Вінницькі 200-бальники з математики: Найстрашніше було здавати ЗНО з мови

Вінницькі 200-бальники з математики: Найстрашніше було здавати ЗНО з мови

У Вінницькій області лише четверо людей здали ЗНО з математики на 200 балів. Двоє з них навчались у Вінницькому технічному ліцеї, одна випускниця школи № 23, ще один — випускник минулих років. Нам вдалось зв’язатись з трьома з них

Всі випускники вже вступили у ВУЗи на державне замовлення. Ми розпитали, як вони вчились та здавали ЗНО.

Владислава Шолота
ЗОШ № 23, клас з поглибленим вивченням математики
Результати ЗНО:
Математика — 200 балів
Українська мова та література — 198 балів
Фізика — 190 балів
Вступила:
Вінницький технічний університет, спеціальність «Комп’ютерні науки та інформаційні технології
Захоплення: Рукоділля, проза

Цьогорічне ЗНО було не легке, але адекватне. Після пробного тестування хвилювалась, що не напишу математику не більш ніж на 180 балів. За тиждень перед тестом перечитала всі книжки з математики, які були вдома. Це був справжній марафон. Займалась по 5–7 годин вдень. До репетитора не ходила. Вважаю, що занять з математики в школі було достатньо. Потрібно лише вчитись і не пропускати. В одинадцятому класі багато навантажень. Займаєшся лише навчанням, немає навіть коли в небо подивитись.
Коли побачила, що здала математику на 200 балів — не могла говорити. Сумнівалась до останнього. В багатьох моїх однокласників відповіді з моїми не співпадали.
Вступила у Вінницький технічний університет. В рейтингову листі моє прізвище стояло на першому місці. Із можливих 200 у мене було 197. ВУЗ обрала давно, не бачила сенсу їхати кудись. У мене мама працює в технічному. Вважаю, що освіта в нас на високому рівні. У майбутньому планую займатись науковою та викладацькою діяльністю.

Олександр Мусієнко
Вінницький технічний ліцей, фізико-математична група
Результати ЗНО:
Математика — 200 балів
Українська мова та література — 193
Фізика — 189
Захоплення: гра на фортепіано, проза
Вступив:
Київський національний університет імені Тараса Шевченка, спеціальність «Статистика»

Ціленаправлено математикою почав займатись вже в ліцеї. Атмосфера там така була, що хотілось вчитись. Додатково ходив до репетитора, не частіше одного разу на тиждень. Коли побачив результат — зрадів, але потім подумав, що різниця між 200 балами і 195 не така вже і суттєва в загальному перерозподілі. Звичайно було дуже круто, однокласники вітали, дехто просто так підходив поцікавитись та познайомитись.
Останній рік вчитись було трохи складно, напружена атмосфера пов’язана з ЗНО. Вчителі трохи накручували, що це все складно і потрібно вчити. Особливо переживав за українську мову та літературу. До дев’ятого класу літературу терпіти не міг.
До якого ВУЗу вступатиму вирішив за два дні до кінця подачі документів. Зі спеціальністю визначився раніше, на початку 11 класу, коли обирав репетиторів до яких ходитиму. Довго обирав між механіко-математичним факультетом та кібернетичним. В Польщу документи не подавав, бо вважаю, що є мовний бар’єр і київський ВУЗ сильніший. У рейтинговому листі спеціальності у ВУЗі моє прізвище стояло на першому місці.
Ким працюватиму після університету поки не знаю. Мені багато що подобається і багато що виходить. Можливо хотів би займатись якимись науковими дослідженнями, теоретичними. Але не дослідами, а розробкою якихось моделей.
З рекомендацій, які можу дати випускникам на наступний рік: не подавайте документи в медичний та юридичний ВУЗи. Хіба що дуже горите медициною та юриспруденцію. Цьогоріч у Львівському медуніверситеті на спеціальність «лікар» було 6500 заявок. При цьому в нашій країні по цих спеціальностях важко знайти роботу.

Віталій Селезньов
Вінницький технічний ліцей, фізико-математична група
Результати ЗНО:
Математика — 200
Українська мова та література — 184
Фізика — 178
Захоплення: більярд
Вступив:
Вінницький технічний університет, спеціальність «кібербезпека»

Мені завжди подобалась і легко давалась математика. До репетитора не ходив і ніяк додатково не займався. Вчитель в ліцеї все гарно пояснював, давав потрібні домашні завдання. Крім того він давав нам відеоуроки. У нього є якась своя методика. Якщо щось незрозуміло — завжди можна було запитати. До репетитора з математики не ходив, але додатково займався з української мови.
Сподівався, що по математиці буде десь трохи більше 190 балів, але не був особливо впевнений. Спершу побачив результати по мові та літературі, вже потім по математиці. Одразу написав друзям в соцмережі.
Документи в Київ не подавав. Був там кілька разів, але мені місто не подобається. Вирішив залишитись у Вінниці. У рейтингу на спеціальність «кібербезпека» в політехнічному я був перший. Щоправда, школу закінчив не з золотою медаллю, а з срібною. Невдало здав допризовну підготовку.
В майбутньому поки не знаю ким буду працювати. Хотілось би знайти гарну роботу. Можливо щось пов’язане з програмуванням.

Читайте також:
Як вінницькі школи підготували випускників. Результати ЗНО
У сім разів гірше. Чому у Вінницькій області поменшало «двохсотбальників» по ЗНО
У яких вінницьких школах вчилось найбільше «двієчників». За результатами ЗНО
Наступного року ЗНО здаватимуть за новими правилами. Наказ Міністерства

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladimir Molotov

    це ще не неайстрашніше
  • Моспанько Наталия

    Молодці!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up