«Чистий люстраційний четвер» у Вінниці: активісти вимагали у службовців заповнити декларації про доходи

«Чистий люстраційний четвер» у Вінниці: активісти вимагали у службовців заповнити декларації про доходи
Активісти Самооборони та майдану ходили до керівників Вінницької області з вимогою заповнити люстраційну декларацію. Вимога носить рекомендаційний характер, але на її заповнення службовцям дали десяти днів.

Сьогодні, 2 жовтня, у Вінниці відбувся перший «чистий люстрацій ний четвер». Ініціатором проведення акції виступила Самооборона вінницького району. Збирались на 9.00 біля ОДА.
- Поки президент збереться підписати люстраційний закон, ми почнемо працювати, почнемо робити якісь кроки. - розповідає активістка Таїсія Гайда.
Керівникам області активісти носили вимогу та люстраційну декларацію.  
Найперше зайшли до Голови вінницької ОДА Анатолія Олійника.

Previous Next

- Йдучи назустріч зверненню президента ми створили люстрацій ний комітет та підготували пакет документів, як ми бачимо подальший процес так званої люстрації, - говорив начальник штабу Самооборони Вінницького району з люстрації та боротьби з корупцією Євген Вовк – Ми розробили люстраційну декларацію, основа була взята із закону «Про засади запобігання та протидії корупції». Вона була скорочена до того прийнятного об’єму, щоб було не важко. До неї додали зміст закону «Про очищення влади»
Декларація складається з п’яти сторінок. В ній загальні інформація про декларанта, відомості про доходи, рухоме і нерухоме майно, відомості про транспорт, вклади у банках. Останній розділ містить відомості про витрати.
- Згідно прийнятого Верховною Радою закону «Про очищення вдали» люстрація повинна проходити з керівництва в Києві і до сільських голів, - говорив Євген Вовк звертаючись до Анатолія Олійника. -  Тому вам випала честь бути першим представником, який буде люстрований.

- Ми вважаємо що люстрація повинна бути цивілізованою і краще розпочати її добровільно без різних акцій, які можуть збентежити суспільство, - розповідає активістка Таїсія Гайда. – Тому просимо роздати декларацію керівникам департаментів і заповнити її протягом десяти днів
Анатолій Олійник вимогу та декларацію прийняв. Сказав, що він обмежений в часі, бо його викликають у Київ. Декларацію обіцяв подати. Стовно підлеглих сказав, що в державних службовців стоїть питання про доступ до інформації і якщо вони захочуть то заповнять.
Наступним кабінетом куди завітали активісти став кабінет Голови вінницької обласної ради Сергія Свитка.
Previous Next

Очільник облради теж прийняв активістів одразу.
- Вважаю, що кожен чиновник є публічною людиною, тим більше високопосадовець, який займає посаду рівня району, області, - говорив він. – Якщо людина жила чесно їй немає що приховувати від громадськості і суспільства. Людина, яка мала проблеми з законом буде шукати варіанти, як не відповідати на ці запитання чи взагалі не реагувати.

Далі активісти направились до прокуратури Вінницької області. Головний прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий запросив пресу і кількох представників громадськості до залу.
Previous Next

- Закон про очищення влади не вступив у дію, тому ми повинні розуміти яким чином повинні проходити заходи з перевірки тих чи інших осіб, що підпадають під люстрацію, - говорив В’ячеслав Соколовий. – Буде закон – будемо його чітко дотримуватись. Якщо буде створений уповноважений орган, який проводитиме перевірку осіб, туди я впевнений будуть включені представники громадськості і політики. На кого буде покладений обов’язок таким чином будемо його дотримуватись. На сьогодні ваша позиція нам зрозуміла, ми свою скажемо.

На будівлях де побували активісти вони залишили наклейки: "На об’єкті проводиться люстрація".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сталевар Маріна

    так мало статися,дуууже спокійно було на Вінниччині,де кому потрібна нестабільність в області невже неможна було дочекатись виборів щоб Рада запрацювала. ....

    А потім люстрації кастрації-НІ ЗАРАЗ .

    побачим чим це закінчиться. ..

    Криза жанру чи що
  • Свобода

    Хто така Гайда щоб люструвати Свитка? А хай би сама заполнила таку декларацію? І чітко вказала на який штаб регіоналів тана якого депутата регіонала вони з чоловіком працювали на виборах 2012 у Верховну Раду. І хай розповість скільки їй заплатив регіонал Юрчишин, що вона його рекламує на всю область. Тоді й побачимо кого треба люструвати її чи Свитка

    Смайлик reply Свобода

    еще одна пиарящаяся шавка - гайда. А 20 минут не против ей помочь в этом
  • винничанин

    Люстрирующим не терпится занять место люстрируемых, проще говоря, дорваться до корыта.

    Anonymous reply винничанин

    Согласен, одни ворюги уйдут а на их место прийдут такие же!

    Орлов Сашка reply Anonymous

    Но,что очень важно-национально-свидомые и искренне преданные делу РЕВОЛЮЦИИ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up