Чому не зловили крадіїв, що вирвали сейф в «Гроші»? Поліція охорони пояснила

Чому не зловили крадіїв, що вирвали сейф в «Гроші»? Поліція охорони пояснила

Крадіжку сейфу із золотом з гіпермаркету, що був у них на сигналізації, поліція охорони одразу коментувати не хотіла. Лише на письмовий запит пояснили, чому так вийшло, що наряд охорони розминувся зі злочинцями. 

Як розказали 20minut.ua у службі безпеки гіпермаркету, поліція охорони (колишня ДСО) приїхала на сигнал тривоги за три хвилили, але не до магазину, де спрацювали датчики розбиття скла, а до прохідної, де сидить охоронник «Грошу». Він перенаправив наряд до центрального входу, але крадії вже втекли. Вони впоралися за чотири хвилини, а це значить - поліція охорони розминулася зі злочинцями не більше, ніж на одну хвилину.

Крадіжку з ювелірного бутика в «Гроші» на Чехова провернули четверо чоловіків у балаклавах на чорному джипі вночі 9 червня. Розбили вікно в гіпермаркет, за яким був бутик золотих прикрас. Зачепили сейф з коштовностями автомобільним тросом, вирвали його джипом і втекли.   

На другий день після крадіжки в управлінні поліції охорони відмовилися від усних коментарів, тому редакція надіслала інформаційний запит. Відповідь підписав тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління В’ячеслав Музика:

Відео дня

«09.06.2016 було отримано сигнал про спрацювання периметру гіпермаркету «Грош» по вул. Чехова. Під час слідування групою реагування було отримано інформацію про додатковий сигнал від «тривожної кнопки» охоронника закладу. Згідно внутрішніх інструкцій та нормативних документів МВС України спрацювання тривожної кнопки є пріоритетним, так як може бути реальна загроза життю та здоров’ю людини, тому поліцейськими було прийнято рішення про першочергову перевірку місця дислокації відомчого охоронника, а в подальшому було перевірено фасад гіпермаркету, в ході якого виявлено ознаки проникнення».

Редакція запитувала також, на яке відшкодування може розраховувати обкрадений магазин. На це відповідь була такою:

«Порядок відшкодування завданих збитків обумовлений договорами на охорону, відповідно до яких відомості про їх умови є конфіденційними та не підлягають розголошенню третій стороні без погодження підписантів».

Натомість щодо ювеліра В’ячеслав Музика дав інформацію, яка говорить про те, що йому відшкодування точно не світить:  

«Незважаючи на наші неодноразові звернення щодо безпосереднього обладнання сейфу зберігання дорогоцінних металів засобами сигналізації із виведенням на пункт централізованого спостереження та укладення договору між управлінням поліції охорони і власником ювелірного відділу, який орендує частину приміщення магазину «Грош», останній відмовлявся. У випадку надходження спрацювання саме із об’єкту (категорія А – особливо важливі), де реалізовується дана продукція, дії групи реагування були б іншими. Окрім того, технічна укріпленість місця зберігання цінностей не відповідала вимогам ДСТУ 78.11.001-98, що також сприяло швидкому здійсненню злочину».


Читайте також: 

Із ювелірного бутіка в «Гроші» джипом вирвали сейф з п’ятьма кіло золота

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    самі бувші мусора на джипі і увели даний сейф
  • Анонім

    Как по мне, так хрен с ним с золотом, главное что жертв нет.

    Анонім reply Анонім

    а нічого що людина втратила 257200$ США...зрозуміло, що держвана охорона не хоче платити)
  • Anonymous

    Сейф скорей всего уже в Донбассе. Я заметил в городе много криминала с Донецкой и Луганской области. Они как гастролеры на день на два как переселенцы приезжают, ведь они имеют паспорт Украины. И потом едут к себе в бандитский Донбасс . А там нет украинской власти и никто их там не найдёт. Вот поэтому много квартирных краж и др преступлений.

    Пора бандитский Донбасс отгородить колючей проволкой , чтобы бандиты к нам не приезжали...

  • Anonymous

    "дії групи реагування були б іншими" - так група реагування прибулаб на 5 сек швидше. Що охороняє державна служба охорони? Стіни, стелю, дороге спиртне,цигарки, свого охоронця? Прошу надати охоронцю звання героя, побачивши пограбування закрився на задньому дворі. Якщо б сейф викрали з заднього двору, служба приїхала до параднього. В жодному випдку відповідальності нести не будуть. Замовляйте ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ ОХОРОНИ за заплаченні вами кошти на охорону пан В’ячеслав Музика, якщо дуже попросите надасть Вам відповідь, а може і не надасть так як :"«Порядок відшкодування завданих збитків обумовлений договорами на охорону, відповідно до яких відомості про їх умови є конфіденційними та не підлягають розголошенню третій стороні без погодження підписантів».
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up