Соборну заблокували на дві години

Соборну заблокували на дві години
Близько 400 працівників Вінницької підшипникової компанії 10 лютого пікетували адміністративний. будинок Вінницької облдержадміністрації, вимагаючи погашення боргів по заробітній платі. Пікет почався в 11.00 і тривав до 12.50.

Учасники пікету стояли із плакатами "Вимагаємо виконання підписаної угоди!", "Підшипниківці вже 8 місяців без грошей!", "Влада! Чекаєш нашої смерті?" і "Домбровський, де ти?", а також скандували "Домбровський (губернатор області) вийди до народу!" й "Ганьба!"
В 11.20 пікетуючі почали круговий рух по пішохідних переходах на перехресті вулиць Соборна й Архітектора Артинова, блокувавши тим самим рух автомобільного й електротранспорту на центральних вулицях.
При цьому, учасники пікету заявляли, що у випадку ігнорування владою їхніх вимог, вони мають намір перекрити рух на залізниці.
Згодом ініціативна група із числа профспілкового комітету підприємства направилася на переговори з першим заступником голови облдержадміністрації Валерієм Коровієм.
По завершенню переговорів до учасників пікету вийшов Коровій й повідомив, що йому вдалося зв'язатися із представниками власника підприємства й досягнута домовленість про проведення 11 лютого зустрічі за участю власників Вінницької підшипникової компанії, керівництва облдержадміністрації й мерії Вінниці, а також ініціативної групи трудового колективу для дозволу конфліктної ситуації.
Після цього о 12.50 працівники підшипникової компанії припинили пікетування облдержадміністрації й розблокували рух транспорту по вул.Соборній та Архітектора Артинова.
Як повідомлялось раніше, у квітні 2008 року Вінницька облдержадміністрація, мерія Вінниці, представники власника, а також профспілковий комітет Вінницької підшипникової компанії підписали угоду про реструктуризацію діяльності підприємства відповідно до якого до 1 лютого 2009 року підприємство повинне було відновити свою роботу, а його працівникам повністю погашена заборгованість по зарплаті.
У березні 2008 року прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на підставі звернення вінницького губернатора Домбровського доручила першому віце-прем'єр-міністрові Олександрові Турчинову створити спецкомісію по перевірці законності й обґрунтованості рішення власників про ліквідацію Вінницької підшипникової компанії.
На початку лютого 2008 Вінницький окружний адміністративний суд призупинив процедуру ліквідації Вінницької підшипникової компанії по позові прокуратури Вінницької області, що оскаржила рішення власників про ліквідацію Вінницької підшипникової компанії.
У січні 2008 власники Вінницької підшипникової компанії вирішили ліквідувати підприємство у зв'язку з недостатньою завантаженістю виробничих потужностей підприємства, що становить 40%, а також постійним ростом цін на сировину й високі експортні мита на підшипники, що привело до росту збитку протягом року з 2,5 млн. гривень до 14,3 млн. гривень.
ТОВ "Вінницька підшипникова компанія"  було створено в серпні 2004 року й з жовтня того ж року було правонаступником Вінницького підшипникового заводу.
В 2007 році Вінницька підшипникова компанія скоротила виробництво в порівнянних цінах на 14,34%, або 8,394 млн. гривень у порівнянні з 2006 роком до 50,142 млн. гривень.
По 50% статутного фонду компанії належать ТОВ "Щит" і ТОВ "Централізована резервна компанія" (обидві - Донецьк), які пов’язують із депутатом Верховної Ради від Партії регіонів Олександром Лещинським.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Видео для Эстонцев

    Anonymous reply Anonymous

    "Миксу". - При Януковиче у власти было меньше евреев...

    Anonymous reply Anonymous

    зато було більше бандитів....
  • Anonymous

    что-то \"Прохожего\" очень много - и коммент везде одинаковій \"Рассуди логически и проголосуй за смену убитой брусчатки по Соборной на сайте !!!\". Мостовая на Соборной - это наша история, не дурите людям головы: брусчатка здесь веками и даст Бог, будет и дальше веками. А то, что она проседает - ничего удивительного, ведь под ней катакомбы - сотни метров пустот, и, как говорят, несколькоуровневых. А что касается вчерашних событий, то, извините, хотели обратить на себя внимание властей, а пострадал кто?! Такой же люмпен-пролетариат, который из-за блокировки улицы был вынужден передвигаться по городу пешком. Называется, хотели как лучше, а получилось как всегда \r\n
  • Anonymous

    Ось таке чекає нас у випадку узурпації влади донецьким кланом

    Anonymous reply Anonymous

    +5 "Подшипник" разбазаривают донецкие....

    Anonymous reply Anonymous

    Всем известно, что выкупили подшипниковый и хозяева его донецкие http://uadoc.com/nitka/37.htm http://home.mariupol.net/~ppred/ppravda/212/04.htm
  • Anonymous

    Вот за такую владу Львовские студенты стояли всю осень на майдане...

    Anonymous reply Anonymous

    ? Нехило львовян "занесло" за 300 км Домбровскому "плечо подставить" :-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up