Як "вагітній" журналістці місцем у транспорті поступались

Як "вагітній" журналістці місцем у транспорті поступались
Редакція "20 хвилин" вирішила перевірити "на собі", чи поступляться вагітній дівчині місцем у транспорті. Спавжніх вагітних вирішили до експерименту не залучати - залишили їх насолоджуватись своїм "цікавим станом". Натомість в транспорті каталась фейкова вагітна. Що з того вийшло - читайте в тексті та дивіться на відео.

Найважче було погодитись на сам експеримент. Був страх, що варто лише вийти з редакції, і всі відчують обман, і мене буде викрито. Втім, коли вже «змайстрували» накладний живіт із шарфів, мене огорнула справжня паніка. Справжнім вагітним в цьому плані дійсно легше – в них живіт росте поступово. А коли він з’являється за 5 хвилин нізвідки – в підсвідомості починаються збої, а в свідомості просто шок. 

Та назад вороття немає. Декілька ковтків води і виходжу із редакції. Та варто лише зробити перший крок, як чую від колег, що я вже ходжу як вагітна. Центр важкості дійсно змінився. Це додає впевненості. Із будівлі вже виходжу так, ніби провела з цим животом більш як півроку. 

І хоч я йду як пінгвін, а куртка на мені ледве защебнулась, хочеться посміхатись і не зважати на оточуючих. В районі живота відчуваю приємне тепло….Стоп, і тут мій розум підказує мені, що це мене нагріла скручена кофтина. Згадую, що я на завданні та зосереджуюсь. 
Перший тролейбус – і мене, вагітну і беззахисну рятує жінка-кондуктор.
- Проходьте, будь ласка, на моє місце, бо може дьорнути, - звертається до мене турботливо. Люб’язно дякую та їду одну зупинку. Один нуль. 

Відео дня

Втім, сказати, що мені не поступались місцем лише чоловіки чи жінки було б неправдою. Чоловіки реагували швидше. Поступались і ті, біля кого я стояла, та деякі здалеку гукали мені, «садітєсь, дєвушка». Жінки були дещо пасивніші. Можливо покладались на чоловіків, можливо з іншої причини, але поступались місцем рідше. 

Звісно, година в «тілі вагітної» не дала мені повної картини емоцій та відчуттів. Але дуже захотілось прожити це «маленьке життя» по-справжньому. 

Нагадуємо, сайт 20minut.ua та газета RIA розпочали проект для жінок та про жінок "Вона і Вінниця".

         

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    аналогично! женщины - любого возраста - в мою бытность беременной уступали, мужики сидели как вкопанные И действительно бабушки просили присесть на их место так, что тебе уж было неудобно - думаю, может, кто уступит, чтоб с бабушкой не спорить, мол, постою, ничего страшного... так, нет... А в часы пик - вообще жесть: животом напираешь людям ну чуть не на голову (сидящим), а в это время молодые парниши практически под твоим животом мило себе щебетали, демонстративно отворачиваясь к окну

    Анонім reply Анонім

    для таких как вы в общественном транспорте отведено 12 первых идите туда и спокойно садитесь.

    Анонім reply Анонім

    Ви хоч раз пробували проїхати з дитиною чи будучи вагітною??? Не потрібно тут розказувати казочки " перші 12 місць" Навіть якщо це так, то пенсіонери не подивляться на твій стан і ледве не збиваючи з ніг мчаться зайняти місце. Недавно їдучи в трамваї з 1,5 річною дитиною мені поступилися місцем і доки я брала дитину на руки щоб сісти, бабулька що стояла поруч всілася, а я залишилась стояти з дитиною на руках(((

    Анонім reply Анонім

    то які ваші пропозиції?

    Анонім reply Анонім

    Потрібно насамперед пам"ятати, що колись у такій ситуації могла опинитись Ваша мама чи дружина, або зрештою Ви самі)))
  • ?))))))

    можу сперечатись досить довго, я не їздила у трамваях і тролейбусах(або так до 10 разів) за всю вагітність, а в маршрутках...то можу сказати з точністю навпвки, поступались жінки на 80%, а чоловіки не більше чим тих несчасних 20%...хоча не можу не згадати один випадок у трамваї який вразив до глибини душі: літня жіноча років так точно за 70 сперечалась зі мною щоб я сіла на її місце...а ВСІ спостерігали і ніхто не сказав крім мене "ну що ж Ви я краще постою! у Вас вже не той вік щоб стояти..." на що пронунало у відповідь....: " Ти ще молода і зелена, і не знаєш що таке виношувати дитину і бути весьь час на ногах, згадаєш, коли з часом, почнеться верикоз..., ото найбільше згадаєш!!!!" як в воду бабуся дивилась, одразу після пологів він і почався....так що поступайтесь але і поважайте старших!!!!! мудрість їх ні з чим не зрівняти!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up