Винничане смогут снимать судебные заседания на видео. Разрешение суда не нужно

Винничане смогут снимать судебные заседания на видео. Разрешение суда не нужно
28 марта вступает в силу новая редакция Закона “О судоустройстве и статусе судей”. Теперь не нужно будет получать отдельное разрешение суда на проведение фотосъемки, видео- и аудиозаписи на портативные устройства, например, на мобильный телефон.

На сегодняшний день, сделать фото в суде или записать процесс на видео не всегда возможно. Если аудиозапись на диктофон в открытом судебном заседании разрешена всем, то фотосъемка и видеозапись допускается только по решению суда. На практике, его дают не всегда.

Со следующего понедельника (закон вступает в силу 28.03.15, в субботу), в открытом заседании можно спокойно снимать видео и делать фото, если это не мешает процессу.

Согласно п.3 Ст.11 Закона Украины “О судоустройстве и статусе судей”, “участники судебного процесса, другие лица, присутствующие в зале судебного заседания, представители средств массовой информации могут проводить в зале судебного заседания фотосъемку, видео- и аудиозапись с использованием портативных видео и аудиотехнических средств без получения отдельного разрешения суда, но с учетом ограничений, установленных законом. Трансляция судебного заседания осуществляется с разрешения суда. Проведение в зале судебного заседания фотосъемки, видеозаписи, а также трансляция судебного заседания должны осуществляться без создания препятствий в ведении заседания и осуществлении участниками судебного процесса их процессуальных прав.”

Відео дня

Ольга ВОЛКОВА,  

(068)5530028

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Инга Фляжникова

    Ограничения установленные Законом огласите, пожалуйста.  Уголовные процессы по-прежнему снимать нельзя

    Дарья reply Инга Фляжникова

    Тільки 28 березня вступає в силу нова редакція “О судоустройстве и статусе судей”. Ще поки не вступив в силу цей закон, але якщо вступить, то буде добре, щоб народ знав, що там відбувається чи все законно і чи по справедливості виносять вироки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up