Семикласника після ляпаса в школі вдруге поклали на Ющенка

Семикласника після ляпаса в школі вдруге поклали на Ющенка
Олександр Кравчук показує медичні документи, де лікарі написали, що погане самопочуття його сина - це наслідки закритої черепно-мозкової травми
Днями жмеринчанин Олександр Кравчук забрав сина з вінницької психоневрологічної лікарні імені Ющенка, де хлопчика вдруге лікували після травми в школі. Документи з лікарні батько має пред’явити суду, щоб довести – наслідки сутички його дитини з однокласниками не просто „легкі тілесні ушкодження”, а значно серйозніші.

В жмеринському суді іде судовий розгляд кримінального провадження, в якому семикласник Костя – потерпілий, а його колишній однокласник – звинувачений в побитті. Експерти назвали травми Костянтина Кравчука легкими. Але батько говорить, що досі лікує сина після ляпасу однолітка і двічі клав його у вінницьку психлікарню.

Про конфлікт між учнями в жмеринській школі, де один хлопчик в класі ударив іншого за випадково кинутий на землю планшет, RIA розповідала в статті „Після ляпаса в школі поклав сина в психлікарню”. Інцидент був в кінці минулого навчального року, і, як сказали в школі, він вже вичерпався. Хлопчика, що не вжився в колектив, перевели в інший навчальний заклад. Директора школи, де діти побилися під час уроку, звільнили з посади за неналежну організацію навчального процесу. Класний керівник коментувала інцидент приблизно так: не варто роздувати буденну для хлопчаків ситуацію, бо вони то б’ються, то миряться.

Нагадємо, що батьки учня, який ударив однокласника, отримали штраф за неналежне виховання дитини і теж кажуть, що більше тут немає про що говорити. Але Олександр Кравчук вважає, що причини для розголосу є. Поки тривала експертиза для суду, де вивчають, чи варто притягувати кривдника Кості до кримінальної відповідальності, хлопчик не переставав жалітися на головний біль, запаморочення в голові і двоїння в очах. В березні семикласника вдруге поклали у вінницьку психоневрологічну лікарню імені Ющенка.

В документах, які батько Кості привіз в редакцію, написано, що у сина виявили кісту біля ока, де був синець від ляпасу.

- В моєї дитини були сильні головні болі. Він по три дні в школу не ходив. Двоїння було в очах. Запаморочення. І ми пішли до дитячого невролога в Жмеринці, - розказує Олександр Кравчук. – Нас направили в дитячу обласну лікарню. З 5 по 11 березня нас оглянули три дитячих спеціалісти. Окуліст, психіатр, психолог. І невролог двічі оглядав. Нам призначили МРТ голови. Зараз в нього там якась є кіста і пішло порушення очного нерва, як наслідок закритої черепно-мозкової травми.

Для лікування і уточнення діагнозу семикласника поклали в психоневрологічну лікарню. Там він пробув з 16 березня до 1 квітня. Пройшов курс лікування. Зараз, каже, йому полегшало. У виписці, де вказані результати обстежень, фраза „кіста лівої гайморової пазухи” закінчується знаком питання.

Крім свіжих лікарських документів, батько привіз в редакцію висновок експертів, якого з минулого року чекав суд. Він сподівався, що комплексна експертиза врахує всі документи, які він збирав, лікуючи сина. Але висновок такий: синці – це легкі тілесні ушкодження, а тривале лікування хлопчика – не пов’язане із завданою йому однолітком травмою.

Батько назвав експертизу, яка не знайшла зв’язку між ляпасом і поганим самопочуттям Кості, сумнівною. Він не розуміє, чому в лікарській комісії не було жодного дитячого спеціаліста. Вважає це порушенням і приводом для оскарження.



- Я цієї експертизи чекав два з половиною місяці. А її бездушні чиновники писали, які в грудях не мають ні душі, ні серця, - говорить Олександр Кравчук. - Наш діагноз „закрита черепно-мозкова травма, пост травматичний синдром” не взяли до уваги. Написали, що ми лікували кардіопатію і судинну дистонію. Немає в нас такого діагнозу! Син на серце не жалівся і жодного кардіологічного медпрепарату нам не призначали. Я буду просити, щоб суд цю експертизу не бав до уваги, тому що в психлікарні серце не лікують.

Батько також надав знімки сина, які він зробив на мобільний телефон, коли в його сина ще був синець від ляпаса. 

Нагадаємо, що Костя в лікарні імені Ющенка пролежав місяць влітку, невдовзі після шкільної бійки. Але усі виписки та довідки про лікування наслідків черепно-мозкової травми інша сторона судового процесу не визнає.

- Жмеринський експерт сказав на суді, що нам виставили діагнози для підстраховки. Я дзвонив сюди до нейрохірургів і вони в один голос кажуть: „ми діагнози виносимо не для підстраховки, а для лікування”. Тобто все, що говорять на судах – це блеф, - говорить Олександр Кравчук. - З ким я не консультувався, всі натякають на те, що в Жмеринці подіяли гроші. Там є інтерес. Інакше чому всі проти мене? Міліція з прокуратурою відповідають на мої скарги, що порушень не виявлено. Моєму сину погрожують по телефону, а ніхто нічого не робить. На мене в Жмеринці тиснуть, насміхаються, що я вже до всієї преси України звернувся. Так, звернувся, бо жінка плаче, дитина постійно в лікарні, а я один борюся. Ні разу не чув від другої сторони „давайте, можливо, ми вам дитину допоможемо лікувати”. Немає такого. Одні насмішки. Мені, як батьку, все це дуже боляче переживати.


Читайте також:
Після ляпаса в школі поклав сина в психлікарню
 

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Можливо і хлопчик постраждав серйозно, і там якісь розлади біля ока, але навіщо дитину здавати у психлікарню де лікуються з психічними розладами, можна ж було покласти у звичайну лікарню і пройти курс лікування. Він тільки гірше зробив своїй дитині. Мені здається, що там щось із цим планшетом зв"язано, що цей хлопчик зачепив планшет той  впав і поламався, батьки мабуть сказали відкупити планшет, а той, щоб не купувати планшет роздув таку ситуацію.  І в цього батька можливо обіда на ту сім"ю, хоче компенсацію за те, що стільки грошей витратив на лікування сина. Уже навіть насміхаються з нього. Як далі його син має навчатися з дітьми після такого інциденту. Дуже шкода хлопчика. Батько хотів зробити як краще, а зробив тільки гірше.
  • Prison

    Скільки в школі бились, синців і т.д. було, а такого ще точно не було , батько просто хоче нажитись.
  • Анонім

    Семикласника після ляпаса в школі вдруге поклали на Ющенка - в автора статті явно філологічна освіта :)))))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up