Поліцейських мало не вбили таблетки від шизофренії, підмішані в алкоголь

Поліцейських мало не вбили таблетки від шизофренії, підмішані в алкоголь
У Вінниці злочинці підсипають у напої відвідувачам кафе та ресторанів таблетки від шизофренії та хвороби Паркінсона. Від передозування цього препарату може зупинитися серце. Коли людині стає зле – її грабують.

Жертвами таких злочинців стали два працівника поліції, які відпочивали у розважальному закладі в районі військового госпіталю. Грабіжники не знали, що натрапили на співробітників, один з яких був озброєний власним травматичним пістолетом. Постріли з пістолету «Форт-17Р» врятували поліцейським життя.

- Поліцейський під дією препарату не знав, що з ним відбувається, і почав стріляти, щоб подати сигнал тривоги, - каже заступник начальника головного управління Нацполіції у Вінницькій області Олександр Глянько. - Місцеві мешканці почули стрілянину і вийшли на вулицю. В результаті цього злочинці відійшли від наших поліцейських. І також телефон задзвонив. Мати одного із наших співробітників подзвонила йому, він взяв трубку, і так викликали швидку допомогу.

Через те, що поліцейські швидко опинилися в лікувальному закладі, вони залишилися живі. А якби не змогли покликати на допомогу, навряд чи б вижили.

Непритомними, як розповіли у відділі комунікацій управління Нацполіції, їх госпіталізували 21 листопада. Лікарі діагностували отруєння невідомою речовиною. Згодом виявилося: отруєння спричинили таблетки, передозування яких призводить до смерті.

Цей препарат продають в аптеках вільно. Ним і скористалися грабіжники, щоб потім обібрати чоловіків - підсипали в напої. Коли поліцейські вийшли з розважального закладу на вулицю, обібрати їх вже було не важко, бо вони почали втрачати свідомість.   

- Скориставшись безпорадним станом потерпілих, зловмисники відібрали в них барсетку, гроші, мобільні телефони та пістолет «Форт-17Р», - кажуть у відділі комунікацій.

На другий день поліція затримала 34-річного немісцевого чоловіка  за підозрою в розбійному нападі на поліцейських. Зараз поліція шукає його спільника та вже оперативним шляхом розшукала ще дві жертви злочинців – цивільних чоловіків, які також були отруєні та пограбовані після відпочинку в іншому розважальному закладі, та не писали заяви в злочин.

- Ми вилучили таблетки і зараз проводимо експертизу, щоб переконатися, що саме цей препарат був в крові наших поліцейських, - говорить заступник начальника управління Нацполіції Олександр Глянько. – Просимо звертатися в поліцію усіх, хто, можливо, став жертвою такого ж злочину. Розуміємо, що в більшості чоловіки не пам’ятають, за яких обставин загубили свої речі, барсетки, прикраси, які у них були на собі. Ми пред’явимо для впізнання фотографії підозрюваних.

- Вони не громадяни України. Гості зі Сходу. Не України, а зі Сходу взагалі, - уточнив інформацію про підозрюваних заступник начальника слідчого управління Олександр Солдатов і також розказав, наскільки небезпечний препарат, яким грабіжники знешкоджували свою жертву. - По інструкції цього лікарського засобу, чотири і більше таблетки можуть призвести до зупинки серця. Це дуже сильний препарат для лікування хвороби Паркінсона і шизофренії. Не клофелін, до якого ми звикли. Лікарі не одразу можуть зрозуміти, що з людиною сталося. Якщо зазвичай під час отруєння падає тиск, то від цього препарату навпаки – тиск підвищується, людина може впасти в кому на кілька днів, а може померти. Тому усім жертвам цих злочинців повезло.

Один з цивільних потерпілих, як кажуть в поліції, протягом тижня був в лікарні в паралічем правої сторони тіла. Він не здогадувався, що виною – підсипаний йому в напій препарат.

Дії «гостей зі Сходу» кваліфікували за частиною другою статті «розбій», яка обіцяє до 10 років тюрми з конфіскацією.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Анонім

    Бред какой-то. Наталья, вы хоть сами читаете, что вы пишете?
  • Михаил Михайлович

    рафик нивинават!
  • Дарья

    Що за заклад в якому вони сиділи?

    Борис Абрикосов reply Дарья

    Хочешь с копами затусить?

    Дарья reply Борис Абрикосов

    Щоб пристрелили з гарячки, ні дякую не хочу.
  • Oleksandr Stoliarov

    Врємя нєвєраятних історій, читаю і плачу

    Просто "абнят і плакать")))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up