Вінниця на канікулах: як провести час з користю, якщо не хворієш

Вінниця на канікулах: як провести час з користю, якщо не хворієш
Поки більша частина вінничан грипує, школярі, студенти та працівники освітніх закладів ще тиждень посидять вдома. Новорічні салати доїдені, а зустрічі з друзями, щоб не захворіти, в цей період краще обмежити. 20minut.ua з’ясовували, як зробити так, щоб тиждень не пройшов дарма.

Незаплановані канікули - не лише додатковий час на перегляд телевізора чи цілого сезону серіалу, а й унікальна можливість втілити в життя давні плани.

Привести режим до ладу

Відео дня

У грудні ми спали по 5 годин, щоб доробити справи та увійти в 2016-й  з новими мріями та планами. Після новорічної вечірки ми й зовсім забули про сон вночі, а саме тоді наш мозок відновлюється. Чи можна спати менше та при цьому висипатись, ми вже писали. Головне правило – щоб прокинутись легко – лягайте спати до 12-ти ночі. Одного тижня цілком досить, щоб повернутись у робоче русло.

Тренувати мозок

Качати потрібно не лише м’язи в спортзалі, а й мозок. Алгоритм простий: щоб краще думати, потрібно думати. Рахувати усно простенькі приклади, чи вчитись писати лівою рукою – справа ваша. Головне, що в мозку будуть утворюватись нові нейронні зв’язки. Чим їх більше, тим молодший ваш мозок. Можна скористатись безкоштовним сервісом Вікіум. Займаючись на спеціальних тренажерах щодня по п’ять хвилин ви «прокачуватимете» свою пам'ять, мислення та увагу.

Вибрати спортзал

Коли ми вже заговорили про «качалку», то почати Новий Рік зі спортзалу – класика жанру. Ходити та обирати спортзал в робочий час – не зовсім зручно. За тиждень можна скласти список спортзалів, що цікавлять, походити, поспілкуватись із тренерами та зі спокійною душею обрати варіант. А заодно і по магазинам пройтись і нову спортивну форму прикупити.

Попрощатись із залежністю

Ще один спосіб – вступити в Новий рік оновленим – позбутись залежності: від сигарет, солодкого, чи алкоголю, громадської думки чи примх погоди. Звичка формується 21 день, але якщо почати на вихідних, шанси протриматись зростають.

Набути нової звички

Прогалину, що утворилась від старої залежності  варто заповнити чимось новим. У цій справі головне – не переборщити. Почати снідати або пити щодня  достатньо води буде цілком досить. Про те, як правильно пити воду можете прочитати тут. Якщо вистачить ентузіазму – можете переглянути ваш раціон харчування або ж узяти за звичку робити гімнастику для очей за комп’ютером, або компліменти оточуючим.

Parle vous Fransais?

 

А чи знали ви, що у Вінниці можна вчити іноземні мови абсолютно безкоштовно. Заняття з англійської проходять у вівторок на 17:45, четвер на 17:30 та суботу на 10:30.  Німецьку вивчають по неділям на 12 годину дня. Польську мову вивчають щопонеділка та щосереди з 17 до 18, або з 18 до 19 години. Якщо ж мова вам потрібна не для відпустки чи саморозвитку – йдіть у мовну школу. Раніше ми з’ясовували, де у Вінниці вчити мови. Звертайте увагу не лише на місячну ціну курсу, а й на кількість годин занять в тиждень, географічне розташування та додаткові бонуси на кшталт мовного клубу  та спілкування з носіями мови.

Почни вчитись з ютубу

 

Кому не терпиться розпочати навчання - варто завітати на україномовну освітню платформу Prometheus та обрати собі онлайн відеокурс до смаку: історія України, курс із програмування чи просто підготовка до ЗНО - вирішувати вам. Курси поділені по тижням, тому на канікулах можна успішно завершити перший тиждень.

Які ще вміння можна відточити за тиждень? Та які завгодно. Навчитись досконало зав’язувати шнурки, складати речі як продавець у магазині чи запам’ятовувати усно тризначні цифри. Просто почніть рік з користю!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Не вразила стаття взагалі, занадто все просто. Очікувала більшого, а почула лише пораду просто почніть рік з користю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up