Бійця «Айдару» Олександра Захарчука поховають після ідентифікації тіла

Бійця «Айдару» Олександра Захарчука поховають після ідентифікації тіла
Другого грудня загинув доброволець батальйону «Айдар» 44-річний Олександр Захарчук. Про це журналісту "20 хвилин" повідомив командир відділення, в якому служив Олександр, з позивним «Бача».

За його словами, сталося це у місті Щастя на Луганщині.  Бойовики в черговий раз «накрили»  обстрілами з  установок «Град».  Наш земляк разом з ще одним бійцем з Тернополя на ім’я В’ячеслав, 1977 року народження, знаходилися в автомобілі.  Там їх і знайшли після закінчення обстрілу. Командир каже, що понівечені тіла бійців відправили на ідентифікацію у Запоріжжя.  Тому «Бача» здивований повідомленням на деяких сайтах про те, що 4 грудня в Будинку офіцерів у Вінниці відбудеться церемонія прощання із загиблим. Ще й час вказано – з 10 до 11 години.

-Ми обов’язково повідомимо вінничанам про день прощання з Сашею, - розповідає командир. – Бо це була надзвичайно щира і порядна людина. Він не тільки земляк, він був моїм надійним другом. Тому для мене це дуже велика втрата.

За позивним «Бача» стоїть вінничанин на ім’я Володимир. Цей відважний чоловік, якому вже виповнилося 50, пішов добровольцем не сам. Разом з ним захищає рідну землю його син.

Відео дня

-Саша Захарчук був членом організації «Вінницька самооборона Майдану», - розповідає один з його товаришів. – Саме під час революції ми з ним познайомилися. Скромна і дуже доброзичлива людина. Не можу уявити, що більше не побачимося...

Упродовж трьох місяців Олександр кожен тиждень приїжджав до «айдарівців» у ролі волонтера, привозив допомогу.  Недавно поповнив ряди бійців батальйону. Нині окремі його підрозділи перебувають у самому пеклі АТО – захищають  Щастя і село Трьохізбенку, що за 30 кілометрів від міста. Саме там  служив Олександр Захарчук.

У той же день в результаті  мінометного  обстрілу загинув  старший лейтенант однієї з військових частин Іван Бенера.  А мобілізований з числа резервістів молодший сержант Віталій  Білоус після важкого поранення  помер третього грудня. Він протягом трьох місяців воював з терористами.  Інформація про загибель військових Бенери й Білоуса розміщена на сайті Вінницької облдержадміністрації. Там же є список загиблих на Донбасі вінничан. У ньому 60 прізвищ. Тепер мають вписати ще три прізвища – Захарчука, Бенери й Білоуса. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Протоукр

    Семью жаль, если она у него была.
  • винничанин

    Чем тут лицемерно скорбить, лучше вдове помогите материально. Видите, даже хоронить "героя" не за что..
  • Дарья

    Слава герою. Вічна пам"ять.
  • Анонім

    Знав особисто. ВІІЧНА ПАМЯТЬ !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up