Антимайданівка Монтян пояснила, чому вона стала адвокатом радикалки Заверухи

Антимайданівка Монтян пояснила, чому вона стала адвокатом радикалки Заверухи
Тетяна Монтян (43) - захисниця "Вітамінки" з 22 вересня. Вона пояснила це тим, що любить контрасти. Мовляв, раз захищає Коцабу, то мала взяти й Заверуху
Дисонанс. Знана своїми антимайданівськими та антирадикальними поглядами адвокатка Тетяна Монтян стала захисницею Вікторії Заверухи, яку прокуратура звинуватила в організації терористичної банди, а радикали прозвали народною месницею. Згоду на захист вінницької революціонерки Монтян дала заради верховенства Закону і приурочила це рішення до 20-річчя своєї адвокатської практики.

- Заверуху я вважаю звичайною безмозкою малоліткою, якій паскудні дорослі мразі забили голову різноманітною «брєдятіною». Але зараз вона вже отямлюється, - каже яра противниця Майдану Тетяна Монтян про свою одіозну підзахисну.

Нагдаємо, що у відомої своїми різкими висловлюваннями на адресу влади адвокатки просила допомоги в захисті Віти Заверухи мати її чоловіка Галина Горішня. Вона зверталась до Тетяни Монтян, як до матері, як до жінки, як до громадянина. Свекруха Віти не має нічого проти адвоката, з яким дівчина раніше уклала угоду про захист (Віктор Смалій, щойно дівчину арештували, сам запропонував їй свою безоплатну допомогу). Тож тепер у вінничанки-«терористки» - два столичних захисники.

- Кого я тільки не захищала. Навіть чудовиськ, порівняно з якими Заверуха – дівчинка-одуванчик, - говорить Тетяна Монтян. - Кожен «злодєй-бармалєй» має право на захист. Захищати Заверуху я взялася тому, що в очах громадськості вона найбільш одіозний персонах зі всієї радикальної тусовки. В додаток до всього я дуже люблю контрасти. І якщо захищаю Коцабу, значить повинна з іншого боку взяти Заверуху.

Тетяні Монтян, як вона сказала в недавньому інтерв’ю (дивіться нижче), Віта видалася «безмозкою малоліткою з безглуздими татуюваннями і головою, забитою всякою дурнею».

- Їй паскудні дорослі мразі забили голову різноманітною «брєдятіною». Але зараз вона вже отямлюється, - говорить адвокатка. - Вона лишень на 10 місяців старша від моїх близнюків. Дитина дитиною… І цьому дитяті «шиють» організацію терористичної банди…

Раніше 20minut.ua писав, що Заверуху та ще трьох вінничан Андрія Романюка, Євгена Кошелюка, Дмитра Синікова і киянина Миколу Мнишенка звинувачують в стрілянині по посту ДАІ, пограбуванні заправки, вбивстві міліціонерів та підготовці теракту в Києві на травневі свята. Та як говорить нова захисниця Віти, пограбування АЗС – це був звичайний гоп-стоп, на який молоді люди пішли заради грошей, і вбивство міліціонерів не планували. Перестрілка з правоохоронцями виникла під час затримання компанії, що тікала з місця пограбування. Не наздоганяли б їх – ніякого б убивства не було.

Обвинувальний акт у цій справі на першому судовому засіданні повернули на доопрацювання в прокуратуру. Слідство, як говорили захисники хлопців, проводили з численними порушеннями законодавства. А от Тетяна Монтян дала оцінку звинуваченню у своєму стилі. Сказала, що «обвинувальний акт складений по-ідіотському».

Адвокатка не вбачає в діях Заверухи не лише складу, а й події злочину. Адже дівчини на пограбованій заправці взагалі не було. Також Монтян говорить, що вже відчула на собі, як обвинувачення не хоче, аби вона захищала Заверуху.  

- Чого тільки про мене не плели, але такого ще не було, - стримано відреагувала завжди різка у своїх висловлюваннях Тетяна Монтян на розказане їй Вітою під час побачення в слідчому ізоляторі. 

Виявляється, співкамерниця наговорила вінничанці, що її знана адвокатка – дама нетрадиційної орієнтації, тому буде її домагатися у обмін на захист.

Зараз Віту Заверуху утримують в київському СІЗО. А відомою вона стала ще до весняних подій у столиці. Дівчина на сторінці Вконтакті демонструвала свої нацистські погляди, була учасницею захоплення Вінницької ОДА в грудні минулого року, їздила добровольцем в зону АТО, була контужена, брала участь в скандальних люстраційних акціях у Вінниці.

Чи врятує від відповідальності за тероризм вінницьку радикалку яра противниця Майдану Тетяна Монтян, побачимо, коли матеріали розслідування знов повернуть на розгляд суду. А тим часом в мережі вже ходить припущення: допомога антимайданівки революціонерці може обернутися для останньої ні чим іншим, як вироком із максимальним строком покарання.      

 

Монтян – подруга покійного Дмитра Гройсмана

Відео дня

Тетяна Монтян — правознавець, адвокат, публіцист, громадський активіст, блогер. Юридичну освіту здобувала в Московському університеті імені Ломоносова і проходила практику в МУРі (московському карному розшуку). З 1995 року — адвокат Київської міської колегії адвокатів.
Вона веде на YouTube відеоблог, де роз'яснює проблеми цивільного і майнового права, коментує поточні події в країні, у публічних виступах не цурається лайливих і образливих слів.
Монтян дружила з відомими вінницьким правозахисником Дмитром Гройсманом, який створив Вінницьку правозахисну групу, за життя відзначився критикою правоохоронної системи і розслідуваннями порушень прав людини в тюрмах, був фігурантом кримінальної справи про поширення порнографії, яку закрили після його смерті.
Тетяна Монтян двічі брала участь в парламентських виборах. Очолює політичну партію «Спільна дія», яка виступає за легалізацію цивільних партнерств для одностатевих пар та усиновлення гей-парами дітей.
Зараз вона виступає на стороні захисту в резонансній справі журналіста Руслана Коцаби, обвинуваченого у державній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних сил України. А захисницею Віти Заверухи Монтян стала 22 вересня. Пояснила це тим, що любить контрасти. 


Більше про ставлення адвокатки до підзахисної-віннчанки і її справи можна дізнатися з ось цього відео-інтерв’ю Монтян: "Была вчера в тюрьме". 

 

Читайте також:
Почали суд над Заверухою і Ко по-тихому
Повна історія справи Заверухи і Ко
Які вони, вінницькі діти війни

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Не наздоганяли б їх – ніякого б убивства не було. Дааа не та уже Монтян.Понимаю ей жалко дурёхи а детей погибших ментов не жалко?
  • Дина Зенина

    поддерживаю Татьяну Николаевну.. Жаль- мало еще таких людей  у нас.Тех- кто прямо говорит о наболевших вопросах..
  • Алекс

    Ув. автор, характеризуя винницкую неадекватку вы в слове "идиотка" сделали несколько ошибок и у вас получилось "революционерка". Исправьте пожалуйста.
  • Дарья

    Одним словом, Віта Заверюха - Божий одуванчик. Жесть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up