Сто велосипедистів з різних країн крутитимуть педалі у Вінниці на одній з найпрестижніших велогонок у світі‏

Сто велосипедистів з різних країн крутитимуть педалі у Вінниці на одній з найпрестижніших велогонок у світі‏
З п’ятниці по неділю у Вінниці змагатимуться більше сотні велосипедистів . Вони проїдуть сотні кілометрів. Такий захід в історії Вінниці проходить вперше. Він є одним з найпрестижніших у світі.

З 5 по 7 червня у Вінниці на змагання «Гран-прі Вінниця» та «Гран-прі ІСД» з’їдеться близько 100 велогонщиків з семи країн світу. Міжнародні змагання, які проводяться в Україні восьмий раз, до недавнього часу відомі під назвою «Гран-прі Донецька» проходили у Донецьку. В європейському велосипедному співтоваристві турнір давно став візитною карткою України. В зв’язку з складною ситуацією в Україні, в цьому році прийняли рішення провести міжнародні змагання з велоспорту у Вінниці.
В турнірі приймуть участь 15 команд з Румунії, Чехії, Молдови, Казахстану, Білорусі, Литви та, звісно ж, України. Призовий фонд змагань, за словами організатора турніру у Вінниці Андрія Гайового складає 160 тисяч гривень.
- Переможець гонки отримує 1600 євро, - розказує Андрій Гайовий. - Частину грошей розподілять на інших переможців. В турнірі приймуть участь професійні велосипедисти, які є переможцями знаменитих змагань, таких як «Race Horizon Park – 2015», який проходив 29-30 травня в Києві.

Як розказують у оргкомітеті турніру, у змаганнях планують брати участь і вінницькі спортсмени.
- Анатолій Будяк, який входить у склад донецької команди "ISD CONTINENTAL TEAM". Під питанням участь вінничанина Олександра Превара, який представляє київську команду «Колсс» та вихованці вінницького тренера Сергія Николаєва. До речі, саме Ніколаєв прокладав трасу вело турніру, - повідомляє прес-секретар змагань Дмитро Булига.
Змагання обслуговуватимуть медики та реанімобілі. Супроводжуватимуть велосепидистів інспектори ДАІ на мотоциклах та автомобілях.

Перед змаганнями, 6 червня об 11 годині на площі Василя Стуса буде урочиста церемонія відкриття.

5 червня:
Відбудеться кільцева гонка-критеріум з проміжними фінішами у рамках чемпіонату України. Турнір проходитиме по Соборній - Архітектора Артинова – Першотравневій – Михайличенка – Соборній («Старт» - перехрестя вулиць Архітектора Артинова та Ломоносова). У цей день від вулиці Михайличенка до вулиці Архитектора Артинова з 18.30 до 20.00 години перекриють рух. Транспорт буде їздити по вулиці Чорновола та через Київський міст.
6 червня:
Буде Міжнародна групова шосейна велогонка «Гран-прі Вінниці» на 141 км за маршрутом «Старт» (Хмельницьке шосе навпроти Площі В. Стуса) - Хмельницьке шосе – кільцева траса 583 «Київ – Вінниця» - Тарногородського – Липовецька – Червоноармійська – Чорновола – Першотравнева – Хмельницьке шосе. З 12:00 години до 16:00 години на час старту Міжнародної групової гонки - «Гран Прі Вінниці» частково буде призупинено роботу транспорту по вулиці Хмельницьке шосе.
7 червня:
Міжнародна групова шосейна велогонка другої категорії UCI «Гран-прі ІСД» на 150 км другої категорії UCI «Гран-прі ІСД» за маршрутом «Старт» (Хмельницьке шосе навпроти Площі В. Стуса) - Хмельницьке шосе – кільцева траса – до знаку село Лука Мелешківська – кільцевий розворот та рух у зворотному напрямку по кільцевій трасі до Хмельницького шосе з правим поворотом – село Якушенці з розворотом та рухом у протилежному напрямку в сторону Вінниці – лівий поворот на кільцевій дорогу (велосипедисти здійснюють друге коло) – після другого кола – Якушенці – Хмельницьке шосе – «Фініш» навпроти Площі В. Стуса. Гонка проходитиме з 10:30 до 14 години.‏

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья

    Організованість 100%, велогонка була крута, багато учасників, отримала масу позитиву.
  • Анонім

    А Першотравнева-Михайличннка? 

  • Анонім

    Де таке перехрестя: Артинова та Ломоносова?))))))))
  • Анонім

    Кому вірити? myvin com ua



    В зв’язку з велосипедними змаганнями 5, 6 та 7 червня у Вінниці тимчасово обмежать рух транспорту по кількох вулицях

    03.06.15 12:207150

    З 5 по 7 червня у Вінниці триватимуть велозмагання міжнародного рівня. На «Гран-прі Вінниця» та «Гран-прі ІСД» до міста приїдуть велосипедисти з семи країн світу. Для забезпечення безпеки руху учасників змагання, на час їх проведення буде тимчасово обмежено рух автотранспорту по певних вулицях.

    Отож, 5 червня з 18 до 21 години буде обмежено рух приватних автівок по вулицях Театральна, Соборна (до площі Гагаріна), Хмельницькому шосе (до вулиці Першотравнева), Першотравневій (до перехрестя з вулицею Театральна). Також протягом цього часу не будуть курсувати тролейбуси по вулицях Соборній та Театральній, а з Вишеньки рухатимуться тільки до площі Гагаріна і в зворотному напрямку.

    6 червня з 11.00 до 16.30 буде обмежено рух по вулицях Блока, Хмельницькому та Барському шосе (до повороту на Гніванське шосе), Київській (від в’їзду в місто до вулиці Тарногродського).

    7 червня з 9 до 15 години велопробіг буде проходити по вулиці Блока та Хмельницькому шосе (до автостанції «Західна»). Тому в цей час рух транспорту по цих вулицях також буде перекрито.

    Трамвайне сполучення на час проведення велозмагань відбуватиметься у звичайному режимі відповідно до графіка руху.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up