Повертаючись на «дембель», загинув боєць Нацгвардії Сергій Павлюк

Повертаючись на «дембель», загинув боєць Нацгвардії Сергій Павлюк
Старший солдат Вінницької військової частини 3008 29-річний вінничанин Сергій Павлюк загинув в аварії під час повернення додому на демобілізацію. Винуватцем трагічної пригоди став 28-річний киянин.

Життя Сергія обірвалося 12 липня приблизно о 19-й годині. В цей час в автомобільну колону, якою поверталися на демобілізацію нацгвардійці Вінницької військової частини 3008,  вклинився автомобіль «Фольксваген». Його водій тим само грубо порушив правила. Від зіткнення з автомобілем, автобус відкинуло вправо і він вдарилася у рефрижератор. Удар прийшовся в те місце, де сидів старший солдат Сергій Павлюк. Він загинув одразу. Ще четверо пасажирів отримали травми. Двох з них доставили у Пирятинську районну лікарню Полтавської області, де сталася аварія, ще двоє повернулися до Вінниці разом з іншими бійцями. Загалом у салоні автобуса знаходилося 29 пасажирів.

 На сайті  міліції Полтавської області у повідомленні про аварію сказано, що 28-річний водій «Фольксвагена», він з Києва, і його 20-річна пасажирка, мешканка Полтавської області, також отримали тілесні ушкодження, але від госпіталізації відмовилися.

- Ми рухалися колоною із сорока транспортних засобів, - каже начальник штабу військової частини 3008 Віталій Степанисько. – Більшість колони становили автомобілі КрАЗ. Були ще автобуси марки «БАЗ». Боєць, який загинув,  їхав в автобусі. Колону супроводжував автомобіль Державтоінспекції. Водій «Фольксвагена» бачив супровід, бачив маячки на міліцейській машині. Деякий час він стояв, пропускав колону. В якийсь момент вирішив вклинитися. Це суворо заборонено правилами дорожнього руху. Необдуманий вчинок водія автомобіля призвів до загибелі людини.

Відео дня

Пошкоджено автобус і легковик. Від удару завдано пошкоджень рефрижератору. Начальник штабу уточнює, що цей багатотоннажний транспортний засіб стояв під знаком, де стоянка заборонена.

- Я в той момент спав, - каже молодий боєць Дмитро Катусьов. – Прокинувся раптово від сильного удару. Він був такий, що знесло  сидіння, на якому знаходився разом з сусідом.  Сергій сидів по праву сторону, ближче до виходу. Страшна картина. Вижив під снарядами і кулями, а загинув так безглуздо з чужої вини.

- Яка дурна ситуація! -  каже з сумом в очах товариш загиблого Андрій Ліпський, він зустрічав побратимів біля воріт військової частини 3008. -Сергій був золотим хлопцем. Ми з ним стояли на 32-му блокпосту. Там Павлюка  поранило. Після лікування в госпіталі він знов повернувся на передову. Здавалося, вже все, «дембель», і на тобі, аварія.

Командир батальйону Дмитро Сімак каже, що загибель старшого солдата Сергія Павлюка - це єдина втрата їхнього підрозділу за час останньої ротації. Тривала вона рік.

- Хлопці молодці, тільки хорошими словами можу їх характеризувати. – каже комбат. – Ми провели рік в гарячих точках – Кримське, Бахмутка, Гірське. За цей час довелося багато пережити. Раділи, що вийшли без втрат. Не знали, що в дорозі нас чекає така трагедія. Важко про це говорити.

У третій роті, де служив Сергій Павлюк, розповіли, що в нього недавно народилася дитина. Через це побратими ще болючіше сприймають втрату. У частині виставили портрет загиблого. За час АТО вінницькі нацгвардійці втратили семеро побратимів.

Нагадаємо, 5 січня в аварії на Донеччині під час повернення в зону АТО загинуло 12 нацгвардійців. Серед них Пантелейом Рожнянський з Літина.

Редакція RIA висловлює щирі співчуття рідним, друзям, побратимам відважного нацгвардійця в/ч 3008 Сергія Павлюка. Земля пухом молодому герою, захиснику рідної держави. 

Читайте також:

Вінничани зустріли кілька сот солдат, які повернулись з АТО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Вічна пам'ять захиснику. А скільки ще загинуло на війні молодих хлопців.
  • Тополя Іван

    Який жах, ще одне безневинна людина, син України втратив життя. Нам потрібно всім народом України ставати на коліна і молити Бога, щоб допоміг припинити ці жахливі кровопролиття, і всім покаятися за свої вчинки.
  • Костенко Кира

    Вічна пам*ять захиснику Батьківщини! Так шкода, що просто не передати... Підтримую попереднього коментатора - не було б цієї війни, тисячі життів українців було б збережено...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up