Гвалт і сморід. Як Гайда перемогла Шевцова, а він пише "Ушел сам"

Гвалт і сморід. Як Гайда перемогла Шевцова, а він пише "Ушел сам"

Катюзі по заслузі? «Гайдським» протестом прозвали акцію автомайданівців, скликаних у Вінницю активісткою Таїсою Гайдою. Жорстко. І активісти були жорсткі у своїх вимогах. Відсторонення від посади начальника поліції області Антона Шевцова автомаданівцям було мало. Вони хотіли звільнення і прямо зараз його та зама Олександра Селіверстова

«Сейчас еду в Киев для разговора с Начальником Национальной полиции», - написав у Фейсбуку Антон Шевцов після того, як Арсен Аваков відреагував на вінницькі події й зробив перший та єдиний пост про опального шефа обласної поліції.

Міністр МВС написав, що звернувся до голови Нацполіції Хатії Деконаїдзе, щоб та негайно звільнила з посади керівника вінницької обласної поліції Антона Шевцова.

Скатертиною дорога. Ось так реагували в коментарях читачі сторінки шефа поліції, які слідкували за подіями, що розгорталися навколо персони колишнього кримчанина і, видно, давно чекали, коли нарешті протест дійде до київських вух і буде хоч якесь реагування. Достукалися.

Добило відео, на якому Антон Шевцов зі своїми синами і дідом-ветераном іде під час параду в Севастополі в 2014 році. Тобто після анексії Криму. Це був той самий парад, який назвали потім путінським. На ньому святкували подвійну перемогу – у Великій вітчизняній та повернення Севастополя в склад Росії.

Відео дня

До цього відео були гучніші події, на які столичні керівники заплющували очі. Почалася акція автомайданівців минулого четверга, 10 березня. На ній не було серед активних протестувальників місцевих громадських організацій. Активісти автомайданів Одеси та ще кількох міст заправляли процесом. Вінничан можна було порахувати на пальцях. Решта - глядачі. Самооборонівці області та інші досі активні громадські діячі (і ті, що називають себе майданівськими, і постмайданівські) відгородилися від протесту.  

А протест мав їдючий запах. У перший день під обласною поліцією палили шини. 


За кілька годин, коли нарешті начальник управління запросив на розмову найбільш активних і пресу, щоб сказати, що так просто він з посади не піде, йому намагалися плеснути в обличчя водою зі стакана. Акцію Антон Шевцов одразу назвав проплаченою. Своє ставлення до її учасників він демонстрував зухвалою поведінкою – говорив, розвалившись на стільці, що не дуже личить офіцеру.




 


Врешті прозвучала заява приїжджих автомайданівців: або звільнення Шевцова і його «товариша-сепартиста» заступника, або почнуться радикальні дії. І автомайдани перекрили трасу на Київ у Стрижавці. Це було 11 березня. І на наступний день.



У п’ятницю зранку Антон Шевцов говорив про розкриття резонансних злочинів на брифінгу, який відкладали тричі через протести. На цьому брифінгу начальник розказував про викрадення людей, блискуче звільнення заручників, велике вилучення арсеналу зброї та викриття лабораторії з виготовлення амфетаміну. Все те, що раніше б «вистрілило», залишилося мало поміченим, бо ж двері управління на Театральній, 10 в той час були обліплені шинами, готовими загорітися в будь-який момент.

І заслуги оперативних та інших підрозділів поліції, очолюваних Шевцовим, канули у воду, скаламучену протестами. Їх між собою журналісти прозвали «гайдськими». Більше тому, що такі події втомили усіх.   

У понеділок додало жару в конфлікт Шевцова з прозваними ним проплаченими автомайданівцями відео із параду в Севастополі. Хто досі сумнівався в правоті Таїси Гайди, той «ахнув». Фотографії з «путінського» параду вже ходили в мережі – на самому початку епопеї, яку почала у Фейсбуку вінницька автомаданівка, викладаючи частинами компромат.
 


Про фото Антон Шевцов раніше казав, що то був парад 2013 року. Йому парирували доказами, що йдеться про 2014-й рік. Начальник поліції тоді не обмовився, що й він був на тому параді. Його відсторонили через це. 

Чи могло бути виправдання участі в «путінському параді»? Більшість коментаторів у Фейсбуку плескали в долоні. Дехто розстроївся, що перемагає не усіма любима в місті активістка. Тепер уже колишній начальник міг сказати, що він був у Криму на оперативному завданні. Шевцов же оперативник. Але він написав інший пост на своїй сторінці, з якого до кінця дня дожив тільки перший абзац (все, що нижче інформації про перевірку, зникло):  

 

«Публикую результаты проверки Службы безопасности Украины, куда я обратился с просьбой проверить меня на сепаратизм. Как вы помните, поводом стали заявления ряда активистов.

На счет моего приезда в Крым и присутствия на параде:

На параде сопровождал деда, который воевал на Украину. Мой дед – герой той страшной войны.

Я был в Крыму, потому что Крым – Украина. Там осталась моя семья и близкие, которые присматривают за пожилыми родственниками, дни которых, увы, сочтены.

Моя семья – заложники оккупации. Мы никогда не считали и не считаем Крым Россией. Для нас Крым – это Украина и только.

Я никогда не откажусь от Крыма и не отдам его России».

 

Разом з першим абзацом на сторінці Шевцова залишився знімок відповіді на його звернення, підписаної заступником голови СБУ. Ця відповідь не схожа на результати серйозної перевірки з поліграфом.
 

Публикую результаты проверки Службы безопасности Украины, куда я обратился с просьбой проверить меня на сепаратизм. Как вы помните, поводом стали заявления ряда активистов.

Опубликовано Антоном Шевцовым 14 марта 2016 г.

 

Інформація вмістилася в трьох абзацах, в яких йдеться про те, що СБУ уважно розглянуло звернення Шевцова, перевірило його дані і «про причетність до діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності та недоторканості України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, участі в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях так званих ДНР/ЛНР та терористичній діяльності, на даний час не здобуто…під час опитування Вас з використанням поліграфу компрометуючих матеріалів не отримано». 

Ця відповідь, як свідчить дата на листку, дана 11 березня. В той день на брифінгу Антон Шевцов говорив таке:

- Я був у СБУ. Спілкувався з виконавцями, які займаються безпосередньо цією перевіркою, і вони мене завірили, що протягом наступного тижня вони дадуть відповідь.

Перевірки на поліграфі, як сказав Антон Шевцов, він не проходив. Не запрошували цього разу, хоча давав згоду. Він нібито пройшов поліграф торік, на посаді в Чернігові. Коли його спитали про результат попереднього проходження детектору брехні, то відповів так:

- Більше до мене питання не було.


 

У понеділок Антон Шевцов поїхав до Києва говорити з Деконаїдзе. Тим часом у Вінниці вимагали написати заяву на звільнення у його заступника Олександра Селіверстова.

До активістів виходив інших заступник, єдиний вінницький переатестований поліцейський Юрій Педос (тепер тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління) і зачитав наказ про відсторонення й Селіверстова із посади. Учасники протесту залишилися невдоволеними і продовжували вимагати, щоб «сепаратисти» пішли всі і не на час сумнівних перевірок, а негайно й назавжди.

Далі було звільнення Шевцова і пост майже на Оскара Гайди:
 

Пост майже на Оскара Друзі, мої любі і найдорожчі!Дякую усім хто вірив в нас і нашу перемогуХто попри все вірив,що...

Опубликовано Таїсой Гайдой 14 марта 2016 г.

 

Поїздка на Київ Антона Шевцова завершилася його рапортом, який підписала очільниця Національної поліції. Невдовзі в Фейсбуку Таїса Гайда написала «Пост майже на Оскара», у якому, як на нагородженні кінопремією, подякувала всім, хто в неї вірив і хто пітримував чи разом йшов напролом. Цей пост одразу набрав більше півтисячі лайків і десятки коментарів. Позитивних.

Активістка святкує перемогу, і виходить, обіцяних нею шин у столиці вже не буде. Але тепер автомайданівці мають іншу претензію – що керівництва СБУ, яке недоперевірило поліцейського посадовця.

Під час розв’язки усіх цих подій прокинувся Люстраційний комітет Вінничини. Анатолій Банах написав заяву в обласне правління Служби безпеки України з вимогою відкрити провадження за фактом державної зради щодо Шевцова та Селіверстова.



Тож, хто в протистоянні програв, той програв. І вони, швидше за усе, ще дадуть про себе знати. А переможців, як відомо, не судять.

Ще напередодні перемоги Гайди цілий ряд громадських активістів Вінниці або був категорично проти протесту автомайданівців, або відсторонився, зайнявши вичікувальну позицію. Говорили про особистий, меркантильний інтерес активістки чи про її намагання просто додати собі слави на конфлікті із «сепаратистами» в поліції. Дехто навіть збирав прес-конференцію, щоб сказати своє «фе» протестувальникам. Тепер мовчать.


 

А цей пост на сторінці Антона Шевцова, тепер вже колишньго начальника обласної поліції, з'явився сьогодні, 15 березня. В інформації про себе у нього тепер вказано: "Работал в компании «Головне управління Національної поліції у Вінницькій області»". І Шевцов після усього пише, що пішов сам: 

 

Ушел сам. Потому что не согласен с системой, где нужна красивая картинка для СМИ, а не результат. Именно этой картинке м...

Опубликовано Антоном Шевцовым 15 марта 2016 г.

 


Читайте також:

Гайда проти Шевцова. Три причини для конфлікту активістки з головним поліцейським області

Таїса Гайда: "Все Шевцов тобі пі...ць". Активісти знайшли відео, на якому Шевцов бере участь у “путінському параді”

Как снять главу областной полиции за три недели?

Олександр Селіверстов: «Не буде тут Шевцова, про мене й не згадають»

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Дарья

    Звісно пішов сам, гордий, такі як він ніколи не визнають своєї поразки. Ну, сподіваюсь ці зміни підуть на краще. Далі на черзі Юрій Педос, на нього уже знайшли компромат. Хто він, що він. Я про нього взагалі нічого не чула. Які відгуки про нього, негативні чи позитивні?
  • Анонім

    баба сделала то, что должна была делать наша самооборона. клоуны в форме, а не самообороновцы.

  • Анонім

    Деталь - Шевцов спочатку ляпнув що всі хто зібрався - проплачені. І одразу у відповідь отримав водички.
  • Анонім

    кароче этой тетке респект и уважуха.

    Анонім reply Анонім

    Да, крутая тетка. Не важно даже служит кому-то или нет, если это рядовой спектакль для граждан.Минус редиска=уже нечто.Только шо бы убирали не только подставных, но и реальных управляющих бедламом - было бы вообще жирно. По сути она сделала больше "женщины-Украины" Савченко, образ которой создали люди ее придумавшие при помощи СМИ. Если бы рашн фашистен хотели, в своем тихом изоляторе, давно бы ее скрутили в бараний рог и пикнуть бы не смогла. Чего стоит под.нкам сломить человека ежедневными пытками?Да ничего! Это мог бы выдержать разве что человек смирившийся со смертью. А на Савченке и пятнышка не видно. Гуманность?Тщательно скрывают?Не думаю. Шо то мне подсказывает что Савченко - это проект газовых партнеров Тимошенко-Путина под следующие выборы. Опять оленям поставить кем-нибудь девушку, которая ни в чем нужном не режет, а самим продолжать всем руководить. А вот у Гайды - минус человек-редиска.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up