Поліцейські нервують перед атестацією. Очищення Вінниці від «ментів» починається

Поліцейські нервують перед атестацією. Очищення Вінниці від «ментів» починається
Сьогодні у Вінниці лише два співробітники поліції області переатестовані з понад трьох тисяч правоохоронців. Не пройдуть атестації трохи більше десятини, - думає їхній керівник. Але результати у інших регіонах показали значно гірші результати, ніж передбачають у Вінниці.

Кому атестаційні комісії скажуть «допобачення», розказав журналісту RIA/20minut.ua в ексклюзивному інтерв’ю тимчасово виконуючий обв’язки начальника обласного управління Нацполіції Юрій Педос. Він донедавна був єдиним атестованим поліцейським Вінницької області. Атестацію проходив в Києві, коли працював у Головному слідчому управлінні МВС. Тепер носить нову форму, поліцейську, і каже, що в області, крім нього, є ще однин переатестований - начальник матеріального забезпечення обласної поліції Віталій Ярмолюк.

Просимо Юрія Педоса дати прогноз, скільки сьогоднішній працівників поліції не пройдуть переатестації.

- Дуже важко спрогнозувати. Сподіваюсь, що пройде переважна більшість. Не пройде, думаю, 10 відсотків, можливо, від 10-ти, - відповідає він й каже, що нервують його підлеглі перед атестацією:

- Період реформування і атестації для працівників поліції незвичний. Уперше з ними таке відбувається. Я намагаюся їх заспокоювати, пояснювати, що порядним не потрібно хвилюватися за майбутнє, вони будуть працювати і з честю пройдуть усі атестації. Хто виконує сумлінно свої обов’язки, - нам потрібен такий працівник. А тому, який тільки сидить і думає про свої власні побажання і як би це проскочити атестацію, атестація скаже: «вибачте, але ви маєте бути звільнені».


Відео дня

Кому дорога на Київ

Почнеться атестація для колишніх міліціонерів нашого регіону, які хочуть залишитися на роботі в поліції, із викликів до Києва. В центральний апарат запрошуватимуть на тестування керівників першої і другої ланки - начальників підрозділів і їхніх замів. Всі нижчого рангу співробітники будуть проходити тестування і співбесіду у Вінниці, на базі обласного управління Нацполіції. 

- Пройде атестацію керівництво нашого Головного управління, а після того – начальники і заступники зі всіх районів і відділу міста Вінниці, - говорить Юрій Педос. - Немає різниці між керівником вінницької міської поліції і між начальником, наприклад, Калинівськоо райвідділу. В них статус однаковий, тому проходитимуть атестацію одночасно. І вже в кінці – підлеглі, офіцери, сержанти, прапорщики, слідчі, опера, тобто особовий склад.


У Вінниці скликають комісії

На наступний тиждень на Театральні, 10 запланували збори представників організацій, які зареєструвалися для участі в атестаційних комісіях. Це могли бути активісти, правозахисники, депутати і представники ЗМІ. Заповнили реєстрацій форму і журналісти RIA/20minut.ua.

Нагадаємо, що наші видання публікували списки працівників міліції/поліції, яких варто добре розпитати на співбесідах про їхню роботу та попросити пройти поліграф. Інформацію реакція збирала за допомогою вінничан та з матеріалів міліцейських розслідувань, які завершилися виправдальними вироками звинуваченим у тяжких злочинах або поверненням справи на дорозслідування після років судових розбирань. Такі провадження поповнюють базу «глухарів».

А активісти зробили інтернет-ресурс, у якому можна залишили інформацію про нечесних міліціонерів, аби вона була вивчена атестаційними комісіями. Схожий - працює в поліції для даних про неправомірну поведінку співробітників.

- Усі відомості, зібрані у цьому опитуванні, будуть передані для розгляду атестаційним комісіям у повному обсязі, - кажуть у відділі комунікацій обласного управління.




Коли буде порядок

Вже кілька тижнів поспіль начальники і заступники підрозділів поліції Вінницької області чекають викликів в Центральний апарат, на тестування. Нервують. Запрошення ще не приходили. Питаємо у керівника обласної поліції, коли переатестують останнього працівника:

- Дуже сподіваюсь, що за пару місяців закінчимо атестацію. Дуже важливо в цьому процесі - дійсно професіоналів і порядних поліцейських не втратити, а зберегти. І в той же час, не дати можливість тим, хто не вартий звання поліцейського, йти далі, бути впевненим у своїй безкарності і творити, що хотіти. Головне, щоб професіонали і порядні люди пройшли в атестаційні комісії і змогли сформувати такий колектив, бойовий, здібний, який буде відкрито, чесно заявляти злочинності, що боротиметься з ними на будь-яких рівнях. Тоді у нас буде порядок.

P.S.
Співробітники тих підрозділів, які у рамках реформування МВС перевели в підпорядкування Києву, проходять атестацію в столиці. Наприклад, управління захисту економіки (колишній відділ боротьби з економічними злочинами). Вони вже їздять на атестацію до Києва. 
 



Читайте також:

Поліцейська переатестація. Як усе має бути? (ІНФОГРАФІКА)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    а что слышно за мента Шевцова ???
  • Анонім

    Идет прием в школу милиции. Экзаменующимся предлагают стену с отверстиями - треугольное, круглое и квадратное - и соответственно фигуры - куб, конус и прамиду. Требуется, методом научного тыка подобрать фигуры к отверстиям.

    По результатам теста все экзаменующиеся были приняты и разделены на две группы - сильные и умные.

    Анонім reply Анонім

    - Почему милиционеры ходят по трое?

    - Один умеет читать, но не умеет писать. Второй умеет писать, но не умеет читать. А третий, который не умеет ни читать, ни писать, должен присматривать за этими интеллигентами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up