Експерт розказав, чому знижують якість побутового газу в будинках

Експерт розказав, чому знижують якість побутового газу в будинках
Вінничани помітили, що останнім часом в них щось діється з газом. Чайник, який зазвичай закіпав за 3 хвилини, зараз закіпає за 5 хвилин. Крім того, вогонь має дуже синій колір, та інколи горить з рожевим віддтінком.

Про це нам розказала вінничанка Юля, яка мешкає по вулиці Фелікса Кона.

- Заради надприбутків компанії-постачальники штучно знижують калорійність газу, який подається в будинки українців, - пояснює заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

За його словами, технологія, яка дозволяє знизити калорійність газу, що поставляється споживачам, дуже дешева з точки зору того, скільки можна заробити, додаючи інертний газ в природний. Як пояснив експерт, ця технологія широко застосовувалася для того, щоб вирівнювати калорійність газу, який подавався західним компаніям на кордоні.

Відео дня

- Одна з можливостей отримувати додаткові кошти - це спекуляція на якості газу, - зазначив Рябцев.

При цьому він зазначив, що об'єктивної оцінки якості надаваних послуг українці отримати не можуть, оскільки Держспоживстандарт практично «розігнаний», а крім нього оцінку може провести тільки сам постачальник.

- Швидше за все, вам просто скажуть, що у вас погано відрегульована плита. Тобто, довести, що якість газу впала, споживач не в змозі, - каже Рябцев.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • bond

    Те, що газ ніхто не розводить - факт, кажу вам це як газовщик, а от читачів справді розводять:) Крім того, якщо вже заглиблюватись в хімічний склад газу з різних родовищ, то давайте брати до уваги ще один момент: як усі знають, для горіння необхідний кисень, думаю ні для кого не секрет, що повітря  20 років тому і зараз - це дві великі різниці. Тому якщо хочете швидше заварювати чай - будуйте будинок десь у високогірній або лісистій місцевості, тягніть туди газопровід - і будем вам щастя. А хочете жити серед "міської асфальтної краси", поряд з тисячами працюючих майже цілодобово автодвигунів, з безглуздо понищеними зеленими насадженнями - змиріться з тим, що газ горить гірше, а краще зайвий раз задумайтесь, яким повітрям ви дихаєте.

    Анонім reply bond

    я от, також, недавно викликав газовщика, він сказав шо газ поганий 1:1
  • Дарья

    Ніколи навіть і не подумала, що газ можна розводити. Дійсно якось помітила, що раніше вода закіпала швидше ніж зараз, але не надавала цьому значення. У жінки "глаз - алмаз". Але усе це звучить дійсно як маячня і довести, що розводять газ буде неможливо.
  • Анонім

    Sergiy Fartushniy reply Анонім

    поясніть технологію розбавлення газу... і покажіть місце, де це відбувається.

    а передача на ТСН, де нібито паралельно запалюють газові плитки(різні)  і ставлять одночасно чайники (теж різні) це те ж саме що взяти 2 автомобілі однакові візуально, один 92 року випуску з мотором 2,3 а інший 98 року з мотором 1,8 і перевірити, який з них більше буде споживати бензину...
  • Sergiy Fartushniy

    директор науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, а Ви орієнтуєтесь в цінах інертних(благородних) газів, за 1000м3. Поцікавтесь. Це щось типу продавати свинець, і щоб "нагріти " покупців , розбавляти його золотом/платиною...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up