Перша сесія після виборів. Депутати шукатимуть собі місце у п'ятницю

Перша сесія після виборів. Депутати шукатимуть собі місце у п'ятницю
Екс-губернатор Олійник може очолити обласну раду, Яблонський - міську
На старт. Місцеві вибори скінчилися. Час обіцянок позаду, тепер настала пора ділити і дерибанити. А ще визначатися із "спікерами"

Завтра 27 листопада - сесійна п'ятниця. Саме цього дня у Вінниці розсаджуватимуть нових депутатів - зберуться на своє перше засідання міська та обласна ради. В БПП "Солідарність" уже визначилися із списком: хто - куди. Номер один у списку, Валерій Коровій, нинішній губернатор, якій вів команду Петра Порошенка в місто і в область, йде в облраду. Що було прогнозовано на початку. За ним в облараду вирішила піти і депутат від БПП "Солідарність" Людмила Станіславенко. Вона теж балотувалася в обидві ради і в обидві пройшла.  Замість неї в міськраду наступним зайшов Андрій Андрєєв - директор "Мегамоллу".  

Власне, з таким рішенням Станіславенко родина Ткачуків представлена у чотирьох радах: Геннадій Ткачук - Верховна, Ігор Ткачук - міська, нинішній керівник "Укрпошти" - чоловік Людмили Станіславенко - обласна, син Геннадія Ткачука - Сергій Ткачук - теж облрада.

Міська "стратегія" більшості

Відео дня

Є інформація, що у крісло секретаря міської ради замість Сергія Моргонова депутати планують посадити Павла Яблонського від "Вінницької Європейської стратегії". Як політично ділитимуть комісії, ще невідомо. Однак, із семи керівників депутатських комісій минулого складу у нову раду пройшло лише три. Тепер міськрада на чотири депутати більша - 54. Більшість - 20 депутатів від "ВЕС" + 10 депутатів від БПП. Утім, для вирішення питання цю більшість постійно потрібно контролювати - усі свої  мають бути присутні. Бо за відсутності трьох голосів може не вистачити. Хоча номер один ВЄС- Сергій Моргунов заінтригував. Сказав, що ще одна політсила готова приєднатися до ВЄС і БПП.

Торги в облраді

Багато інтриги в облраді. Зрозуміло, що у провладної партії Петра Порошенка більшості немає - лише 27 депутатів із 84. А значить торги будуть за кожне питання. Якою буде коаліція - теж під питанням.

Головою облради планують обрати екс-губернатора Анатолія Олійника від БПП. Першим заступником, можливо, стане лідерка місцевої "Батьківщини" - Людмила Щербаківська, другого заступника віддають радикалам -  Олександру Качуру - сину місцевого лідера Радикальної партії Ляшка.

До речі, 27 листопада 2014 року Володимир Гройсман очолив Верховну Раду. Під час вінницької "стратегічної" сесії у нього буде річниця спікерства.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Дякую за новину, хоч буду знати де хто сидить і яка в кого тепер посада. Але це  ще далеко не кінець, ще будуть битися за посади.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up