Україні 25 років! Вже не молода, але й не стабільна (Прес-служба Опозиційного блоку)

Україні 25 років! Вже не молода, але й не стабільна (Прес-служба Опозиційного блоку)

День Незалежності України – державне свято, що відзначається щороку 24 серпня. Цього дня у 1991-му було прийнято Акт проголошення Незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в сучасному вигляді.

Це справді основоположне свято для нашої держави, для нашого народу, який так довго прагнув Незалежності та Самостійності.
 
Але на жаль, за 25 років «незалежність та незалежне життя» не стали синонімами «стабільності та процвітання». 25 років нам лише говорили про краще майбутнє, до якого ми обов’язково прийдемо… але тільки в наступному році! На сьогодні ми отримали ворожнечу у суспільстві, порушення суверенітету держави, занепад економіки, зубожіння населення. І такі очікувані європейські стандарти життя, знову відкладаються! 
 
Коли 25 років тому створювалась нова держава, всі прагнули до розвинутої економіки, прогресуючої промисловості та розвиненого сільського господарства, енергетичної незалежності, європейських зарплат і загалом до європейських стандартів життя! Мільйони українців не дочекавшись цих змін у власній країні, поїхали шукати кращого життя за кордоном. Варто відзначити, що починаючи з 1991 по сьогодні населення України зменшилося на 9 млн осіб!
 
«25 років ми говорили про економічне диво, про особливий сировинний потенціал України, про трудовий ресурс країни, про науково-технічний потенціал, але скористатись ним в напрямі розвитку країни, нажаль не змогли. Більше того, за 25 років ми втратили, чи не назавжди, лідируючі позиції в багатьох сферах економіки. І це прикро, адже розвинена економіка є індикатором рівня життя простих людей», - констатував депутат Вінницької обласної ради Олександр Побережець. 
 
За даними експертних організацій з України за останні 20 років виїхало близько 7 млн. громадян, але насторожує те, що майже 50% трудових мігрантів це молодь, яка в найближчий час і не збирається повертатись назад, хіба такою має бути ціна НЕЗАЛЕЖНОСТІ?!
 
То чого ж тоді нам очікувати у найближчому майбутньому? Адже більшість молодих людей, що виїхали за кордон, мають вищу освіту, працездатний вік, професійні вміння та навички вже ніколи не повернуться. А приїхавши до інших країн, їхні знання оцінили та надали можливість там проживати та отримувати гідну винагороду на свої знання.
 
Чому ж наша держава не стимулює нашу молодь до того, щоб вона не покидала Україну? 
 
Представники Вінницького «Опозиційного блоку» переконані у тому, що країні потрібний новий курс і нова стратегія незалежності. А це можливо, лише в тому випадку, коли промисловість та економіка в країні буде відновлюватись. 
 
«Зі зростанням економічних показників, відродженням промисловості, залученням інвестицій, подоланням безробіття, підвищенням зарплат та пенсій до України повернуться не тільки її громадянин, які виїхали у пошуках роботи, а і віра людей у краще не тільки для себе, ай для своїх нащадків у цілісній та незалежній Україні»,- резюмує депутат Вінницької обласної ради від Опозиційного блоку Олександр Побережець.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up