Коли людина відмовляється від споживання м’ясних та молочних продуктів, вона позбавляє себе корисних речовин та мікроелементів. Які з них можна було б отримати з інших продуктів, наприклад, споживаючи хліб?
Із цим питанням ми звернулися до Ольги Муштрук, лікаря-дієтолога вищої категорії, члена Асоціації дієтологів України.
− Я рекомендую надати перевагу житньому хлібу з висівками, хлібу з цільного зерна. У висівках містяться дуже цінні для нашого організму білки альбуміни і глобуліни. Крім того, у такому хлібі є більша кількість вітамінів групи В, ніж у виробах з пшеничного борошна. Житній хліб допоможе поповнити дефіцит заліза в організмі, а ще він містить клітковину, яка стимулює роботу кишківника.
Раджу також звернути увагу на хліб з насінням соняшника. Такі продукти містять рослинні жири, в тому числі класу омега-3 і омега-6, які не синтезуються в організмі і повинні поступати з їжею. Крім цього, насіння є джерелом кальцію. А от якщо ви хочете справді побалувати себе таким простим продуктом, як хліб, то він сьогодні представлений в асортименті з різноманітними натуральними додатками, як, наприклад, родзинки чи журавлина.
Смачним і корисним перекусом можуть бути булочки з начинками, наприклад, – з капустою. Білокачанна капуста містить солі калію, фосфор, вітаміни та клітковину. А от від виробів із картопляною начинкою людям із зайвою вагою краще відмовитись, бо картопля дуже калорійна. Також зауважу, що надмірне споживання булочок, особливо з пшеничного борошна, може стати причиною збільшення маси тіла. Тому в усьому потрібна міра.
Партнером публікації є ТМ «Вінницяхліб», що залучає досвідчених експертів для якісного інформування споживачів, які дбають про здоровий раціон родини.
«Вінницяхліб» – ми знаємо, що ви любите!
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.