Правозахисника Дмитра Гройсмана побили у під’їзді

В ніч з суботи на неділю невідомі здійснили напад на координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана. Із черепно-мозковою травмою правозахисника госпіталізовано до лікарні швидкої допомоги.

"Я у свідомості. Оцінюю свій стан як задовільний. Я роблю всі спроби, щоб швидше виписатися з лікарні." Дмитро Гройсман

До чергової частини Вінницького міського управління міліції повідомлення про даний злочин надійшло від постраждалого о 01.17. За телефоном спецлінії "02" він повідомив про те, що біля першої години ночі в під'їзді будинку, де він проживає, двоє невідомих осіб нанесли йому легкі тілесні ушкодження в області голови, - повідомили у ВЗГ УМВС України у Вінницькій області.
Дмитро Гройсман спростував чутки про те, що нападники били його молотком.
 - Сокирою, битами, молотком мене не били. Мене били ногами, - повідомив він.  
За інформацією, яку отримала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачева, люди, які здійснювали напад “чекали саме Гройсмана, коли той повернеться додому». «Це робить найбільш вірогідною версію про цілеспрямований характер злочину, без сумніву пов’язаного з активною правозахисною діяльністю постраждалого”, вважає Уповноважений з прав людини.
Схиляється до цієї версії і сам Дмитро Гройсман:
 - Я пов'язую цей напад лише з професійною діяльністю, зокрема, у тюрмах.
 - Його чекали в під'їзді, - розповіла дружина правозахисника Світлана. - Ці люди спочатку запитали, як його звати, а тоді почали бити.
Наразі стан Дмитра стабільний, каже його дружина. Проте, як належить при таких травмах, інфузійну терапію йому доведеться отримувати протягом 21 дня.
Сам Дмитро страшенно не хоче перебувати у лікарні і прагне якомога швидше виписатися.
Координатор Вінницької правозахисної організації вдячний всім, хто підтримував його цими днями. 

 - Мені телефонувала Ніна Карпачева, - розповів він.
За повідомленням прес-служби Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, за її ініціативою відкрито провадження щодо грубого порушення прав і свобод людини. Також Ніна Карпачева провела переговори з керівництвом УМВС у Віницькій області відносно стану розслідування кримінальної справи за фактом нанесених тяжких тілесних ушкоджень Гройсману, повідомляє Корреспондент.net.
Переконаний у тому, що даний напад пов’язаний із професійною діяльністю Дмитра Гройсмана і його заступник Віктор Ролік. Останнім часом, за його словами, Дмитро займався захистом прав пацієнтів, біженців, жертв тортур та ув’язнених.
у ВЗГ УМВС України у Вінницькій області з цього приводу повідомили: за фактом хуліганства порушено кримінальну справу. Триває розслідування.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up