Два "господарі" на один район. У місті створили районні адміністрації

Два "господарі" на один район. У місті створили районні адміністрації
Наприкінці червня депутати міської ради ліквідували районні у місті ради, а на початку вересня - створили райадміністрації.

26 червня 2009 року Вінницька міська рада, розглянувши клопотання Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці щодо недоцільності створення у місті районних рад та заслухавши думку керівників самих райрад, ухвалила рішення не утворювати районні у місті ради в наступний виборчий період. 4 вересня цього року на черговій 39 сесії Вінницької міської ради п’ятого скликання депутати затвердили Положення про районну адміністрацію Вінницької міської ради. Це рішення набуде чинності уже найближчим часом, після його офіційного опублікування
Районні адміністрації будуть працювати разом із райрадами та їхніми виконкомами, які ще мають діяти до моменту нових виборів у місцеві органи самоврядування. Тоді райради офіційно припинять свою діяльність, бо нового "набору" депутатів уже не буде.
Незважаючи на це, міський голова Володимир Гройсман переконаний, що така тимчасова співпраця буде продуктивною:
- Ми прийняли рішення, і в ньому чітко прописані повноваження і функції, так що я думаю, що співпраця буде ефективною, - каже він, але не коментує інформацію про наявність судового позову на відповідне рішення міської ради про ліквідацію районних рад.
Більшість депутатів міськради також бачать у прийнятому рішенні лише позитив.
- Це рішення є правильним і своєчасним, - вважає депутат міської ради від КПУ Олександр Парвадов. - Я би хотів звернути увагу на те, що при формуванні апаратів районних адміністрацій необхідно дуже серйозно підійти до підбору співробітників, які будуть працювати в районних адміністраціях. Влітку мені довелось зіткнутися з фактами непрофесійного виконання своїх обов'язків та упередженого ставлення до людей, які звертаються, з боку працівників Замостянської районної ради. Я думаю, що в нинішньому складі райвиконкомів є певна категорія людей, які не здатні працювати в районних адміністраціях. Тому необхідно серйозно підійти до вирішення цієї проблеми.
Районні у місті ради, які діють на сьогоднішній день, будуть існувати до наступних виборів депутатів у ради усіх рівнів, які відбудуться у березні 2011 року. Але відповідно до ухваленого сесією міської ради рішення від 26 червня 2009 року на цих виборах вінничани отримають одним бюлетенем для голосування менше. Натомість районні адміністрації, які замінять районні ради, будуть виконавчим органами Вінницької міської ради. Метою їх діяльності буде реалізація функцій міського самоврядування на території відповідного адміністративного району міста Вінниці. "Це продовження тієї реформи, яку ми розпочали у 2006 році. Якщо ви пам'ятаєте, ми приймали рішення стосовно районних у місті рад, і одне з питань, яке ми порушували, - створити максимально ефективну систему влади, яка б могла виконувати функції, що на неї покладені. Районні адміністрації будуть вмонтовані в загальну систему управління містом, і це дозволить тісніше взаємодіяти всім органам місцевого самоврядування на території Вінниці" - зазначив міський голова Володимир Гройсман. Як і районів міста, районних адміністрацій буде три: Ленінська, Староміська та Замостянська. Очолювати кожну з райадміністрацій буде голова, який призначатиметься і звільнятиметься з посади міським головою.
Районні адміністрації забезпечуватимуть утримання територій району в належному санітарно-технічному стані, благоустрій та озеленення території району, здійснюватимуть контроль за виконанням підприємствами та організаціями житлово-комунального господарства усіх форм власності функцій з утримання, експлуатації та ремонту житлового фонду на території району. Вони зможуть надавати пропозиції стосовно розвитку мережі торгівлі на території району, розміщення зупинок пасажирського транспорту та брати участь у розробці транспортних маршрутів. Райадміністрації також будуть зобов'язані вживати заходів по недопущенню самовільного будівництва.
Рішення міськради ніяк не кореспондується з чинним законодавством і Європейською Хартією про місцеве законодавство. Ніхто не тримається за свої посади, але невідомо, як будуть працювати адміністрації замість рад.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:12 У Вінниці запрацював інтерактивний туристичний кіоск. Які його особливості? 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 4 та 5 травня 16:17 Їхали обидві — одна самокатом через «зебру», інша — дорогою. Про вчорашнє ДТП на Пирогова 15:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від «20 хвилин» Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 15:31 У Хмільнику під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо — здетонувала граната 15:12 У Вінниці через несправність зайнялася вантажівка 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up