Віталій Вдовкін переміг рак і знову став чемпіоном світу!

Віталій Вдовкін переміг рак і знову став чемпіоном світу!
Юрій Приймак (ліворуч) і Віталій Вдовкін після чергової перемоги – на чемпіонаті світу в Києві. Наші силачі тренуються в залі спортшколи № 5, що в Центральному парку
В Києві відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу за версіями GPA (любителі) і GPF (професіонали). В змаганні взяли участь спортсмени віком від 14 до 77 років. На поміст виходили пауерліфтери з 20 країн, переважно європейських.

Вінницю на світовому форумі представляли два учасники у ветеранській категорії (55 – 65 років). Це заслужений тренер України з боксу, наставник В’ячеслава Узєлкова Віталій Вдовкін і начальник господарської частини Центрального парку Юрій Приймак. Обидва знову, як і торік, стали чемпіонами світу!

Чому цілий рік не виступав

Віталій Вдовкін на світовому форумі присів з вагою 140 кг, вижав 85 кг, виконав тягу 170-кілограмової штанги. В сумі триборства – 395 кг. За словами вінничанина, цей результат не відповідає його рівню. Адже раніше показник Віталія в трьох вправах перевищував 450 кг. Тому, незважаючи на перемогу, пан Вдовкін незадоволений виступом на чемпіонаті світу.

Відео дня

– Виступив я посередньо. Але цьому є об’єктивне пояснення. Я брав участь на чемпіонаті світу після важкої хвороби – раку. Його я зміг вилікувати в Ізраїлі. Цілий рік ніде не змагався, тому й у Києві не зміг показати бажаний результат, хоча дуже старався, – розповідає Віталій Вдовкін.

Віталій Вдовкін в столиці України виступав в напівважкій вазі – до 90 кг. Але тепер збирається перейти до нижчої вагової категорії – 82,5 кг. 

– Змінюю категорію зовсім не тому, що хочу уникнути зустрічі з сильними опонентами. Їх у мене немає ані у вазі до 90 кг, ані у категорії до 82,5 кг. Я просто прагну дещо «підсушитися». До того ж нині моя власна вага – 84 кг, – пояснює Віталій Вдовкін.           

Перемогу – в подарунок

Юрій Приймак на світовому форумі змагався у ваговій категорії 82,5 кг. В сумі триборства вінничанин підняв 370 кг: 100 кг – жим, 140 – тяга, 130 – присідання зі штангою. 

– Зазвичай я виступаю на міжнародних змаганнях в жимі лежачи. А цього разу на чемпіонаті світу вирішив спробувати сили в триборстві, як і в нинішньому році на інших змаганнях. Це порадив мій наставник Віталій Вдовкін – навіть, незважаючи на те, що у мене були проблеми зі спиною, – розповів Юрій Приймак.

Перемогу в Києві Юрій Приймак присвятив своїй дружині Наталі. Коли чоловік здобував чергове «золото», вона святкувала свій день народження. 

Головний стимул для ветеранів

Кореспондент RIA завітав на тренування вінницьких чемпіонів світу з пауерліфтингу Юрія Приймака і Віталія Вдовкіна. Вони займаються в залі спортшколи № 5, що в Центральному парку культури і відпочинку.

В цей день Юрій виконував вправи на жим лежачі. Після розминки він вижимав штангу вагою 50 кг, потім – теж саме з 70-кілограмовою вагою, далі – з 80-кілограмовою. Кожну вправу ветеран спорту виконував по вісім разів. 

– Я тренуюся щоденно, окрім двох вихідних. Кожне тренування сягає 1,5 – 2 години. Сьогодні я приділяв увагу жиму, завтра в основному займатимуся присіданнями зі штангою, післязавтра – тягою. Також виконую вправи для зміцнення рук і ніг. В суботу я відпочиваю, а в неділю – обов’язково парюся і плаваю в басейні, що важливо для розслаблення організму, – каже Юрій Приймак.           

За словами Юрія Приймака, ветерани займаються спортом в першу чергу для того, щоб відчути, що вони ще потрібні. Ось це і є головним стимулом.

– Коли на змаганнях ми виходимо на поміст, і суддя оголошує глядачам, що «перед вами ветерани віком за 60 років», народ підіймається з місця і починає аплодувати. Саме такі моменти дають наснагу далі займатися спортом. Приміром, ми з Віталієм Вдовкіним лише в неділю приїхали з чемпіонату світу, а вже в понеділок знову завітали до тренувального залу, – пояснює Юрій Приймак.

Як каже Юрій Приймак, він звик до регулярних тренувань. Мовляв, якщо пропустив хоч одне, відчуваєш себе «не в своїй тарілці». Як розповів пан Приймак, завдяки заняттям пауерліфтингом його організм зміцнився, і тепер він практично не хворіє.

Тренувань менше, навантаження – більші 

Віталій Вдовкін на тренуванні багато присідав зі штангою на плечах. Після цього вижимав штангу лежачі, качав плечі на спеціальному станку та виконував тягу «на хомуті» (для зміцнення спини).    

– Тренуватися я в подальшому буду, як і раніше, два рази на тиждень. Також щотижня у мене – парилка, що майже прирівнюється до тренування. На відміну від пауерліфтерів, які тренуються щоденно, я виконую щоразу багато вправ. Зокрема, 5 – 6 вправ протягом одного заняття, – відкриває секрет Віталій Вдовкін.

В наступних планах Юрія Приймака і Віталія Вдовкіна – виступ на сильному міжнародному турнірі в Бендерах (Придністров’я), що стартує п’ятого грудня. А в березні вінничани змагатимуться на чемпіонаті Європи серед ветеранів.

Довідка RIA

Де тренуватися?

Тренування з пауерліфтингу відбуваються на базі Вінницьких спортшкіл № 5 (тел. 56-20-17) та «Інваспорт» (тел. 35-42-25). Юрій Приймак радить починати займитися пауерліфтингом з підліткового віку.

– Навіть на чемпіонатах Європи і світу беруть участь пауерліфтери віком від 14 – 15 років. А пробувати свої сили в нашому виді спорту можна й раніше. Головне – підіймати відповідну рівню підготовки вагу, – каже Віталій Юрій Приймак. 

Пауерліфтинг цілком підходить й для представниць прекрасної статі.

– Наприклад, на останньому чемпіонаті світу брали участь багато симпатичних дівчат – з красивими, спортивними фігурами. Арбітри навіть жартома запропонували після змагань влаштувати конкурс краси в купальниках, – згадує Юрій Приймак.    

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вовк Андрей

    Смысл трениться по 5 раз в неделю еще и по полтора - два часа? Как можно восстановиться, если ты сегодня приседаешь, а завтра с убитыми в хлам ногами и поясницей делаешь становую тягу? У ветеранов,видимо, очень нехилая "аптечка".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up