Прикордонник Віталій Вінніченко зі Жмеринки понад годину стікав кров’ю. Сьогодні його поховали

Прикордонник Віталій Вінніченко зі Жмеринки понад годину стікав кров’ю. Сьогодні його поховали
У Жмеринці сьогодні, 18 червня, провели в останню путь 40-річного майора Держприкордонслужби Віталія Вінніченка
У Жмеринці сьогодні, 18 червня, провели в останню путь 40-річного майора Держприкордонслужби Віталія Вінніченка. Він загинув уранці 14 червня від кулі бойовиків на околиці Маріуполя, де колона автомобілів прикордонників потрапила у засідку.

У той трагічний ранок було вбито п’ятеро прикордонників. Всі вони – з Черкаського навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби. Тіла вбитих спершу доставили до місця служби в Черкаси. На церемонію прощання запросили батьків і рідних загиблих прикордонників. Була й мати Віталія Вінніченка – Любов Олександрівна.  Саме там вона дізналася, як загинув син. Про це жінці розповіли побратими,   яким пощастило залишитися живими у перестрілці з бойовиками. 

-У мене серце кам’яніє, коли по телевізору показують, як обстріляли колону, - каже згорьована  мати. – Віталік знаходився в автобусі. На ньому був бронежилет. Але куля влучила нижче бронежилета,  увійшла  збоку  в черевну порожнину.  Він разом з іншими пораненими корчився від болю і стікав кров’ю в тому автобусі більше години. Кажуть, швидка допомога не могла під’їхати, бо тривала перестрілка. Та я бачила на екрані, як  «швидка» пролітає  повз обстріляний автобус і не зупиняється.  Чому це так?  Але хіба на війні хтось може знайти правду?

Previous Next

Майор Вінніченко помер в кареті швидкої по дорозі до лікарні. Коли Любов Олександрівна перший раз бачила цей сюжет по телебаченню, не знала, що в обстріляному автобусі знаходиться її син. Вона була певна, що її Віталія там нема. Бо незадовго перед тим розмовляла з ним по телефону і він сказав мамі, що якраз прийшов на службу і готується до занять. Було це о 9 годині 15 хвилин.  Час їхньої останньої розмови зафіксовано у телефоні. Напад  стався незадовго після того, приблизно о десятій ранку. 

Любов Олександрівна  під час розмови повідомила сину, що взяла на роботі відпустку, вона працює медсестрою у лікарні в Жмеринці. Сказала, що планує розпочати ремонт. Віталій, щоб заспокоїти матір, відповів, що в нього все гаразд, що вже йде на заняття.

Мати повірила. Та материнське серце більше довіряє відчуттям, аніж словам. Жінка після розмови з сином зателефонувала невістці. Та  також заспокоїла, сказала, що Віталій пішов на службу, він викладав у Центрі дисципліну, що називається «Тактика прикордонної служби».  Віталій просив дружину нічого не говорити матері про його від’їзд у зону АТО. Ще один дзвінок Любов Олександрівна зробила до внука. 11-річний Назарчик так само підтвердив бабусі, що тато на роботі.

- Тато мене ніколи б не обманув, -  розповів у розмові з журналістом RIA Назар. – Він не сказав, що їде на війну тому, що я спав, не хотів будити. Мама сказала, що тільки рукою погладив і поцілував.

Кожного літа Назар приїжджав до бабусі в гості. Чекав, що цього року тато його також  відвезе у Жмеринку. Але  поки ніяк не вдавалося, бо  не відпускали зі служби. 
Це була друга поїздка майора Вінніченка у «гарячу» точку. Перший раз він провів на східному кордоні майже два місяці. Один з родичів розповів, що вибиратися з того пекла було непросто.

- Прикордонники змушені були перевдягнутися у цивільне і невеликими групами, без зброї добиратися у частину в Черкаси, - розповідає чоловік. – Тоді, дякувати долі,  все обійшлося. А цього разу навіть не доїхав до місця ротації.
У Жмеринці надзвичайно гарно відгукуються про родину Вінніченків. Лікар-стоматолог Віктор Ковбасюк згадав, як проводжав Віталія на службу.

- Віталій після школи приблизно півроку працював у нас  в стоматполіклініці, - каже пан Віктор. – Виконував роботу полірувальника. Служив у прикордонних військах  на західному кордоні. Після строкової служби поступив в Академію прикордонних військ. У Хмельницькому, де знаходиться академія, познайомився з майбутньою дружиною. У них підростає син.

Батько Віталія Павло працював у газовій конторі у Жмеринці. Помер рік тому  у 63-річному віці. Поховали його у селі Носківці Жмеринського району, звідки він родом. Там на сільському кладовищі у вівторок з’явилася ще одна могила – сина Віталія.  Його поховали поряд з батьком.

Щиро співчуваємо рідним і близьким мужнього захисника України Віталія Вінніченка. «Слава Героям України!» - такі слова звучали на вулиці Жмеринки після того, як у місцевому храмі Олександра Невського відслужили панахиду  за прикордонником майором Вінніченком.

 

Відео дня
Коментарі (69)
  • Запорожье

    В морге Запорожья много тел, после "Града" тело опознать невозможно
  • Anonymous

    Українці, ви бачите як нас росіяни ненавидять? Під статтею про загибель нашого товариша, нашого побратима, що ця гиль пише!? Я впевнена, що Віталій Павлович зараз є ангелом, ангелом-хранителем нашим, тому що я ще в житті таких людей, добротою наповнених, не зустрічала!
  • Anonymous

    Что-то всем уже перепало - и троллям, и модератору с администрацией сайта. (:smile:). На Сталина забыл он плюнуть. Есть два пути - удалить на фик и сайт, и 20 хвилин, чтобы Спектор успокоился в своей толерантности. И второй... Остаться без Спектора (:smile:)(:smile:)(:smile:) Нам его будет очень не хватать. Да и он нас хватать и покусывать за ноги не будет(:smile:)(:smile:)(:smile:)
  • Anonymous

    а ещё каких-то 20 лет назад ... это была одна СТРАНА, и никому в голову придти не могло что будет война... "Раньше всё было не так, летал Гагарин, играл Спортак, ишли составы на Целину ... какую сука просрали страну ..."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up