Після новорічного прибирання одного із будинків по вулиці 30-річчя, вінничани водять у свій під'їзд екскурсії

Після новорічного прибирання одного із будинків по вулиці 30-річчя, вінничани водять у свій під'їзд екскурсії
«20 хвилин» неодноразово розповідали про творчих вінничан, які не бажають миритись із сірою буденністю та перетворюють свої під’їзди та дворики на витвори мистецтва. Одна із таких історій сталась під Новий рік в одному із вінницьких під’їздів. Мешканці до свят не просто прибрали, а й прикрасили кожен свій поверх на свій смак і можливості. Ідея сподобалась і жителям сусідніх під’їздів. Тепер вони ходять до них на “екскурсії» переймати досвід.

Біля входу у буденний та нічим не примітний під’їзд звичайної дев’ятиповерхівки  журналіста «20 хвилин» зустрічає ініціатор та головний ентузіаст новорічного прибирання – Анастасія Василівна. Гостинно запрошує всередину. Перший поверх прикрашений плакатами та ялинковими гілочками. Вирішуємо розпочати екскурсію із дев’ятого поверху і спускатись донизу. У ліфті теж сюрприз – в кутку почепили невеличку ялинкову гілочку.

- Спочатку я повісила оголошення про новорічне прибирання, а потім мені прийшла в голову ідея створити новорічний настрій і попросила людей хто як зможе прикрасити свій поверх, - розповідає Анастасія Гріцева, - оголошення повісила на кожному поверсі, щоб усі побачили та прочитали. Та жінка зізнається, що спочатку справа йшла дуже повільно, поки не придумала, як замотивувати мешканців.

Previous Next

Відео дня

- На першому поверсі я повісила ще один плакат, список, на якому червоним олівцем виставляла «плюсики» та «відмінно» навпроти тих поверхів, які вже впорались, - говорить пані Анастасія, - і тут справа закипіла, я й не очікувала.

На кожному із поверхів видно якісь свої оригінальні рішення, які знаходили мешканці. Від «літаючих» балерин до ідей, як задекорувати трубу, щоб та не «кидалась» в очі. Виявилось, що для новорічного декору не потрібно багато грошей: достатньо залучити усю родину – кожен проявить свою фантазію та внесе свою частинку. Спільна праця ще більше зблизила сусідів, Новий рік святкували разом усім під’їздом.

- Ми дістали костюм Діда Мороза та Снігурки, я з подругою одягнулись циганками і ми рушили по квартирам вітати сусідів із Новим Роком. Було дуже весело та душевно. Тепер наші друзі із сусідніх будинків беруть своїх друзів та ходять до нас на екскурсії шукати натхнення, - говорить пані Анастасія. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Місцевий

    Так має бути в кожному підїзді, де проживають нормальні люди.

    Анонім reply Місцевий

    Тільки не в мому, будь-ласка. Не потрібно перетворювати будинок на радянський дит садок перед "утрєніком"

    Bogdan Severin reply Анонім

    все правильно, пусть чинарики на полу и бутылки на окне, так привычнее..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up