Проїзд у Вінниці може подорожчати уже з серпня. Електротранспорт буде по 2 гривні. Маршрутки – по 3

Проїзд у Вінниці може подорожчати уже з серпня. Електротранспорт буде по 2 гривні. Маршрутки – по 3
Вартість проїзду у вінницькому громадському транспорті: трамваях, тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі, може зрости уже з першого серпня.

Таку думку сьогодні, третього липня, під час круглого столу висловила директор департаменту економіки та інвестицій міськради Галина Якубович.

- Зараз ми продовжуємо отримувати розрахунки від приватних перевізників, Вінницька транспортна компанія (ТТУ), їх уже практично подала. Потім усі необхідні дані ми будемо подавати на розгляд антимонопольного комітету та федерації профспілок. Але остаточне рішення прийматиме виконком міськради. Таким чином, думаю, що скоріше за все, тарифи можуть бути переглянуті уже з серпня, - сказала вона.

Нагадаємо, приватні перевізники міста просять підвищити вартість проїзду на основних маршрутах з 2,5 до 3,0 гривень.

Відео дня

- На коротких, так званих підвізних, ми просимо підвищити ціну проїзду з 1,75 до 2,5 гривень, - каже голова асоціації перевізників «Маршрут» Олександр Гота.

За його словами, тариф по цьому маршруту був з самого початку занижений та мав бути змінений після транспортної реформи.

Перегляд вартості проїзду маршрутними пояснюють зростанням витрат: зокрема пального, ремонту та запчастин, деякі з яких подорожчали в понад два рази.

- Ми зверталися з проханням про перегляд тарифів, ще в квітні, але нам було відмовлено, з тим, що ситуація може змінитися, але час пройшов а ціни не знижуються, - каже Олександр Гота.

При цьому, за його словами, навіть тариф в три гривні – це та вартість без рентабельності перевізників, яка дозволяє їм підстрахуватися на випадок, якщо якісь витрати зростуть ще.

Новий тариф, яку в свою чергу просить для себе Вінницька транспортна компанія – дві гривні - за проїзд в трамваях та тролейбусах і 2,5 – в муніципальних автобусах.

- Таким чином ми просимо збільшити тариф всього на 5,3% від економічно- обґрунтованого, визначеного раніше в 1,9 гривні, - каже директор компанії Микола Форманюк.

Тариф в 1,9 був визначений як економічно обґрунтований ще в 2011 році. Проте грудні 2012 року, коли це питання піднімалось на виконкомі, було прийняте рішення підвищити вартість проїзду в електротранспорті з 1,25 до 1,5 гривень з першого травня 2013 року.

Втім, сьогодні, за словами Галини Якубович, навіть в запропонованому тарифі в 2,0 гривні для електротранспорту не врахована рентабельність підприємства.

- З врахуванням рентабельності, мова йшла б про 2,10 для трамваїв і тролейбусів і 3,50 для автобусів, - каже вона.

За словами фахівців, в запропоновані тарифи не закладається рентабельність аби зменшити навантаження на пасажирів. З іншого боку, це може призвести до того, що через певний час, якщо зростання цін на пальне та запчастини продовжиться, тема перегляду тарифів може знову стати актуальною.

Тим часом, тим, хто хоче зекономити на поїздках в комунальному транспорті, в мерії радять купувати проїзні квитки. Хоча, їх вартість теж планують переглянути, як обіцяють посадовці, все-одно тим, хто користується комунальним транспортом щоденно це дозволить непогано заощадити.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    "Зараз ми продовжуємо отримувати розрахунки від приватних перевізників, Вінницька транспортна компанія (ТТУ), їх уже практично подала" - я впевнениий, що розрахунки ТТУ - повна маячня. Проценти по кредитам на на цей транспорт, виплати за кредитом на 150 млн , про який обгрунтований тариф йде мова? Нові тролейбуси....., пробачте але я іх бачу лише коли їх ремонтують інколи 1 раз за день, інколи декілька. Старі тролейбуси ломаються напевне не більше за нові, а де гарантія, від виробника? 2 грн за поїздку - так я готовий плати таку ціну, але де ваші цифри скільки грошей ТТу виплатило за кредитом, скільки заплатило податків, які дотаціїї з бюджету. Яка на.....ен мова про інвестиції, це просто поглинання коштів бюджету. Шановна, директор департаменту економіки та інвестицій міськради Галина Якубович, будь ласка голі цифри, витрати бюджету до реформи, та після. При проведенні реформи, основні тези зменьшення вартості перевезення, покращення послуг, та зменьшення витрат з дотаціїї ТТУ. Де б..я показники, про аварійність,прибутки,де докази що витівка нашого мера це інвестиціїї, а не грабунок бюджету. Хто буде платити проценти по кредиту і з якої кишені? Так реформа це забавка мера, а вина за підвищення вартості перевезення напевне це напевне знову Путін. Шановна влада, з ваших вуст брехня до виборів, брехня і тепер.
  • Anonymous

    От Янык сейчас ржеттт.
  • Anonymous

    Ага, антимонопольный комитет)))), одному антиКорупционеру уже 15ха светит!
  • Anonymous

    За что боролись - на то и напоролись! Слава, Слава...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up