymous

    в Немирові головний врач районної лікарні переплюнув усіх - побудував церкву прямо на території лікарні і кожен день читає там проповіді - для працівників лікарні і ходячих хворих - явка обовязкова. Оце бізнес ! А ви про якусь ковбасу говорите, в Немирові це вже вчорашній день !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up