Спецпроект “Зможеш і ти!”: Іван Козак (Jozzz)

Спецпроект “Зможеш і ти!”: Іван Козак (Jozzz)
Медіа Корпорація RІА, засновник центру «Сенсей» Аліна Новинюк та фотограф Костянтин Ревуцький розпочали спецпроект, де відомі вінничани показують на своєму прикладі, як спорт та активність допомагає знаходити натхнення та сили для ділових та творчих вершин. Вони змогли. «Зможеш і ТИ!»

Хореограф Іван Козак (Jozzz) розказав, що для нього танці та як він приручив своє тіло.

 33 роки, зріст 181 см, вага 92 кг
Танцюрист та хореограф хіп-хоп напрямку. Півфіналіст чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату України з хіп-хопу, бронзовий призер країни у складі хіп-хоп-дуету. Суддя міжнародного класу на чемпіонатах світу з хіп-хопу «Hip Hop International». Хореограф другого сезону танцювального шоу «Майданс».
Іван знімався у кліпах Олександра Пономарьова, груп «Алібі» та «ТНМК», співпрацював з Benni Benassi та DJ Tiesto. Засновник танцювальної студії “3Z” у Вінниці. Зараз працює в Нью-Йорку, голова івент-відділу Інтернет-телебачення.

  • Мені було вісімнадцять, коли я почав танцювати. Не скажу, що було дуже важко починати: коли любиш те, чим займаєшся, все йде само собою.
     
  • Тричі на тиждень відвідувати танцювальний зал – це ще не спорт. М'язовий каркас не тренується тільки за рахунок танців. В “качалку” не ходив, проте постійно бігав, підтягувався, прес качав. А перед змаганнями вмикаєш супер-режим та доводиш себе до піку форми.
     
  • Тіло виступає лише інструментом. Усім все одно, з яким обличчям біжить спринтер. А в танцях, крім того, що ти танцюєш, ти маєш слідкувати за подачею свого «я».
     
  • Буває, ти не можеш зробити якийсь акробатичний елемент. Бо ти вже колись запоров та приземлився на підлогу головою, замість того, щоб прийти на руки. Переступити страх - головне.
     
  • Танець – це марафон довжиною в життя. Ми постійно маємо вдосконалювати тіло та доводити його до піку можливостей.
     
  • Повторення – матір заїкання. Якщо взявся робити, треба або довести все це до розуму, або залишити це у стороні – нехай інші стрибають цей балетний стрибок в шпагаті з розворотом.
     
  • До речі, спортивні танці були включені в програму Олімпійських ігор.
     
  • Взяти чашку та піднести до рота – це рух, який напрацьований у нас роками. У танці людина так само не має думати, як їй рухатися, коли звучить музика. Головне – це слухати своє тіло та приручити його, щоб воно почало тебе слухатись. Так, мозок та тіло працюють в тандемі. Потім вже помічаєш, які фізіологічні процеси відбуваються в тілі. Але, як на мене, танець має бути легкою магією.
     
  • Після того, коли я побачив, як моя викладач з класичної хореографії на восьмому місяці вагітності змогла підстрибнути в розвернутому шпагаті на рівень моїх плечей, я подумав, що вона зараз народить. Якщо вагітна жінка може підстрибнути вище за тебе, - які в тебе ще можуть бути відмовки?
     
  • Говорять, як відпрацювєш 10 тисяч годин в якійсь справі, ти будеш в ній професіоналом. Навіть якщо ти присвятив цей час халтурі, ти все одно в цьому професіонал. Але потім ти себе спитаєш, наскільки хорошого рівня ти професіонал.
     
  • Найсвятіше місце – спортзал: там залишаються піт, сльози, слина, кров.
     
  • Збивався та падав прямо під час виступу на сцені. Найголовніше –  це піднятися, правда ж?

Читайте також:
Спецпроект “Зможеш і ти!”: Олег Пилипенко
Спецпроект “Зможеш і ти!”: Анна Турапіна
Спецпроект "Зможеш і ти!": Ярослав Юрілевич

Відео дня
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up