Птахом року назвали серпокрильця

Птахом року назвали серпокрильця
Українське товариство охорони птахів і Національний еколого-натуралістичний центр обрали птахом 2014 року стрижа (серпокрильця). За словами вінницьких юннатів, серпокрильці виловлюють велику кількість комарів, мух, метеликів та інших літаючих комах і є дуже цікавими птахами.

Серпокрилець чорний – один з найпомітніших міських птахів. Їх часто плутають із ластівками завдяки подібному способу життя – полюванню за комахами на льоту на значних висотах і швидкостях. Але серпокрильці більші за розмірами, крила у них довші і загнуті назад, за що вони й отримали свою назву, а хвіст коротший. Також вони галасливіші за ластівок.

Орнітологи цих птахів називають дітьми повітря. Тому, що перші три роки свого життя стрижі проводять у польоті. На льоту ловлять і ковтають комах, купаються, паруються і навіть ... сплять. І тільки під час гніздування вони зменшують тривалість свого перебування у повітрі до 17—18 годин на добу.

Серпокрильці справжні аси неба, їх максимальна швидкість — 150 кілометрів на годину. Вони можуть долати відстань до п’ятисот тисяч кілометрів, не приземляючись на поверхню. Крім того, обтічне тіло цієї невеликої пташки дає змогу їй робити запаморочливі піруети.

Відео дня

Серпокрилець – перелітний птах. На початку гніздового періоду він прилітає в Європу та Азію, де в зоні помірного клімату навесні та влітку з’являється величезна кількість комах – головного харчу в меню цих птахів. Але варто прийти осінньому холоду, серпокрильці відлітають до Південної Африки, де проводять всю зиму. Спочатку стрижі мешкали в гірській місцевості, що поростає густим лісом, але сьогодні стали міщанами і без остраху селяться по сусідству з людиною.

Керівник гуртків Вінницької обласної станції юннатів Оксана Баланюк

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up