Активісти не задоволені відстороненням Шевцова, вимагають його звільнення

Активісти не задоволені відстороненням Шевцова,  вимагають його звільнення

Очільниця ГО «Автомайдан Вінниччини» Таїса Гайда заявила, що відсторонення Шевцова - не те, чого вони добивалися. Єдине, що їх влаштує - звільнення Шевцова до кінця дня.

Організаторка акції закликала присутніх перекривати дорогу і зноcити шини до управління обласної поліції.

Відео дня

До активістів вийшов начальник управління організаційного забезпечення та оперативного реагування головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковник Олександр Король і сказав, що Антон Шевцов поїхав у Київ.

На площі хлопці з сумками і у куртках "МТС" роздають листівки 

До мітингувальників вийшов заступник начальника міліції Педос і запросив активістів на переговори. Та вони відмовилися від цього і вимагають аби Олександр Селіверстов протягом 15 хвилин написав заяву на звільнення. 

Педос сказав, що Селіверстов заяву писати не буде. Активісти просять, щоб він вийшов. Запалюють перше колесо.

До розпалених шин прийшли патрульні поліцейські, попросили не порушувати громадський спокій. Кілька хлопців в камуфляжах виштовхали копів від шин.

Вийшов Селіверстов. Каже, що нічого писати не буде. Активісти натисли на нього з питаннями і його заштовхали назад в будівлю.

Поки натовп відволікся на Селіверстова, поліцейський намагався вогнегасником затушити шини. Не допомогло. Вогонь сильний, активісти знову підкинули нову шину.

Вийшов Педос: "Я своїм наказом зараз відстороню Селіверстова від обов'язків." 
Гайда: "Відсторонити може тільки начальник, який зараз у Києві"

Ініціативна група пішла у театр імені Садовського, де проходить урочиста церемонія нагородження переможців Першого Регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина 2015».  Прямо під час нагородження включали сирену і у гучномовець вимагали когось з керівництва області.

Працівники театру намагаються випровадити непроханих "гостей".

Гайда: "Хай до нас прийде керівник СБУ, бо ми ше зараз прийдем під СБУ. Бо будемо ставити питання про його невідповідність посаді.
Співробітник СБУ сказав, що Шевцов пройшов поліграф.
Гайда: "Не правильно, коли набирається нова поліція, а зверху Над ними таке гімно"
Приїхали пожежники. Мітингувальники кажуть, що нічого гасити не треба, мовляв, усе під контролем. 
Вітер жене дим на Соборну, центр міста в диму.
Вийшов перший заступник начальника обласної поліції Юрій Педос. Він  зачитав наказ про відсторонення Селіверстова. Активісти не задоволені. Вимагають звільнення.
Перед мікрофоном виступають Вінницькі бійці
Співробітників СБУ, які прийшли до мітингувальників, закидають питаннями

Гайда:"Вимагаємо губернатора"
Сбушніків відпустили з криками "Ганьба!"

Активісти запитали Педоса: чого на дверях поліції немає ручок. Педос пообіцяв, що прикрутять.

Коровій: "Такі речі не можна прощати" (про Шевцова). Закликав дотримуватись громадського порядку.

Гайда: "Якшо до завтра рішення про звільнення не буде прийнято, в середу в Києві горітимуть шини. Акцію проведемо спільно з автомайданами України"

Нагадаємо, Таїса Гайда звинуватила Шевцова у сепаратизмі та вимагала його відставки. 10 березня підтримати її приїхали автомайданівці з кількох міст України. Вони палили шини в центрі міста та вимагали в Шевцова аби він написав заяву на звільнення. Шевцов відмовився це робити і заявив, що вважає акцію проти нього проплоченою. Активісти в знак протесту перекривали рух транспорту на трасі. Сьогодні, 14 березня, АТОвці та представники громадських організацій написали колективну заяву на ім'я Порошенка, Авакова, Грицака, Шокіна в якій вимагали протягом трьох годин прислати у Вінницю людину, уповноважену звільнити Шевцова. Через годину після цього Аваков доручив Деканоідзе звільнити Шевцова. Та Шевцова не звільнили, а відсторонили від посади. 

 

Читайте також:

Олександр Селіверстов: «Не буде тут Шевцова, про мене й не згадають»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Соловьев Антон

    И чё человек в Крыму не остался?
  • Анонім

    Вы серьезно верите в  то что убрали за сепаратизм .
  • Анонім

    Да это просто пиздец какой-то! Булгаков и Босх слились в экстазе.
  • Анонім

    Коровій: "Такі речі не можна прощати" (про Шевцова). Закликав дотримуватись громадського порядку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up