Подробиці аварії біля в'язниці, в якій загинуло четверо молодих вінничан

Подробиці аварії біля в'язниці, в якій загинуло четверо молодих вінничан

Моторошно. З п’яти пасажирів, які знаходились у BMW, вижила тільки одна дівчина. Її сестра, подруга та двоє молодих хлопців загинули на місці. Рятувальникам довелося буквально вирізати тіла з потрощеного авто. Як усе сталося?

Загиблі Діана Арович та Оля Петренко, обом по 23 роки, працювали експертом та слідчим у вінницькій поліції. Водій Андрій Дроздовський та Володимир Завальнюк дружили ще зі школи. Хлопцям було по 29 років. Дівчина, яка зараз у лікарні - сестра загиблої Діани: 21-річна Олеся Арович. Іномарка «БМВ-525» на великій швидкості в’їхала у зад «ВАЗу» служби таксі. Водій таксі не постраждав. У автомобіля лише розбитий габарит та бампер.

Їздили у клуб та пили на “Червоних Маках”

У соціальних мережах поширюється інформація про те, що цю компанію бачили вночі, коли вони “літали” на машині по місту на великій швидкості.

Відео дня

- О пів на першу годину ночі вони проїхали перехрестя біля Південного Бугу з вулиці Брацлавської на Київську. Швидкість була у них близько 100 кілометрів на годину, - каже Юлія Таранюк, яка називає себе свідком їхніх нічних пригод. - Через півгодини вони вже стояли біля магазину "Червоні Маки" на Замостянській. Компанія була біля машини, грала музика, в руках тримали пиво. Хто саме з них і що пив, я не бачила.

За інсайдерською інформацією, яку отримала редакція RIA, хлопці з дівчатами також “навідалися” у нічний клуб “Планета Мода-Бар”. Нам повідомили, що поліція отримала для вивчення відео з камер спостереження, які знаходяться у клубі.

- Вони всю ніч ганяли містом, - каже Юлія. - Не бачила їх тільки поліція.

Після аварії на місце пригоди приїхали друзі та родичі загиблих.

- Чи були вони під алкоголем, поки ніхто не знає, - каже дружина рідного брата загиблого Андрія Інна Дроздовська. - Відразу нам сказали, що запаху алкоголю не було, але чекаємо результатів експертизи.

Намагалися обігнати “ВАЗ”

У соціальній мережі ВКонтакті журналісти RIA знайшли хлопця, який стверджує, що бачив аварію на власні очі та побажав залишитися неназваним.

- Обидва авто рухалися у бік зупинки “Зої Ткаченко”, - розповідає він. - BMW на швидкості наздогнав таксі. Коли почав обганяти, то зачепив його. Швидкість їх авто була мінімум кілометрів 120-140 на годину. “Беху” занесло на зустрічну смугу, потім на бордюр і у стіну магазину “Лакомка”. Ми з друзями одразу побігли до них. У чотирьох вже не було пульсу.

Рятувальникам довелося буквально вирізати тіла з розтрощеного авто. Допомагали їм усі, хто знаходився поряд. Олеся, дівчина яка вижила, знаходилася на задньому пасажирському сидінні. Через сильний удар вона опинилася на руках у водія. На її сторону прийшовся удар найменшої сили. Але і цього вистачило, щоб дівчина впала у кому. Зараз вона знаходиться у реанімаційному відділенні другої міської лікарні. Лікарі констатували у дівчини закриту черепно-мозкову травму та політравму.

- Стан дівчини стабільно важкий, - розповів журналісту RIA Микола Гуменюк, завідувач відділення анестезіології та реанімації №1. - Вона прийшла до тями. Прогнозів давати не буду.

Відразу після аварії поширилася інформація, що Олеся вагітна. Це спростувала подруга Діани.

Що каже таксист?

- Я віз пасажира з Академіка Янгеля на Блюхера, - каже Руслан Коломієць. Призупинився на розі вулиць Некрасова та Брацлавської. Переконавшись, що перешкод для руху немає, я повернув наліво. Проїхав ще метрів 30 на швидкості до 40 км. І тут мене зачепила ця BMW... Наступної миті я бачу, як вона вилітає на іншу сторону та врізається у магазин “Лакомка”. Я не можу точно сказати, з якою швидкістю він рухався, але думаю, що це було приблизно 170 кілометрів.

- Я не міг зрозуміти, що сталося. Це був шок. Через хвилину побіг до BMW витягати людей. Коло магазину стояли інші таксисти. Вони теж почали допомагати. Хтось викликав швидку. Зібралося дуже багато людей. У машини загорівся двигун. Тоді з “Лакомки” винесли вогнегасник, щоб загасити полум’я. Я багато чого не пам’ятаю. Лікарі намагалися врятувати людей. Дістали дефібрилятор, але нічого не допомогло. Констатували смерть.

- У мене відібрали пояснення. Взяли кров та сечу на аналіз. Машину мою забрали на штрафмайданчик. У присутності слідчого я продув “Драгер” на вміст алкоголю. Показало нулі. А пасажир мій утік, до речі. Його не було, коли я повернувся у машину. Це був чоловік до 30 років. На місце аварії приїжджали друзі загиблих. Від них був запах алкоголю.

- На мене ніхто не давив, ніхто мене не ображав. Хоч я і думав, що так буде. Але зараз підшукую хорошого адвоката, так, про всяк випадок. Не хочу, щоб з мене зробили винного.

Олесі допомагає священик

Капелан Руслан Мушинський намагається підбадьорити дівчину, яка знаходиться у реанімації.

- Вона молилася зі мною, - каже Руслан. - Їй сподобалося, навіть посміхалася. У неї перемотана голова та ребра. Жаліється на постійний біль. Питала, чи прийду я ще. Я пообіцяв принести їй плеєр з Біблією у аудіоверсії.

Зараз у соціальних мережах намагаються зібрати грошей на лікування Олесі.

“Люди, які знають мене особисто або знали цих дівчаток, не будьте байдужими, допоможіть зібрати на ліки Лесі, - пише на своїй сторінці ВКонтакті подруга Діани Каміла. - Так уже сталося, що батьків у дівчаток не було, допомогти їй нікому. Прошу Вас, хто скільки може. Ось номер карти 5168 7420 6354 9293. Отримувач - Вікторія Віщук”. https://goo.gl/HFcQBR

Редакція RIA висловлює співчуття родичам і друзям загиблих в аварії вінничан..

Швидкість могла бути до 200 км/год

Станіслав Нижник-Оскольський, представник коаліції громадських організацій «Ніка».

- Чекаємо результатів експертизи, щоб можна було зробити якісь висновки. Тут важливі багато факторів: стан дороги, швидкість руху та реакції водія. Але дуже схоже, що було значне перевищення швидкості. Ця марка авто сама по собі стійка. Тому, якби швидкість була хоча б 60 км/годину, то водій встиг би зреагувати і врятувати пасажирів. Там справді могла бути швидкість до 200 км. Дорога і машина дозволяє. Я вважаю, що основною причиною стала терпимість до порушення закону. Є неоднозначна інформація, що водій вживав алкоголь. Якщо це так, то дівчата, які працювали у поліції, самі могли б зупинити його.

Анна Олійник, прес-офіцер ГУ НП у Вінницькій області

- Зараз проводиться розслідування. У таксиста та водія, який загинув відібрали кров на експертизу. Чекаємо на результати. У слідчих є відео з камер спостереження, де видно саму аварію. Водій таксі співпрацює зі слідством. Його не затримували. Хлопці, які загинули, офіційно були безробітними.

Дві тисячі загиблих і 30 тисяч аварій за 10 років

За останніх десять років у Вінницькій області сталося понад 30 тисяч ДТП, у яких загинуло майже дві тисячі людей. Протягом шести років (2006 - 2016) тільки у Вінниці аварії забрали життя 81 вінничанина. За статистикою, на рік у нашому місті через аварії втрачають життя мінімум 10 людей. Журналісти RIA підготували детальну статистику по ДТП за останні роки. Її ви можете подивитися за посиланням: http://goo.gl/YpPKb1

Читайте також:

Моторошна ДТП біля в’язниці: в БМВ загинуло 4 молодих вінничан (ФОТО ВІДЕО)

У мережі з’явилося відео ДТП біля в'язниці, де загинуло четверо вінничан

Андрій Дроздовський. Водій. Фото з соціальних мережДіана Арович. Фото з соціальних мережОля Петренко. Фото з соціальних мережОлеся Арович. Вижила. Зараз у лікарні. Фото з соціальних мережНа жаль, фото загиблого Володимира Завальнюка ми не знайшли.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (100)
  • Анонім

    Понабирали в ту поліцію всяких не дороблених.У вас там що камер нема на дорогах.Дівчата також не маленькі могли зробити зауваження але вони ловили кайф.Вже на балділися продовжуть на тамтому світі.Люди цінуйте своє життя воно у вас одне.І зла вам ніхто не бажає ви тримаєте своє життя в своїх руках.Страшно померти але ще страшніше залишитися інвалідом.Запамятайте ангел охоронець при такій швидкості не встигає вас спасти.
  • Holliday Doc

    Жах.
  • Анонім

  • Анонім

    Видео в ютубе есть...и после просмотра видео мнение поменялось в сторону вины водителя такси...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up