У Вінниці двох восьмикласниць вдарило струмом коли вони заходили в тролейбус

У Вінниці двох восьмикласниць вдарило струмом коли вони заходили в тролейбус
Восьмикласниці Вікторія та Марина уже більше тижня знаходяться в дитячій обласній лікарні. Так для них закінчилася спроба зайти в один з тролейбусів… В ТТУ зазначають, що ситуація могла виникнути через вологу на вулиці та обіцяють відшкодувати усі необхідні витрати на лікування дівчаток, і кажуть, що уже провели додаткову перевірку електротранспорту

- Ми з Вікою заходили в тролейбус, аж раптом нас викинуло назад, я вдарилася спиною  та головою об бордюр. Віка – копчиком і головою, потім не пам’ятаю, ми втратили свідомість, потім думала, що це судома, намагалася піднятися, але нога опинилась під тролейбусом, знов струм, знову втрата свідомості, - згадує восьмикласниця Марина Москалець.

Уже більше тижня обидві дівчинки знаходяться в дитячій обласній лікарні. За словами їх мам, симптоми дівчаток збігаються один в один: перші три дні обидві дівчинки провели у реанімації, потім їх перевели у звичайне відділення, але до цього часу в дівчаток ще піднімається температура і болить голова.

- Вдень та вранці, ще не дуже, а от увечері прямо тріщить, - каже Марина.

Відео дня

У п’ятницю, 24 жовтня, близько 16.00 на зупинці Укртелеком обидві дівчинки заходили в тролейбус, аж раптом, за словами матері Марини Зої Москалець, обидві дівчинки падають на асфальт.

- Це сталося, коли вони стали на підніжку, - розповідає мама, яка була свідком подій, додаючи, що якби тоді не здійняла галас, то тролейбус, напевно, поїхав собі далі.

Після цього була лікарня. За словами Зої Москалець, в реанімації дівчаткам надали усе необхідне лікування безкоштовно, так як це і потрібно, та коли перевели у відділення, за лікарями довелося буквально бігати, аби ті прийшли та подивилися до дівчаток.

- Фактично перші кілька днів діти просто ночували в лікарні, - каже жінка. – Зрештою ми не витримали і поскаржилися керівництву.

- Справді, мами дівчаток прийшли до мене у четвер (30 жовтня, - прим. авт.), але на мою пропозицію написати письмову скаргу не погодилися, все обмежилось усною розмовою, - каже головний лікар лікарні Василь Паненко. – Оскільки письмової скарги не було, я не можу провести якесь розслідування і не можу говорити, що з боку лікарів було якесь недопрацювання. Разом з тим, після цього я поговорив усно з лікарями, скарг після того не було…

Разом з тим як зазначає  мати Вікторії - Людмила Власенко, письмову скаргу на дії медиків вона оформила в понеділок вранці. А післяобіду обох мам запросили на зібрання лікарів. У дівчаток знайшли кардіопатію…

- У Маринки виявлені певні порушення, але лікар кажуть, що це може бути вікове, не знаю, так чи ні, - каже Зоя.

- На даний час чи виникло порушення ритму серця з дією струму, чи ні, важко сказати, адже в підлітковому віці – це може бути нормою, - пояснює Василь Паненко. – Схожа ситуація і з температурою тіла, у кожної людини її норма різна і може підвищуватися в нічний час, тим більше, знову ж таки, в підлітковий період. Але додам, що, як правило, після ураження струмом негативні наслідки, якщо такі є, проявляються протягом перших 10-14 днів, тому до того часі дівчатка будуть під наглядом.

Тим часом Людмила Власенко уже мало вірить словам вінницьких лікарів  і каже, що буде додатково обстежувати свою дочку в київській лікарні.

У понеділок, третього листопада, в лікарню навідалися представники Вінницької транспортної компанії (ТТУ).

- Перед виходом на лінію кожен тролейбус перевіряється, але в даному випадку тролейбус, схоже, отримав пошкодження уже на лінії, і сталася така неприємна ситуація, в якій постраждали діти. Ми визнаємо свою вину,  приносимо вибачення і готові надати усю необхідну допомогу, – каже генеральний директор компанії Микола Форманюк. - Думаю, ті кошти, які ми передали в понеділок, були не останніми, якщо батьки будуть звертатися, якщо будуть чеки та виписане лікування, ми готові надавати допомогу надалі.

У понеділок ТТУ надали мамі Маринки 1200 гривень, але жінка каже – справа не стільки в коштах, а в тому, щоб ці тролейбуси, в яких усім ще їздити завтра і надалі, були в нормальному стані. Тому жінки звертаються до ТТУ з проханням додатково приділяти увагу стану громадського транспорту.

- Кожен тролейбус перед виходом на лінію перевіряється, так само як і на кінцевих зупинках теж є пристрої, які виявляють чи є втрати струму. Ми усі ступені захисту витримуємо, але, на жаль, перша волога і перший сніг, зробили свою справу, пробивши одну з електрочастин, - каже Микола Форманюк. – Після цього випадку ті заходи, які необхідні, ми зробили. Їздити в тролейбусах безпечно, але як кажуть, раз в рік і швабра стріляє… Разом з тим, хочу відмітити, що якщо на початок 2013 року у нас «під струмом» було 20 тролейбусів, то тепер проблеми мав один. Ми працюємо над тим, аби звести кількість таких випадків до нуля.

Зокрема, за його словами, цьому має сприяти капітально-відновлювальний ремонт (з 2012 року уже капітально відремонтовано більше 80 одиниць, - прим. авт.) та придбання нових тролейбусів.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Реставрация ванн ВаннаСервис

    Заходити в тролейбус двома ногами  одночасно.
  • Anonymous

    Чтобы не ударило током надо просто запрыгивать  в трол. Ведь бьет по причине что одна ногв на земле а другая в салоне трол. Особенно опасно заходить и брать рукой за поруч. трол. напряжение может пойти через сердце. Вообщем надо прыгать при заходе в трол. как зайцы,сейчас зайцев много в трол.
  • Ткач Слава

    1200 грн дали на лечения, у меня бабушка  2 года назад была в реаниции то за 12 первых  часов 1600 грн, а тут на двоих, то надо  по 12 тысяч на курс

    на некоторых троллях ставят прибор токоутечки, на панели водителя там пару диодов, вот они показует норма или авария когда 600 вольт на корпус

    в трамваях и троллейбусах одно напряжения-постоянка в районе 600 вольт, хоть ехать  могут при 400-700 вольт, и оно так и есть, посмотрите в новых там пишет, то 480 за 2 секунда 680-700

    Москалець Зоя reply Ткач Слава

    Ви можливо не повірете , але в реанімації лікування було для наших дітей безкоштовне і персонал привітний і дівчатка були їм за це вдячні сплели всім фенечки (стрічечки і патріотичні і під колір костюмів ) і персоналу і  хворим діткам які були там - такі собі амулетики щастя .

    А далі історія інша ...
  • Анонім

    Перед виїздом кожен тролейбус перевіряється і на кінцевих зупинках.. та де там, знаємо ми як вони перевіряються...

    Москалець Зоя reply Анонім

    В Нових тролейбусах  пристрій перевірки  напруги є в середині , тому й зупиняються , а ось старим треба на відпочинок , але мені сказали ,що я багато хочу .

    Хочеться зберегти вінничан , а не старі тролейбуси.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up