Обережно, світло! Куди вінничани подінуть використані енергозберігаючі лампочки

Обережно, світло! Куди вінничани подінуть використані енергозберігаючі лампочки
В погоні за здешевленням комунальних послуг вінничани все частіше переходять на новітні розробки та технологічні рішення. Краще один раз заплатити багато за лічильник на газ, воду, світло, ніж платити за себе і того хлопця за неймовірними об’ємами, які виставляє ЖЕК на одну людину.

Краще один раз купити дорогу енергозберігаючу лампу, ніж спостерігати, з якою швидкістю намотує кіловати лічильник, вирішують вінничани. А от що робити з такими лампочками, які уже відпрацювали своє, люди не знають. Як звичайну лампу, у відро для сміття? Чи все-таки не варто?
- Щоб зекономити на рахунках за електроенергію ми купили в квартиру енергозберігаючі лампи, але несподівано зіштовхнулись з проблемою – прочитали на упаковці, що їх не можна просто так викидати. Лампи ртутні і, якщо розіб’ються, можуть нанести шкоду здоров’ю. Говорять, що їх потрібно якось спеціально утилізувати. Розкажіть, де це можна зробити у Вінниці?- запитує вінничанка Яна Давикоза.
- Дійсно, енергозберігаючі лампи – це продукт, який містить ртуть і просто так викидати їх у сміття, як звичайну лампу не можна. – розповідає продавець консультант магазину «Світло» Олександр Курганський. - Обов’язково потрібно провести видалення ртуті. У разі, якщо така лампа розбилась в квартирі потрібно ретельно вимити підлогу, найкраще розчином марганцівки, але можна й звичайною водою. Зібрати друзки скла, але не пилососом, і провітрити приміщення, щоб видалити пари ртуті.
За словами продавця, сучасні енергозберігаючі лампи не настільки шкідливі, як колишні, що використовувались для денного освітлення офісів, шкіл, дитячих садочків, державних установ. Вони містять зовсім невелику кількість ртуті. У Вінниці демеркуризацією енергозберігаючих ламп в промислових масштабах не займається жодне підприємство. Найближчий такий завод знаходиться у Житомирі.
- Наші клієнти можуть принести куплені у нас лампочки, але обов’язково в упаковці, та залишити нам на утилізацію. Варто відмітити, що для наших покупців процедура демеркуризації лампочок абсолютно безкоштовна, усі затрати беруть на себе виробники, - каже Олександр Курганський.
Довідка
Адреса магазина «Світло» - вул.Грибоєдова, 3. Телефон 61-40-60

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    какой ужас...
  • Anonymous

    Лампочки ерунда по сравнению с проблемой списания компьютерной и офисной техники которую реально деть некуда. В развитых и не очень странах есть специализованые фирмы занимающиеся утилизацией. У нас фирмы которые оформят бумаги и потом все выкинут куда и "побутове сміття".

    Anonymous reply Anonymous

    Отдайте мне свой испорченый компьютер, я найду что с ним делать.

    Anonymous reply Anonymous

    А бумаги по овормлению Вы тоже мне отдадите
  • Anonymous

    Эти лампочки полное г..но. Свет замогильный и разный у разных производителей. Реклама "13 Вт соответствует по свету 60Вт лампочки накаливания" чистейшее вранье. Свет тусклый и не насыщенный. Просто кто-то делает на этом бабки.

    Anonymous reply Anonymous

    Если у тебя в сети 170-180В, то и лампа накаливания на 1000Вт будет тускло светить.

    Anonymous reply Anonymous

    У меня ваще 120 вольт)
  • Anonymous

    якщо боятись рруті то вас рачше вбє Київський завод хім промисловості де ртуть калюжами тече а унас збільшують фінансування чартерних перелйотів в обшорні зони
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up