Топ-5 літературних сайтів та найкращі новинки від сучасних українських авторів

Топ-5 літературних сайтів та найкращі новинки від сучасних українських авторів
ПАРТНЕРСЬКА ПУБЛІКАЦІЯ: Роль письменника у суспільстві важко переоцінити: це і пророк, і філософ, і митець, і чарівник… А ще письменник – це наші очі та совість. Тому в часи, як влучно висловилась «українська Касандра» Ліна Костенко: «людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі», - якісна література із її пильними спостереженнями, влучними та яскравими образами, нетривіальними сюжетами та свіжими ідеями, є справжнім бальзамом на душу людям мислячим та творчим.

На щастя, зараз, коли до України прикуті очі всього світу, є кому талановито висвітлювати сучасне, інтерпретувати минуле, передбачати майбутнє і створювати паралельні світи, які, в калейдоскопі уявного та реального, змушують людей думати, уявляти та мріяти.

До вашої уваги – рейтинг літературних сайтів, які дають можливість поринути у світ літератури та познайомитись із безліччю авторів: класиками, сучасниками, новаторами, початківцями :

1. Літературне місто  http://litmisto.org.ua/

Відео дня

2. Е ліб інфо http://e-lib.info/

3. Букс онлайн. http://booksonline.com.ua/

4. Букініст-Центр. http://book-center.kiev.ua/
5. Java Libre. http://javalibre.com.ua/

За допомогою цих та інших Інтернет-ресурсів ви зможете вгамувати свою спрагу до якісної та стильної літератури , бути в курсі виходу найкращих книжкових новинок.

Ми рекомендуємо:

Для дітей:

Ольга Масалітіна «Корабель уяви»

Видавництво «Гармонія», 2016

Українська письменниця та авторка унікальної енциклопедії для батьків «Ви та ваш малюк», що у 2013 році вийшла мільйонним тиражем, а також таких видань, як «Книжечка-подсказочка для моей мамочки» і «Пособие о самом счастливом малыше».

«Корабель уяви» - це історія про неймовірні пригоди звичайної дівчинки Аліси та її друзів нашим загадковим Всесвітом. З одного боку, це книжка-гра, експеримент із яскравими текстами та цікавими ілюстраціями, адже, у процесі її створення активно брала участь 10-річна донька авторки Аліса, яка і стала прототипом головної героїні твору. З іншого боку – це пізнавальна книга, наповнена цікавими фактами про навколишній та внутрішній світ людини. Перед читачем - твір, що пропагує сімейні цінності і любов до своєї рідної землі. До того ж Ольга Масалітіна заохочує всіх дітей України надсилати до редакції свої малюнки, історії та ідеї подальших пригод Аліси та її друзів і планує використати найкращі із них у наступному виданні.

«Діти – це маленькі генії, із яких фонтаном б'ється креатив. Потрібно лише підігрівати вогонь в їхніх серцях та блиск в очах», - говорить українська письменниця.

Для гурманів українського поетичного слова:

Леся Мудрак «ТекС-ТИ-Ль & Libido» 

Видавництво «Самміт-книга», 2015

Видання вражає жанровою різноликістю: авторські поезії та їхні переклади англійською мовою, переспіви сучасної східної лірики, прозові етюди… Ця збірка - вибране з життєтексту самої Лесі Мудрак, самобутнього автора, що постійно знаходиться у творчому пошуці і тонко відчуває музику поезії. Вона ніби грає словом, ритмом, наголосами та інтонаціями, розкладаючи, здавалося б, знайомі кожному слова на склади, і таким чином, вкладаючи в них новий сенс. Ця книга манить за собою, як клубок Аріадни: кожну фразу хочеться смакувати, як вишукане вино, а кожен твір оплутує, ніби м'який кокон, в якому ти зрештою перетворюєшся на метелика. Чотири місяці, як книга побачила світ, а тиражу вже немає. Це свідчить про популярність авторки у сучасному літературному процесі.

Для маленьких музикантів:

Марко Зімза. Опера В. А. Моцарта «Чарівна Флейта» (з CD-диском)

Видавництво «Дж.Дж.», 2015

Видавництво «Дж.Дж.» пропонує маленьким музикантам долучитися до чарівного світу опери. У книжці із мальовничими ілюстраціями Доріс Ейзенбурґер ви поринете у світ головних героїв одного з найкращих творів композитора В.А.Моцарта: тут і кумедний птахолов Папаґено, і Королева Ночі з її високим голосом, і поважний Цар Сонця Зарастро, і гордий принц Таміно, який шукає свою кохану Паміну.

У виданні подана скорочена версія опери «Чарівна Флейта». До книги додається компакт-диск, який містить найяскравіші музичні моменти, супровідні й пояснювальні тексти – це дає можливість навіть наймолодшим діткам зануритися у чарівливий світ класичної музики.

Замовити книгу ви можете, написавши нам на сторінку у фейсбуці

https://www.facebook.com/ggagency.ua/

або за телефоном

(044) 27823 96, 0635790106

Для жінок:

Ольга Деркачова «Трикотажні метелики»

Літературна агенція «Discursus», 2015

Це збірка глибоких та ліричних творів від справжньої майстрині любовного роману. Ольга Деркачова вже отримувала відзнаку «Коронації слова – 2014» за «Найкращий твір про кохання», тому тема кохання незмінно обплутує всі її тести червоною ниткою. «Трикотажні метелики» - це переплетіння відтінків та емоцій, мікс почуттів, що властиві кожному з нас; та життєвих ситуацій, які можуть статись у будь-який момент. Янголи та люди, метелики і шахи, мир і війна, кохання і туга – кожен твір є концентрованим та самостійним, однак, представлені під однією обкладинкою, вони формують собою авторську картину світу, - картину образів: яскравих, витончених та зрозумілих кожному, хто хоча б раз кохав.

Життєстверджуюча проза:

Людмила Волок «Девушка без платья»

Видавничий союз «Андронум», 2015

Як часто ви дозволяєте собі радіти простим речам: щасливому білетику в автобусі, сонячному зайчику, новій сукні? Набагато більше уваги ми приділяємо великим і маленьким проблемам, що атакують нас кожного дня. Однак насправді ці дрібнички здатні творити дива: ніколи не знаєш, що чекає за наступним поворотом, якщо на тобі «правильна» сукня! Після прочитання цього життєстверджуючого роману хочеться знайти «ту саму» сукню, жити на повну, дарувати коханим свою любов і без остраху відправитись назустріч пригодам.  

Для молодих батьків:

Також рекомендуємо до прочитання унікальну енциклопедію для батьків «Ви та Ваш малюк», видавництва «Гармонія», яка у 2013 році досягнула мільйонного тиражу.

Ця книга стала першим адаптованим до українських реалій виданням, яке висвітлює питання підготовки до материнства, розвитку, харчування і виховання дитини від народження до 10 років і включає рекомендації провідних українських спеціалістів: педіатрів, неонатологів і гінекологів. Це видання надає вичерпну інформацію всім молодим батькам, які хочуть, щоб їхні дітки росли здоровими та щасливими.

ВИДАВНИЦТВО "ГАРМОНІЯ"

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    http://e-lib.info/ - це жарт)))? де тут сучасні українські автори?????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up