Суддя та мер посварилися через «кришування наркоти»

Суддя та мер посварилися через «кришування наркоти»
Другий рік судяться міський голова Ладижина Валерій Коломєйцев та голова міського суду Іван Патраманський. Після районного й обласного судів справа дійшла до столичної Феміди. Що не поділили Валерій Іванович та Іван Олександрович?

Позов до суду подав міський голова Ладижина пан Коломєйцев. Він стверджує, що його честь і гідність принизив суддя пан Патраманський. У позовній заяві просить визнати недостовірною інформацію, яку поширив пан Патраманський, про те, що (цитуємо) «міський голова Ладижина Коломєйцев В.І разом з начальником міліції та прокурором Ладижина «кришують» наркотики та незаконний ігровий бізнес».

Тростянецький суд не задовольнив заяву мера. Тоді він звернувся до обласного Апеляційного суду. У Вінниці рішення Тростянецького суду скасували і ухвалили нове. Частково задовольнили скаргу пана Коломєйцева. Рахунок у судовій дуелі став 1:1. Тепер уже Патраманський звернувся до Вищого спеціалізованого суду. Свою правоту суддя відстоюватиме у Києві.

- Мова має йти не про те, що кому говорили Коломєйцев і Патраманський, - каже один з активістів Ладижина, який просить не називати прізвище. – Наше місто справді лідирує в області по кількості наркозалежних, ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД. Ось на боротьбу з чим мали б спрямувати зусилля згадані чиновники, а вони між собою тягаються...

Відео дня

Журналіст RIA мав розмову з обома учасниками судового процесу. Обидва погодилися на спілкування. Підтвердили,  що до початку судових тяжб мали між собою дружні стосунки.

Суддя не виконує рішення суду

- Запитуйте, уважаємий, що вас цікавить, - розпочав розмову пан Коломєйцев.

- Ви вже отримали рішення Апеляційного суду?

- Отримав, ознайомився, але відповідач його не виконує. Його зобов’язали спростувати свої слова, сказані на мою адресу. Зробити це він має  у ладижинській газеті «Нове місто». Не було такого спростування. Суддя не виконує рішення суду. Я вам скажу більше: у нього з’явилася якась агресія у ставленні до мене. У чому це проявляється? У висловлюваннях. Інколи від них вуха в’януть.

- На вашу думку, що мав на увазі відповідач, коли говорив про кришування вами наркобізнесу?

- Я не займаюся плітками. Але говорив це він при свідках. Від себе скажу, що міський голова не кришує наркобізнес, а бореться з ним. Я не мав наміру йти до суду. Пропонував йому вибачитися. Він цього не зробив. Не можу допустити приниження честі і гідності, бо ж йшлося ще й про декого з членів моєї сім’ї.

З етичних міркувань журналіст не оприлюднює факти, що звучали на судових засіданнях на адресу дітей учасників судової дуелі.

Чиновників посварила земелька?

Голова суду пан Патраманський розмову з журналістом розпочав тактовно. Звертався по імені й батькові. Каже, що спір між ними тягнеться ще з 2013-го року. Тоді прокуратура області розпочала справу про скасування актів на земельні ділянки на березі Південного Бугу. Без рішення сесії надали 37 ділянок. Власниками стали особи з різних міст – Києва, Вінниці... Коломєйцев  просив тоді вирішити питання так, щоб його не підставляти. Я діяв по закону. Після того все й почалося. При зустрічах він не проминав нагоди сказати на мою адресу пакості.

- Уточніть, ви справді говорили, що міський голова, начальник міліції і прокурор кришують наркобізнес?

- Говорив. Тільки не так, як подає міський голова. Відбулося це на березі річки. Я приїхав відпочити і там випадково зустрів Коломєйцева з його друзями. Він знову не упустив нагоди, щоб уколоти мене. А тепер, прошу, зверніть увагу на те, як я відповів  і порівняйте сказане з тим, що записано у рішенні суду.

Пан Патраманський стверджує, що фраза звучала таким чином: «Я йому сказав, якщо весь час повторює, що я такий поганий, то чому тоді він такий хороший мер? Тому що все контролює. Якщо у місті процвітає наркобізнес, гральні автомати, то як це може залишатися поза  його увагою? Значить, все це відбувається під контролем, під кришею». Суддя каже, що наведена ним фраза не звучить стверджувально, як її подали в суді.

Цитата з ухвали Апеляційного суду: «Визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, розповсюджену суддею Патраманським Іваном Олександровичем, а саме:  «Міський голова м. Ладижина спільно з начальником міліції та прокурором Ладижина «кришують» в Ладижині наркотики та незаконний ігровий бізнес, тобто сприяють розповсюдженню в місті наркотичних засобів та незаконного ігрового бізнесу». Суддя Патраманський звертає увагу на останн слова - «тобто сприяють розповсюдженню в місті наркотичних засобів та незаконного ігрового бізнесу». За його твердженням, їх дописали уже в суді. Каже, не міг він так говорити і не говорив, що названі особи сприяють розповсюдженню наркотиків. Тому й добиватиметься встановлення істини у столичної Феміди.

На запитання, чому не виконав рішення Апеляційного суду у частині спростування у газеті, пояснив: «Після моєї скарги до Києва, Вищий спеціалізований суд призупинив виконання рішення Вінницького Апеляційного суду. Процес ще не завершено…»

Що пишуть і говорять  у Ладижині про судову дуель

Незважаючи на те, що судовий процес розпочався ще в минулому році, про нього мало відомо що-небудь пересічним громадянам. Як розповів журналісту RIA громадський активіст Ладижина Юрій Нагорний, у них місто специфічне. У свій час на будівництво теплової станції з’їжджалися з різних куточків колишнього Союзу. Саме цим співрозмовник пояснює менталітет громади. Він не знаходить пояснення, чому навіть після Революції Гідності знову обрали міським головою Коломєйцева, який вірою і правдою служив колишнім регіоналам.

Про суд першої інстанції між Колмєйцевим і Патраманським повідомляв сайт «Новини Ладижина». Ось як відгукнулися на публікацію окремі користувачі.

Написав: Sidir-Gnatovich 7.12.2015 - 09:53

- Суспільство повинно турбувати не те, хто в кого виграв, а те, яка тема спору. Думаю, що ніхто не буде заперечувати тих фактів, що в Ладижині склалася критична ситуація щодо незаконного обігу наркотиків, що місто займає одні із перших місць  по кількості наркозалежних, ВІЛ-інфікованих, хворих на туберкульоз (на душу населення). А також те, що міська влада не "б'є палець об палець" для того, щоб покращити цю ситуацію.

Написав: pash 5.12.2015 - 20:28

- Це не скандал, а закономірність. Бо проходять часи друзів мера у Верховній Раді, часи, коли міський суд залежав від міського голови. Наш мер не звик до нових умов, а тому буде оскаржувати рішення суду... Але знову програє. Проте мова не про програш, а про те, що таку інформацію його придворна газета не надрукує і більшість громадян не будуть про це нічого знати.

Тим часом…

Міський голова Ладижина Валерій Коломєйцев отримав нагороду - "Міський голова року" у національному конкурсі "Людина року - 2015".

Церемонія нагородження переможців конкурсу "Людина року- 2015" відбулася в суботу, 26 березня, у Києві в Палаці Україна. Його візаві також відзначився – Іван Патраманський взяв участь у поетичному конкурсі «100 sliv», він пише вірші.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Да  городок еще с союза был не   самым задним по наркоте......
  • Anonymous

    не интересно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up