Новий “VinWay” вже виїхав у місто: ще два трамваї роблять у депо

Новий “VinWay” вже виїхав у місто: ще два трамваї роблять у депо
  • Друга модель “Vin Way”, на яку витратили вісім мільйонів гривень, вже вийшла у місто
  • Новий трамвай на десять метрів довший за попередню модель та пристосований для людей з інвалідністю
  • Як виглядає трамвай та що ще має?

Сьогодні, 2 вересня, у трамвайному депо Вінницької транспортної компанії презентували нову модель трамваю «майбутнього» — 31—метровий низькопідлоговий трамвай на базі вагону КТ—4UA.

На відміну від першої моделі, друга — пристосована для людей з обмеженими можливостями: має низькопідлогову вставку, необхідні кнопки для відкриття дверей та виклику водія. І ще багато місця у салоні.

Водій трамваю Світлана Кучеренко на сьогодні стане водієм нового трамваю. Вона вже встигла його протестувати та сформувала враження від керування:

Відео дня

— Цей трамвай набагато довший, тут більше буде пасажирів — 306 місць, — каже Кучеренко. — Плюс, ще є пандуси. Більше відповідальності. Ним буде трохи важче керувати, але до всього можна звикнути.

Водій Світлана Кучеренко назвала одну з відмінностей «Він Вєїв»від швейцарських трамваїв: це гальма.

— У швейцарських трамваях гальма біля керма, у 224 (Vin Way, який випустили в минулому році) — це педалі, а в новому трамваї — це ручка, — каже водій.

Як трамвай виглядає зовні і всередині?

Новенький вінницький трамвай ззовні не сильно відрізняється від свого попередника: кольори, дизайн — однаковий.

Та він довший на десять метрів. І має сенсорні кнопки для відкриття дверей, як ззовні, так і всередині салону. Традиційно для трамваїв тут є Wi—Fi.

— Двері тут не закриються, коли людина стоїть у проході або просто виставить руку — каже технічний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. — Є спеціальні датчики, які блокують двері.

Previous Next

І найголовніше — друга модель складається з трьох секцій. Середня з яких має вставку з низьким рівнем підлоги для людей з обмеженими можливостями.

Трамвай, дружній для людей з інвалідністю

У трамвайному депо, під час презентації, продемонстрували як діятиме водій для того, щоб людина з інвалідністю змогла потрапити у громадський транспорт. Очільник Вінницької транспортної компанії Микола Форманюк сам показав як відкинути пандус та розповів про дію системи:

— Людина під’їжджає до дверей, натискає на кнопку виклик водія, — каже Форманюк. — З вагону виходить водій, відкриває двері, опускає пандус. До речі, двері не закриються, поки не складуть пандус.
Першою людиною з інвалідністю, хто протестувала цю систему, стала керівниця громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк.

— Це просто супер, — поділилася враженнями Раїса. — Я такого ще ніде не бачила. Дійсно, це унікальний трамвай. За це хочеться подякувати кожному працівнику  Вінницької транспортної компанії, що тут працювали протягом кількох місяців.

Завершили презентацію нагородженням транспортників з трамвайного депо, які отримали грамоти та грошові премії.

У цехах трамвайного депо — ще два Vin Way

Третя та четверта моделі трамваїв від вінницького виробника будуть схожі на першу модель — вони трохи коротші. І третій трамвай вже проходить тестування та незабаром теж вийде на міські вулиці. Хоча йому ще не достає обладнання, а у салоні немає сидінь.

Previous Next

Тоді як четверта модель зараз є лише «скелетом» майбутнього «Vin Way—4».

Друга модель VinWay буде курсувати містом. Сьогодні з трамвайного депо вагон виїхав за маршрутом №4. «Залізничний вокзал — Барське шосе». Як розповіли у керівництві компанії, сьогодні буде їздитиме не довго, ще треба провести деякі тести.

— А від завтра він повноцінно буде їздити містом та надавати якісні послуги перевезення вінничанам і гостям міста, — запевнили працівники Вінницької транспортної компанії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Гриб Юлия

    люди з інвалідністю іздять таким транспортом дуже рідко. Тому впевнена, що трамвай не відхилятиметься суттєво від свого розкладу, якщо ним користуватимуться люди з обмеженими можливостями. а те, що про таких людей пам'ятають — то це класно і потрібно. впевнена, що мамі з дитячим візком також буде легко зайти у такий трамвай. Бо до швейцарського самотужки мамі з возиком зайти було не можливо. Дякую тим, хто робить такі трамваї)))
  • Dmytro Lazarenko

    Що за чудак(на букву м) цей анонім? Обістрати гідний, але зазвичай такі тільки говорити вміють, а самі нічого не варті, нічого не зробили в свому житті, може й навіть засланий козачок?

    Anonymous reply Dmytro Lazarenko

    А что не так? Сами же такие - за 25 лет ничегошеньки не построили, а на совок гоните...
  • Fedir Krit

    Очень красивый трамвай. Главное что делают его сами винничане. Спасибо. Молодцы!
  • Андрийчук Алексей

    Вам не угодишь ! То трамвай длины то пандус без автоматики! !!! А ВЫ в своей жизни что зделали полезного ??? Вы как Паразиты , только гадить способны втихаря !!!!

    Семен Аркадьевич reply Андрийчук Алексей

    Тот кто делает - никогда ПОПУЛИЗМОМ и ХВАСТАТЬСЯ ПОКАЗАТЕЛЬНО не будет. Люди и сами оценят. А Вы решили понты тут покидать?))

    Криштопівка reply Андрийчук Алексей

    "Здєлалі". Вирвався в місто, вивчив два слова "на язикє" і вже дуже крутий. Сідай, два!

    Семен Аркадьевич reply Криштопівка

    Хватит тут умничать. Учи Конституцию Украину. Он может выражаться на языке меньшинств - главное, что бы его понимали окружающие.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up