Суддя і чиновник з Вінниці потрапили у «чорний список» ворогів преси

Суддя і чиновник з Вінниці потрапили у «чорний список» ворогів преси
У «чорний список» ворогів засобів масової інформації потрапили суддя Замостянського районного суду м. Вінниці Наталія Бесараб та голова Вінницької райдержадміністрації Павло Векліч.

 Загалом у списку вісім українських пунктів. Список склала Національна спілка журналістів України. Ця організація вп’яте оприлюднює список посадовців, які своїми діями перешкоджають роботі журналістів.
Суддя Наталія Бессараб у списку під сьомим номером.
«Бессараб Наталя Миколаївна — суддя Замостянського районного суду м. Вінниці, яка до прийняття рішення по суті позову винесла постанову про арешт рахунків видавця газет «20 минут» і «RIA» та про заборону друкувати в цих газетах будь-яку інформацію про вінницього бізнесмена Назарова.
Приводом для позову слугувало офіційне повідомлення правоохоронних органів щодо махінацій з кредитами. Бізнесмен оцінив спричинену йому шкоду у 500 тис. грн., на цю суму суддя і заарештувала рахунки газет. Через таке рішення газети опинилися перед загрозою припинення виходу.
За декілька тижнів суддя того ж суду Клапоущак Сергій Юрієвич задовольнив позов двух начальників жеків, зобов’язавши газету опублікувати спростування оціночних суджень», - говориться у повідомлені Національної спілки журналістів України.

Павло Веклич потрапив у список за те, що «в порушення Закону України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок» ініціює виселення редакції вінницької регіональної газети «Подільська зоря».
Загалом у списку вісім пунктів. І у «чорному списку» фігурують керівники проурядових фракцій: голова депутатської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков, голова депутатської фракції Народної партії Ігор Шаров і голова депутатської фракції КПУ Петро Симоненко.
Є там також голова Державної фінансової інспекції Петро Андреєв, черкаський губернатор Сергій Тулуб, перший заступник голови Київської держадміністрації Ярослав Москаленко, чиновник з Одеської облради Олексій Єремиця та прокурор Кіровського району м. Дніпропетровська Станіслав Лисенко.
У Національній спілці журналістів України сказали, що відсутність належного реагування влади на оприлюднені факти сприяє погіршенню ситуації зі свободою слова,
«Закликаємо засоби масової інформації та громадські організації сприяти поширенню інформації про всі факти перешкоджання журналістам,порушення права громадян на отримання інформації, привертати увагу влади і громадськості до небезпечних тенденцій обмеження доступу до інформації», - повідомили у спілці.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    нечего удивляться судье бесараб- это у нее в крови.. дай бог- не засидится она в этом кресле..
  • Anonymous

    бессараб дешева сука!
  • Anonymous

    http://20minut.ua/Новини-Вінниці/news/Вінничани-потрапили-у-список-Ворогів-преси-10231927.html
  • Anonymous

    Слабо было не дублировать, а нормально всесторонне расписать статью Вінничани потрапили у список "Ворогів преси" ? Хотябы сделайте анализ коминтариеви и потом дублируйте статью. -- Гість: Lolik 05/06/2012 16:40 +3 Ню как всегда. Думали что можно лить грязь прикрываясь статусом журналиста и кричать про свободу прессы при написании заказных статей. Да и приписочки что редакция не отвечает за авторский текст в низу поразмещали. А тут опа и к стенке отвечать за базар. Відповісти IP +7 Гість: 666 05/06/2012 19:01 +7 кричат про свободу слова а сами падлы коменты которые им ненравятся модят на право и на лево Відповісти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up