Журналісти влаштували вінничанам «сміттєву провокацію»

Журналісти влаштували вінничанам «сміттєву провокацію»
Вінниця – європейське місто, а всі європейські міста об’єднує той факт, що на вулицях не смітять. У них – через великі штафи. У нас спрацьовує культура поведінки. Журналісти «20 хвилин» з'ясовували, як вінничани відреагують, коли перед ними нахабно смітитимуть прямо на вулиці.

Смітити вирішили рекламним журналом у самому центрі міста. На тролейбусній зупинці біля театру ім. Садовського  завжди чимало людей. Та заклопотані люди чатують на потрібний транспорт. І витівку провокатора не помічають. Секунд через п’ять зауваження журналістові все ж таки зробили. Дві жінки, що сиділи на лавочці позаду зупинки.

Вулиця Грушевського. Пожбурений на бруківку журнал зачепив око міліціонера, який проходив повз. Усім своїм виразом він засуджував цей капосний вчинок. Та зупинятись не став. Шкода звісно.  Сподіваємось, наступного разу пан міліціонер засудить такий вчинок вже вголос.

Відео дня

На Європейській площі проходимо повз прибиральниць і смітимо перед їхнім носом, поки ті займаються клумбою. Через пару секунд жінка помітила сміття і направилась його підбирати. Зізнається, що не помітила, як ми смітили, а  подумала, ніби це випадково впало. За словами жінки, найбільше дошкуляють прибиральникам лушпиння від насіння, яке деякі лузгають прямо на землю.

Наостанок вирішуємо «посмітити» під міською радою. Але там пильні перехожі раз у раз роблять журналістові зауваження.

Як показує історія, європейські міста стали чистими через суворі системи штрафів, які з часом виробили у містян позитивні звички. Вінничани ж намагаються підтримувати улюблене місто у чистоті завдяки власним переконанням. А це вже непоганий початок.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дарья

    Шокує те, що журнал жбурнули перед носом міліціонера і той побачив, але навіть зауваження не зробив. Шкода. Хто-то, а бабулі мовчати не будуть. Перш за все потрібно починати з себе, щоб місто було чистим. Мусорних баків уже вдосталь по місту стоїть, можна й і пройти пару метрів і викинути, а не кидати де попало.
  • Vladimir Molotov

    петличку девочке можно же было повесить?
  • Анонім

    кілька днів тому поверталась з роботи ввечері і побачила як коротке, але жирне бидло в сірих спортивних штанях і недореперській кепці жбурнуло пекет зі сміттям через паркан комусь у двір (провулок біля Укртелекому). хотілось йому врізати, але ми були явно не у рівних вагових категоріях. і де ППСники ходять, коли вони потрібні?!
  • Oleksandr Stoliarov

    Учора їдучи на роботу, помітив як на трамвайній зупинці лежав чоловік, який не міг встати. Усі люди проходили повз. Я не зрозумів чи він був п'яний, чи йому було зле. Але міліціонер, який вийшов з трамваю, зупинився біля чоловіка на секунду і пішов далі.

    Пупкин Вася reply Oleksandr Stoliarov

    Судя по заметке , ты тоже прошёл мимо !

    Oleksandr Stoliarov reply Пупкин Вася

    "Учора їдучи на роботу" - чукча нє чітатєль, а чукча пісатєль?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up